issy -> RE: Amniocenteza? (6.3.2011 13:59:41)
|
Evo napokon sam se satvaila da se javim na forumu nakon 4 dana ležanja nakon amniocenteze.. Ovako, ja sam radila double test u 31.91.2011 u 11+6 nedelja po CRL-u. Rezultate sam dobila dan kasnije i lekar mi je objasnio da su jako loši ( Biochem.risk+ NT 1:238, Double test 1:50, fb-hCG 162 ng/ml, 3,80 Corr.MoM) i poslao me pravo u genetsko savetovalište. Oni su mi odmah zakazali amniocentezu za 2.mart.2011 koju sam tada i uradila. Bilo je onako čudno i pomalo neprijatno iskustvo...Milim sve skupa nije bilo onako kako sam ja očekiva da će biti ali moguće i da ja mnogo fantaziram o uslovima i ponašanju lekara ovde kod nas pogotovo u državnim institucijama. Primili su me u 8 ujutro u bolnicu a amnio su mi uradili oko 11 ujutro, to su mi ovaili stažistkinja sa uputsvima lekaar koji je bio naravno prisutan. Prvo su gledali ultrazvukom mog malog vanzemaljca, ali nikakve informacije nisam dobila vezane za bebu. Pod nadzorom ultrazvuka su mi zabadali tu iglu ( izvinite na izrazu), ali tako je jer je stažistinja nije ubola lepo odmah nego je gurala malo po malo pa je bolelo više nego što sam očekivala. Kada je došao trenutak da izuku polodovu vodu pojavi se treći doktor koji je rekao: ** aaa pa niste dobro uveli iglu ali šta je tu je moraćete dako da uzmete uzorak ili da ponovo bodete** na trenutak sam se osetiva ko zamorče u laboratotiji ludog naučnika! elem izvadili su mi plodovu vodu koja je bila onako bledo žućkaste boje i sada mi ostaje da dočekam rezultate koji će biti nadam se karjem marta jer su mi rekli da se javim za 20 dana nakon intervencije. A da i dali su mi da pijem:Nifelat 10 mg, 2x1 i Cefaleksin 500 mg 2x2, 4 dana. Eto mog iskustva, pa javljam kada dobijem rezultate! pozdrav svima! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|