pahulja76 -> RE: Amniocenteza? (3.6.2010 8:55:28)
|
IZVORNA PORUKA: mihi IZVORNA PORUKA: cipiripi znate sta sam sve pregurala do sad.. i tO nije apsolutno nista naspram ovoga..UZAS JEDAN!!!!! kao prvo...sam ubod se cuje kao da iglu nabijes u koznu garnituru a samo izvacenje vode kao najjaci menstrualni grc!!!! meni nepada napamet da lazem druge.. iskreno! ako se odlucim za sledece dete AC radim iskljucivo u totalnoj!! a da vam ne pricam koliko su mi podigli zivac kad su rekli da su rez za 3 nedelje...odustala sam odmah od te varijate i rekla im : "jel ste vi normalni..ja da pocnem da osecam pokrete i vi tek onda da mi kazete rezultat, ne dolazi u obzir!!!" zvala sam ove iz helixlaba odmah su dosli po uzorak..i sutra popodne saznajemo sve pa i pol... Kada sam pisala o svojoj amniocentezi bila sam 100% iskrena, nikakav bol nisam osetila niti bilo šta drugo što je opisano u gornjem tekstu. Radio mi je dr Saša Ljubić, pažljiv, ljubazan sve je prošlo za par minuta, apsolutno nikakvo ružno ni bolno iskustvo nisam imala, Rezultati su rađeni u Helixs labu i bili gotovi za dva dana. Anestezija se daje samo za površni sloj kože ubod kroz matericu se malo oseti ali to nije bilo bolno. Pričala sam sa ženama koje su radile u GAK bez anestezije i drugih udobnosti koje pruža privatna klinika i ni jedna mi nije rekla ovako nešto. No svi smo mi različiti i imamo različite senzacije za istu stvar. Prema tome žene koje budu radile amnicentezu ubuduće, nema mesta panici čak i da malo boli nije to ništa strašno verujte, i vredno je svakog osmeha naše dece.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image] bol nisam osetila kao sto sam vec pisala, jedino sto sam ja pre toga primila inekciju bensedina jer su mi rekli da pred kordo mora a zene koje su radile amnio nisu primale nista i nijednu nije bolelo, kasnije su se neke zalile na probadanje u stomaku al tek posle intervencije... vazno je samo ne plasiti se i ne misliti o tome pre same intervencije.
|
|
|
|