prase -> RE: donacija organa (25.3.2009 9:21:50)
|
Ja sam definitivno za! Dobrovoljni sam davalac krvi već godinama, jednom sam donirala trombocite i htela sam ponovo ali... ne bih sad o tome. Zaprepašćuje me samo jedna činjenica u vezi ovoga, a to je da znam dosta poštenih i dobrodušnih ljudi koji neće da daju krv i neće da zaveštaju organe. U stvari, hoće da daju krv, ali za konkretnu osobu a ne anonimno. Bubreg bi takođe dali, ali za konkretnu osobu. A ovako dobrovoljno - ne. Sve sa pričom: "Neću da neko zarađuje na meni"?! Da budem iskrena, jedna od tih osoba je mm. Nekoliko puta smo imali žešće rasprave na temu davanja krvi, jer on mene ne sprečava ali sam neće da daje krv. I ja mantram jedno te isto, da se to ne prodaje, da mi ga je žao što to uopšte misli, da možda ima neki neetički momenat u tome što neće da prime na operaciju čoveka dok ne dovede donore krvi, ali da je više donora toga ne bi bilo... I na kraju krajeva, pa šta i da prodaju krv i/ili organe, epilog je da to uvek nekome spasava život zar ne? I vrtimo se tako mm i ja u krug... slično kao u vezi prirodne jelke za NG, samo obrnuto (ja neću da kupim odsečenu, zato što time podstičem seču jelki, a neću ni sa busenom jer mi uvek ugine pa se sva rastužim, a mm veli da je to tako i da neću napraviti pomak svojim akcijama i da će jelke svake godine biti sečene a ja mogu samo da im pružim dom da uvenu okružene ljubavlju i prazničnom atmosferom?!).
|
|
|
|