jelena038 -> RE: donacija organa (26.4.2010 21:06:30)
|
bicu iskrena. kada sam pre nekoliko godina pred svojima rekla da planiram da zavestam organe, za slucaj nesrece, i da planiram da dam uzorak kostane srzi, za transplataciju, poludeli su i pozvali doktorku sa treceg sprata da mi kaze neke stvari. neke stvari su me prilicno sokirale. ne zato sto su strasne, vec zato sto o njima nikad ne pricaju na tv-u dok nas podsticu da budemo humani. sto se tice srzi, procedura rokanja hormonima, da bi se kolicina srzi povecala, i ceo postupak, retko je neko raspolozen da vam objasnjava dok ne odete i ne popunite formular. sto se zavestanja tice, situacije takva da ce vrlo brzo i kod nas privatne klinike preuzeti sav "posao", i u trenutku kada se posle nesrece lice bude nalazilo u komi, a lekari budu na iskusenju da te spasavaju, a vec si skoro otpisan, ili da debele pare uzmu za tvoj bubreg i sve ostalo, zao mi je, ali jednostvano, ne verujem da ce presuditi etika, ni humanost. tako da, ja sam rekla svojima, da ukoliko dodje do nesrece potpisu i da se cak sami set__e i ponude. njima verujem.
|
|
|
|