dunja RR
|
Srećko, čuuuuj, samo što sam ovo napisala neki dan, kao po pravilu, mašini se nešto desilo. Znaš ono - ćuti, ne hvali To veče, ili sutradan, ne sećam se skroz tačno, otpala tokom pranja ona prečka u bubnju, ima ih nekoliko, nama jedna otpala (zovu je bućka ili rebro, eto nisam ni znala). Elem, kada sam prostirala veš, nađoh je u vešu. Muž otišao kupio novu (300 dinara), namestio, užljebio (ali ne može da zašrafi, jer bi morao da skida bubanj, znači to samo majstor). Zvali smo i majstora, ali on kaže držaće i kada sami namestite tako spolja, nema potrebe da dolazim. Međutim, kod prvog pranja nakon toga, odmah otpala, a sledeće večeri otpala pred kraj, kod poslednje centrifuge. Opere ona veš i sve, ali ima te neke limiće na tim mestima, koji mogu da pocepaju veš, a i ta bućka treba da stoji na mestu, ima tu svoju funkciju, da prevrće/bućka veš. I juče, dok sam ja bila sa decom u bioskopu, muž je zalepi super lepkom , videćemo koliko će držati, sinoć nije otpala. I u isto vreme kako je prvi put otpala, počela malko da curka dole voda, ne znam da li je povezano sa tim što je otpalo to rebro, nema mi logike, ali pratiću. Možda se opet malo filter pomerio (jer puno skače kod centrifuge mašina, drma se, garant je zato i ta bućka otpala), moj tata je pre nekih godinu dana neku kesu obmotoao oko filtera, koji se olabavio malo, pa je zbog toga par puta malko vode curnulo. Kad je tata namestio kesu, nije curilo više. Da li je opet olabavio filter ne znam, ili je do ove bućke što je otpala, ispratiću. Opere mašina veš super, i pored svega toga, pa koliko izdrži...
< Poruku je uredio dunja RR -- 23.10.2023 11:45:21 >