dunja RR
|
Anči, kod nas se svako pokriva sa svojim, ne delimo jorgane, ćebiće, prekirivače, ma jok Lepo se ušuškamo u te velike, koje smo uglavnom podobijali na poklon, jer su nam pre dece često dolazili na spavanje, rodbina, prijatelji, iz belog sveta. Sada više ne dolaze jer ih i nemmao gde od kako dobismo decu (a još i firma u stanu...), pa te jorgane sada mi koristimo, i svako ima svoj. E sad ta dva najveća, oni su kao neki kvalitetniji, od neke memorijske pene (ili nešto slično), ali mogu da se peru u mašini, imaju oznaku. I jedan od njih uopšte ne može da stane u mašinu, toliko je pufnast, njega uvek nosim na hemijsko, a drugi može da stane, ali jedva naguram, pa je pitanje kako se opere. Njih sam nosila sada oba na hemijsko. A ovaj manji i malo tanji ću sama opreti kao ranije, kada ga operem on se na sušilici osuši za sat vremena, ali bih volela da ga zamirišem nekim omekšivačem. Ovi sa hemijskog što su stigli tako lepo mirišu, evo danima, čak i pidžame nam svima mirišu, iako smo jorganima stavili navlaku, ali prenosi se. Obožavamo taj miris., ali verujem da nije obični omekšivač, imaju oni neku caku garant. E sad pošto ja ne koristim omekšivač tečni, šta bih mogla staviti u mašinu za jorgan, neku kapsulu omekšivača, imalet neku preporuku? Nadam se samo da se neće zaglaviti u vratima mašine kao kapsule deterdženta, njih ne koristim više, jer se uvek zaglave, verujem da je do tipa moje mašine i oblika/položaja vrata.
< Poruku je uredio dunja RR -- 12.10.2023 16:28:33 >