RE: Veš mašina (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Tehnika

Poruka

dunja RR -> RE: Veš mašina (13.10.2023 13:12:25)

Stavljaš omekšivač pred kraj, kada? Dok radi mašina ili?
Ja ga ne koristom više, ali sam uvek stavljala na početku ranije, u onu desnu pregradu.

IZVORNA PORUKA: dddaca

Omeksivac na kraju obavezno, ali ne puno.Oko pola doze jer u suprotnom ne bih mogla da spavam od jakog mirisa

IvanaSK RR -> RE: Veš mašina (13.10.2023 13:38:25)

Suzi, zar nisu središnje pregrade za omeksivac? Ili to zavisi od mašine? Ja omeksivac odmah stavljam, kada i prašak. 

Srecko47E -> RE: Veš mašina (13.10.2023 13:42:08)

Da proverim model i javljam.

Lepo pere i susi,ali sam uhvatila masinu lose serije ilije do marke.

Jorgane i sve tesko,nosim na hemisko.
Iz iskustva,propao mi je bubanja,prilikompranja tanjuskog cebeta.

Tada mi je majtsor rekao-garant si duze vreme prala jastuke i jorgane,a istini za volju,ja to perem mesecno,nekad i dva puta.
Sta cu kad sam luda.

Tako da oprez .

Cak sam znala da ubacim jedno cebe,kao stedim masinu.

dunja RR -> RE: Veš mašina (13.10.2023 21:55:29)

Mislim da zavisi od mašine, kod mene je središnja za deterdžent, odmah ga povuče u bubanj, vidim jer odmah zapeni. Krajnja desna je za omekšivač, a krajnja leva za pretpranje (to ne koristim).

Ja sam isto stavljala omekšivač odmah na početku (dok sam ga koristila), ali ne znam možda neko dodaje u toku pranja, jer daca spomenu da dodaje pri kraju.
Prestala sam da koristim omekšivač iz dva razloga - M mi ima osteljivu kožu pa reko ajd da smanjim hemiju, a drugi - počela je da mi se zapušava ta zadnja pregrada, i na kraju pranja je uvek omekšivač ostajao u pregradi i nije odlazio u mašinu, a preko njega do vrha voda.

Pre nekog vremena promenili smo slavinu za mašinu (slabo je propuštala vodu u mašinu) i od tada mi se više ne zapušava ta desna pregrada, znači problem je bio do slavine (nije mi bilo ni na kraj pameti da je to u pitanju).

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Suzi, zar nisu središnje pregrade za omeksivac? Ili to zavisi od mašine? Ja omeksivac odmah stavljam, kada i prašak. 

dunja RR -> RE: Veš mašina (13.10.2023 22:02:54)

Hm, pa ja uvek stavljam jedno ćebe, dva i ne mogu da stanu. Ako je amnje ćebe, eventualno ubacim neke vunene čarape koje nosamo po kući.

Srećko baš često sve pereš [sm=smiley3.gif]

IZVORNA PORUKA: Srecko47E

dddaca -> RE: Veš mašina (14.10.2023 0:30:36)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Stavljaš omekšivač pred kraj, kada? Dok radi mašina ili?
Ja ga ne koristom više, ali sam uvek stavljala na početku ranije, u onu desnu pregradu.

Dunja, omeksivac stavim kod poslednjeg dodatnog ispiranja. Na to sam mislila kad sam napisala da ga stavljam na kraju. Obavezno ukljucim neko dodatno ispiranje, tako da ne bi imalo svrhe da ga stavim odmah pri pranju. Inace, ako neces dodatno da ispiras, onda sipaj odmah u pregradu za to. Kod mene je to srednja pregrada, ali koliko vidim kod tebe je neka druga.

flamingos -> RE: Veš mašina (14.10.2023 22:23:03)

Zavisi od mašine.Kod mene je prva sa desne strane za omekšivač.Isto i ja stavljam odmah omekšivač.Super mi je mašina.To je u stanu.A u selu je prva sa leve strane.

IvanaSK RR -> RE: Veš mašina (14.10.2023 23:10:44)

Sve mašine sa kojima sam dolazila u kontakt imaju središnju pregradu za omeksivac. 90 posto sam bila uverena da je tako na skoro svim mašinama. 

Sanjica26 RR -> RE: Veš mašina (14.10.2023 23:18:43)

Kod gorenja je drugacije. I kod mene je isto kao kod Dunje.

Ana RR -> RE: Veš mašina (14.10.2023 23:24:06)

Sve mašine sa kojima sam dolazila u kontakt imaju središnju pregradu za omeksivac. 90 posto sam bila uverena da je tako na skoro svim mašinama. 

I ja, Iv.

IvanaSK RR -> RE: Veš mašina (15.10.2023 9:43:53)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Sanjice, radila sam i sa Gorenjem, isto bilo 😁. Ja sam naletela onda na neke druge serije 🤣. 

flamingos -> RE: Veš mašina (15.10.2023 9:58:09)

Ivana,moja mašina u selu je Gorenje(starija proizvodnja,ali ima ogroman bubanj i pere kao prvog dana),a u gradu Whirlpool(veš se stavlja odgore,novija proizvodnja i zadovoljna sam). 

Ana RR -> RE: Veš mašina (15.10.2023 12:05:21)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Sanjice, radila sam i sa Gorenjem, isto bilo 😁. Ja sam naletela onda na neke druge serije 🤣. 

Mi smo imali dve gorenje, moja mama ima još uvek gorenje mašinu, kod svih je pregrada za omekšivač u sredini. [sm=smiley36.gif]

Ivanka 75 -> RE: Veš mašina (15.10.2023 13:44:37)

Na mojoj staroj Gorenje je isto pregrada za omeksivac bila u sredini.I na novoj Tesla je isto u sredini. 

dunja RR -> RE: Veš mašina (15.10.2023 14:34:15)

Mislim da je nebitna marka mašine, bitno je koja je oznaka na dozeru pa se time rukovodite. Normalno da neću staviti omekšivač u sredinu, ako mi nije tako označeno [sm=smiley1.gif] Kod mene je označen cvetić za omekšivač sa strane, a deterdžent ide u sredinu, evo slika mog dozera:

[img]https://i.postimg.cc/yxFgWts3/gorenje-587472-rezervni-deo-gsd.jpg[/img]

flamingos -> RE: Veš mašina (15.10.2023 14:48:21)

Tako je Dunja.Isto je i kod mene cvetič za omekšivač.Tehnologija napreduje.Mašine se razlikuju,što je nebitno.Bitno je da sadrži i za prašak,a i omekšivač,pa gde šta treba tu i sipamo.

Ivanka 75 -> RE: Veš mašina (15.10.2023 15:04:00)

Ja podjoh da napisem za cvetic malopre pa me izbaci i odustadoh 😊

Sanjica26 RR -> RE: Veš mašina (15.10.2023 16:01:25)

Mislim da je nebitna marka mašine, bitno je koja je oznaka na dozeru pa se time rukovodite. Normalno da neću staviti omekšivač u sredinu, ako mi nije tako označeno [sm=smiley1.gif] Kod mene je označen cvetić za omekšivač sa strane, a deterdžent ide u sredinu, evo slika mog dozera:

[img]https://i.postimg.cc/yxFgWts3/gorenje-587472-rezervni-deo-gsd.jpg[/img]

I kod mene je potpuno isto

dddaca -> RE: Veš mašina (15.10.2023 23:19:51)

Koliko bih ja puta promašila dok se naviknem na ovaj raspored pregrada [sm=smiley36.gif]

Srecko47E -> RE: Veš mašina (16.10.2023 9:24:31)

Hm, pa ja uvek stavljam jedno ćebe, dva i ne mogu da stanu. Ako je amnje ćebe, eventualno ubacim neke vunene čarape koje nosamo po kući.

Imamo psa i dete sa atopisjkim dermatitisom.[sm=smiley36.gif]

Perem sve sa ego egom,milina.
Vise zbog prasine,grinja.
Nije to prljavo,ali prasina nas ubi.

nata11 -> RE: Veš mašina (16.10.2023 10:03:21)

Kako skidate fleke od znoja sa majca?

Ivanka 75 -> RE: Veš mašina (16.10.2023 10:56:32)

IZVORNA PORUKA: nata11

Kako skidate fleke od znoja sa majca?

Natopi fleku hladnom vodom ali da ne pliva. Natrljaj plavi Merix sapun, pospi sa solju i ostavi da odstoji. Oprati normalno u masini. 
Meni uglaaaaaavnom ovo skida sve fleke. Bilo je bolje dok sam imala onaj seljacki sapun. 

Ana RR -> RE: Veš mašina (16.10.2023 11:19:34)

Ja stavim vanish samo i skine se.

dddaca -> RE: Veš mašina (16.10.2023 22:43:51)

Ovo je dobro za fleke od dezodoransa i neprijatnih mirisa. Mada imam jednu belu majicu koju sam upropastila dezodoransom. Ima zute fleke koje ne mogu da skinem ni sa cim.

dunja RR -> RE: Veš mašina (17.10.2023 20:30:12)

Onda te razumem :)

I ja imam jednu atopičarku (blagu rela bih, ima puno mesta po telu sa suvom kožom, ali bez crvenila, tako da nas nikada nisu dali zvaničnu dijagnozu), alergičnu na grinje i sklonu laringitisima. Čistim kuću do besvesti...

Imamo psa i dete sa atopisjkim dermatitisom.[sm=smiley36.gif]

Perem sve sa ego egom,milina.
Vise zbog prasine,grinja.
Nije to prljavo,ali prasina nas ubi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>