jelena038 -> RE: Da li ste birali uciteljicu? (26.4.2010 11:28:07)
|
Ja necu treaziti vezu. Receno mi je da su ove godine sve uciteljice mlade i izuzetno strpljive, i to mi je dovoljno, iako bih, cak, mozda vise volela da mi je uciteljica koja vaspitava dete od onih starih, strozijih. A i znam za nekoliko slucajeva da su ljudi trazili vezu, a onda taj, sto je veza, ceo zivot crveneo pred uciteljicom, jer je dete bilo drsko i bezobrazno. Moj sin je vaspitan i dobar, ali sa decom nikad ne znas, mozda ga bas to sto zna da mu je uciteljica namestena, okurazi da se ponasa kao da je ona njegov sluga. Ja da sam uciteljica, mislim da bih imala averziju prema roditeljima koji vec u startu prizivaju problem gde ga nema. E da, cak je i od nekih od nasih prijatelja, cija deca takodje polaze u prvi razred u istoj skoli, bilo predloga da stimamo da idu zajedno u razred. Gospode, boze! Najbolje da podelimo razrede po boji kose, dece i uciteljice... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] I da, glavni argument: ja kao osoba, u zivotu nisam pristala da se menjam ni zbog koga, pa ni zbog svog deteta. Niti ce se iko u zivotu menjati zbog njega. Sto pre prihvati da su ljudi razliciti i da ih treba doziveti upravo takve kakvi jesu i pokusati da ih zavoli zbog upravo toga, bice srecniji. Mislim da menjanje vrtica, skola, uciteljica, razreda... detetu stvara sliku o svetu da se sve da zameniti za bolje i da se bez svega moze. Mislim da ljudi nisu 3D animacija, i nije fer da ih tako posmatramo. Razgovor je jedino sto nas razlikuje od zivotinja, upotrebimo ga.
|
|
|
|