mama krava -> RE: Kandida (11.11.2014 10:42:23)
|
Branki, ja mislim da je najbolje da izbacis ono sve BELO... brasno, secer i sl.... Moze psenicno, ali da bude od celog zrna, znaci integralno. Evo nasla recept, pa probaj... DOMACI HLEB BEZ KVASCA 500 gr brasna (100 heljdino, 200 integralno, 100 proseno, 100 ovseno) , 500 ml mlake vode, 1 prasak za pecivo, 1 kasicica sode bb (ja kupujem onu preciscenu bez aluminijuma nije skupa, a mozda bi i ti mogla da vidis je pronadje i da je koristis bas zbog tog problema), sjemenke razne po 1 kasika (lan, susam, golica, kim...) 2 kasike maslinovog ulja i 1 kasicica soli. Sve se zamesi i ostavi da stoji 2h na sobnoj temperaturi. Preruci se u vatrostalnu ciniju i poklopi (ovo je jako bitno). Stavlja se u hladnu rernu i pece sat vremena na 200 stepeni. Fenomenalan bezkvasni domaci hleb. Napomena: kombinacija brasna po ukusu. Ja volim sto vise ovsenog...
|
|
|
|