RE: Kandida (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Anarunika -> RE: Kandida (4.11.2014 12:06:37)

Koliko sam ja shvatila , kada su u pitanju gljivične infekcije, važno je vratiti u balans "dobre " bakterije, a njih ima u probiotskim proizvodima u koje spada i jogurt. A šećer treba izbegavati , pa sad gde ga sve ima i ko može da se suzdrži.... ja ne mogu ni bez šećera ni bez mleka[sm=smiley13.gif]

Klarita -> RE: Kandida (4.11.2014 12:18:41)

QueenJ, trebalo bi i tm da maze kansen kremu[sm=smiley13.gif] ja sam skoro stalno pod infekcijom[sm=zz_furious.gif] znam skoro sve, mozes i da se peres cajem kamilice, irigator je super u takvim situacijama...a skoro sam uzimala Multi gyn flora plus neki gel sa aplikatorima i fenomenalan je, ali fenomenalan. Pogledaj i njega. Za sad ti je dovoljan taj cansen 3 vaginalete, a onda kad ih iskoristis mozes irigator (multi gyn ili tantum rosa) i zaista rade stvar[sm=smiley1.gif]

QueenJ -> RE: Kandida (4.11.2014 12:37:31)

Imam irigator. Taman kad potrošim vaginalete, uzeću neki rastvor. Hvala na savetima!

Klarita -> RE: Kandida (4.11.2014 12:46:02)

Nema na cemu [sm=smiley31.gif] obavezno koristi irigator, sjajan je osecaj nakon koriscenja, bas se osetis cistom[sm=smiley2.gif]

Mala Elena -> RE: Kandida (4.11.2014 13:09:04)

I ja pijem nes sa doooosta mleka[sm=smiley36.gif] za imunitet pitaj u apoteci , mislim da moze Immuno da se pije, ali posto i meni treba icicu da pitam pa javljam. ... resice se to. Javi kako si prosla .

Klarita -> RE: Kandida (4.11.2014 13:13:16)

Zaboravih da napomenem da ishrana nije preteci faktor kod vaginalne kandidijaze i mozes slobodno da uzivas u svom nesu sa mlekom. Tek ako postane hronicni problem (kao recimo kod mene, ali ja ipak ne vodim racuna jer resavam ekpresno problem) onda se regulise ishrana. Pamucni ves i pokusaj da spavas bez njega, i sapuni tj kupke kiselog pH faktora i ispiranje kamilicom su ti od najvece pomoci [sm=smiley1.gif] veruj mi! Kad se ustanovi crevna kandidijaza, onda je ishrana na prvom mestu.

Sanjchezze -> RE: Kandida (4.11.2014 13:29:32)

I ja muku mucim sa kandidom. Koristim canesten 3 i irigator ali nista. Mislim nemam sekreta uopste, nista me ne pecka i ne svrbi ali na brisu pokazuje kandidu u velikom broju. I tako se sad nerviram oko toga jer se plasim da necu uspeti da je se resim do porodjaja.

Mala Elena -> RE: Kandida (4.11.2014 13:33:34)

Tako i ja nisam imala nikakve simptome, pa me rezultat brisa zatekao.[sm=smiley13.gif]
26.tek zakazana kontrola , bas cu da se nacekam !

Klarita -> RE: Kandida (4.11.2014 13:37:08)

IZVORNA PORUKA: Sanjchezze

I ja muku mucim sa kandidom. Koristim canesten 3 i irigator ali nista. Mislim nemam sekreta uopste, nista me ne pecka i ne svrbi ali na brisu pokazuje kandidu u velikom broju. I tako se sad nerviram oko toga jer se plasim da necu uspeti da je se resim do porodjaja.

Pa ne bi smela ti irigator u trudnoci[sm=smiley13.gif] i mislim da ne deluje canesten ako si ga vec vise puta koristila[sm=smiley13.gif] ne znam koju ti grupu sekreta pokazuje[sm=zmeden.gif] mozda da probas mak miror kompleks on u sebi ima nistatin plus AB i ne znam sta jos bese...ako je mesovita, bakterije podgrevaju ove gljivice i u krug...ne brini imas vremena da je se resis[sm=smiley1.gif]

Anarunika -> RE: Kandida (4.11.2014 13:46:39)

IZVORNA PORUKA: QueenJ

Imam irigator. Taman kad potrošim vaginalete, uzeću neki rastvor. Hvala na savetima!

Ja sam koristila sodu bikarbonu razmućenu u vodi i pomoglo mi je. Ne sme se samo koristiti dugo jer je soda jaka. Nedelju dana sam ispirala svaki drugi dan a već posle prvog ispiranja sam osetila veliko olakšanje!

Sanjchezze -> RE: Kandida (4.11.2014 14:24:11)

Klarita doktor mi je rekao da koristim irigator, pa sad ne znam. A canesten sam pocela da koristim sad u trudnoci jer nikad pre nisam imala kandidu. Ne znam da li bih smela da uzmem nesto drugo na svoju ruku jer mi dr samo daje canesten i tako vec jedno 4 meseca [sm=zmeden.gif] Ne znam koju grupu pokazuje bris, mislim VI ali nisam sigurna mrzi me da trazim papire i uglavnom pokazuje samo kandidu, nema bakterija. S obzirom na to da je vucem vec mesecima nisam nesto preterano optimisticna da cu da je se resim za dva meseca do termina, samo ne znam sta u slucaju da je ne izlecim, ima li to neke veze sa porodjajem?

QueenJ -> RE: Kandida (4.11.2014 20:07:15)

Koja je razmera vode i sode bikarbone?

nata11 -> RE: Kandida (4.11.2014 20:22:55)

Klarita ima kod tebe jedna zena pravi caj za kandidu 99% uspesan.

Misha i Ljisha -> RE: Kandida (5.11.2014 6:52:51)

IZVORNA PORUKA: nata11

Klarita ima kod tebe jedna zena pravi caj za kandidu 99% uspesan.

kod Klarite senjorite ima svega[sm=smiley36.gif]. slazem se da je irigator odlican, generalno za higijenu i prevenciju a i tokom lecenja. Ja uglavnom koristim multi gyn ali prosli put u apoteci nisu imali pa sam uzela tantum rosa, ok je.

QueenJ -> RE: Kandida (5.11.2014 7:52:52)

U trudnoći mi je dr prepisao Canesten 3, ne sećam se zbog čega, mislim da nisam ni vadila bris. I rekao mi da ne koristim onaj aplikator vaginaleta iz pakovanja. Pa kako onda irigator da koritiš?! [sm=zmeden.gif]

Klarita -> RE: Kandida (5.11.2014 10:04:15)

Ma, ne sme irigator u trudnoci 100%[sm=smiley13.gif] Sanjceze, probaj ginodaktanol, slobodno, mozda ti ne odgovara canesten[sm=smiley13.gif] njega smes sigurno. Eto da budes mirna konsultuj svog ginekologa. Ako je VI grupa, onda su samo gljivice.
Nato, mori, koja je ta zena? Ista? [sm=smiley36.gif]

MiLj, kod mene sve ima samo dr etker nema[sm=jezicek.gif]

Anarunika -> RE: Kandida (5.11.2014 10:06:37)

IZVORNA PORUKA: Sanjchezze

Meni su u trudnoći prepisivali Nistatin.

Što se tiče sode i vode, ja sam punila vodom 2/3 irigatora i u tu količinu mlake vode stavim punu kašičicu sode bikarbone . Stvarno je bilo olakšanje.

Klarita -> RE: Kandida (5.11.2014 10:11:47)

pa. moze i nistatin[sm=smiley1.gif]

Sanjchezze -> RE: Kandida (5.11.2014 11:11:35)

Zene sad ste me zabrinule... ginekolog koji mi vodi trudnocu mi je rekao da koristim irigator, jos sam ja pitala da li smem i rekao je da smem a vi sad kazete da ne sme. Joj a ja ga koristim vec neko vreme[sm=zmeden.gif] A sto mislite da ne sme, mislim sta moze da se desi? Sad sam se posteno uplasila.
Od canestena odustajem, probacu nesto drugo.

Anarunika -> RE: Kandida (5.11.2014 11:24:53)

Pa ja nešto razmišljam, ako je u trudnoći dozvoljen seksualni odnos, koja je razlika u korišćenju irigatora [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] jedino možda zbog rastvora koji se koriste ? Ne znam, ne sećam se da li sam ga koristila u trudnoći.

nata11 -> RE: Kandida (5.11.2014 11:30:01)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Nato, mori, koja je ta zena? Ista? [sm=smiley36.gif]

Ne kod hotela, rekla mi Vida.

Sanjalicaaa -> RE: Kandida (5.11.2014 11:39:47)

Ja sam irigator koristila u trudnoci po preporuci lekara. I sve je bilo ok.

Sanjchezze -> RE: Kandida (5.11.2014 12:09:44)

Ja koristim samo kamilicu za ispiranje, ne koristim one kupovne rastvore. I ja malopre razmisljam, ako mi je dozvoljen seks u trudnoci zasto ne bih smela da koristim irigator ali otkud znam, prvi put se susrecem sa ovim problemom pa sam htela da cujem iskustva. Uglavnom, veceras imam zakazan uz pa cu ponovo pitati dr.
Sanjalice hvala puno, sad sam se malo smirilia.

nata11 -> RE: Kandida (5.11.2014 12:18:08)

Ja sam odavno prestala da koristim kamilicu, citala sam da je ona precenjena i da je ona za pojedine bakterije OK dok kod pojedinih samo moze da pogorsa.

QueenJ -> RE: Kandida (6.11.2014 23:06:10)

Završila sam sa Kanestenom 3. Mislim da je bolje. Večeras sam koristila irigator i sodu bikarbonu. Mama mi rekla da mogu da probam i žalfiju, da je to prirodan antibiotik. Iskustva? [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>