vukosava -> RE: Da li biste usvojili dete (15.6.2012 1:07:57)
|
Evo jedan video majke koja je dala svoje dete na usvajanje klikni Naime, u SAD dosta religioznih ljudi ne veruje da je abortus opcija kad tinejdzeri zatrudne. Neke trudne tinejdzerke kriju da su trudne ili odluce da ce da daju bebu na usvajanje, postoji dosta angencija koje to organizuju, mahom su vezane za razne Crkve. Mnoge se i nadaju da ce roditelji da im se predomisle do porodjaja. Mislim da je ovo jedan od takvih slucajeva. I one se dosta puta odluce da daju bebu na usvajanje i daju joj sansu za zivot, zivot koje one ne mogu da pruze. Mislim da nije uvek slucaj neko daje decu na usvajanje zato sto ih ne voli. Vec mnoge pogotovu mlade mame nemaju pravo glasa ili jednostavno ne mogu da to urade, nemaju sretstava ni podrske. Meni je ovo nesto sto nikad ne bih pomislila, kod nas nisam ovo vidjala a sto sam duze ovde *evo vec 6 godina) sve vise vidim na TVu takvih slucajeva. Imaju nesto sto zovu "open adoption" ili "closed adoption". U prvom slucaju deca znaju ko su im roditelji po rodjenju pa im novi roditelji salju slike i ponesto o detetu. Nekad se cak i vidjaju pa dete ima maltene dve mame i slicno. Imaju i centre gde je sve njima placeno za vreme trudnoce i ceo porodjaj, svi troskovi. Za to se cesto opredeljuju siromasne devojke.
|
|
|
|