Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 3:03:57
|
|
|
|
vukosava
|
Meni je brijanje navika, svaki dan dok se tusiram, cas posla. Ja ne bi mogla da izdrzim da mi te dlacetine porastu dovoljno velike za cerupanje, brrr. Vise volim konstantnu glatkocu. Ali opet znam drugarice koje imaju crnju i cvrscu dlaku njima nema sanse da bi mogle da se briju, odmah dobiju neke bubuljice. Za mene uvek bilo i ostalo brijanje... Cerupam samo obrve.
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 9:29:13
|
|
|
|
Valerie
|
jel za porodjaj treba da se skida sve ili moze da se ostavi trouglic gore? manja sansa da pocne da svrbi...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 9:30:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako si u Sr treba sve , posebno su osetljivi na trouglice
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 9:36:37
|
|
|
|
Valerie
|
e svasta, ima da zakasnim na porodjaj dok im ispunim sve zelje
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 9:39:35
|
|
|
|
Modessty
|
ja sam pre porodjaja išla na depilaciju. Mnogo je bolje nego brijanje jer duže traje i dlake koje rastu nisu tako oštre. A traže da se skine sve zbog carskog reza ako bude bio potreban. Kao što ne dozvoljavajuni bilo kakav nakit. naročito prstenje i mindjuše
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 9:41:01
|
|
|
|
*Alexx*
|
Da se ne bih raspravljala sa babicama i dr-ima, sve sam skinula sa sebe - i dlake i lak za nokte i nakit
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 9:43:34
|
|
|
|
Modessty
|
jes bre i lak za nokte ne daju. Što takodje ima logiku jer preko boje noktiju mogu da vide dali si dobro. Sad sam pre spontanog morala da se brijam jer sam bila u bolnici i mnogo krvarila pa nisam mogla do kozmetičarke. Evo još imam probleme sa uraslim dlakama! Užas jedan. Ranje nikad nisam imala probleme zbog brijanja
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 10:26:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako imate neki nakit na mestima koja lako zarastaju , mozete ga menjati i staviti silikonski , to je dozvoljeno .
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 10:31:10
|
|
|
|
Lilla
|
Ja sam se tokom trudnoce obrijala samo par puta, i to u pocetku jer kasnije nisam mogla da se dohvatim. Pred porodjaj sam se obrijala na jedvite jade, uz pomoc ogledala, jer ovdje ne briju u porodilistu pa mi bilo bezze da na porodjaj idem sva obrasla. Depilacija dole mi ne pada na pamet, jedva izdrzim bol kad noge epiliram.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 10:47:46
|
|
|
|
ishler
|
Meni je lekar rekao da depilacija moze izazvati kontrakcije u trudnoci,jer je to bol
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 10:51:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Sve je moguce
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 25.5.2012 11:49:21
|
|
|
|
Valerie
|
dobra ideja za silikonske mindjuse, meni i usi zarastu za dan!
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 27.5.2012 11:20:44
|
|
|
|
Linonina
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Ako si u Sr treba sve , posebno su oset_ljivi na trouglice A sto se tice laka za nokte, moze ali ili na rukama ili na nogama. Ne morate skidati lak i sa noktiju na nogama. To je sigurno, a to je pravilo pred bilo koju intervenciju nevezano za porodiliste. A za trouglice, sta da kazem, nasmejah se dobro. Ja sam planirala depilaciju pred porodjaj, ali sad mi ubaciste crva sa ovim kontrakcijama. Ja celu trudnocu brijala, mene sramota nekako onako poci na pregled, ili bar dobro skratim trimerom. A depilacija na kraju - ne da bi bolelo neeeegoo...
< Poruku je uredio Linonina -- 27.5.2012 11:22:38 >
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 27.5.2012 11:40:24
|
|
|
|
Olga75
|
evo da ja napisem svoje brijanje pred porodjaj lezala sam u bolnici skoro nedelju dana kad je pukao vodenjak i u sali je sestra mahnula brijacem samo u ono gdelu gde se radi epiziotomija , nije me nesto obrijala a koristila je njihov brijac iako sam ja pokusala da joj kazem da imam svoj u torbi i to je bilo sve od Kigijene gospoje a klistir nisu stigli da urade jer sam katapultirala bebu za dva sata cirka
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 31.5.2012 21:57:25
|
|
|
|
red3lilu
|
Olga RR je sve rekla. Kod nas briju samo deo predviđen za epiziotomiju za ostalo se ne sekiraju previše
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 31.5.2012 23:54:06
|
|
|
|
Sanchy
|
Eh sto i ja nisam tamo negde nego ovde ..nem am ja nista protiv brijanja ali ako je neko osetljiv onda je to mucenje,evo ja od kada su mi rekli da mora sve probala brijacem i tamo gde nisam skidala i takva mi je alergija buknula da je to horor i sto je najgore sad ovaj prevoj od stomaka sto se napravio tu nece da mi prodje nikako mazala sam i sebamed deciju protiv onog pelenskog osipa pa onda sudokrem,stavljkala talk,pa probala nistatin rekoh mozda je gljivica i nece da prodje jos kad me zasvrbi da poludim ,mozda bih trebala neku antibiotsku ali ne znam koja sme...eto sta sama sebi napravih pri tom nov neotpakovan brijac...a kad me dohvate u porodilistu sa onim njihovim pa jos ce mi pecurke nici...uzasavam se infekcija eto...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 31.5.2012 23:57:23
|
|
|
|
crazymama
|
meni posle depilacije daju neki gel koji sadrzi aloju, za umirivanje koze i da ne bi buknulo, to namazem i nemam nikakvo crvenilo niti mi bukne... probaj da nadjes to. ovaj https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/284583_221876607855104_3273397_n.jpg
< Poruku je uredio crazymama -- 31.5.2012 23:59:23 >
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 1.6.2012 10:59:39
|
|
|
|
bubamara2011
|
IZVORNA PORUKA: ishler Meni je lekar rekao da depilacija moze izazvati kontrakcije u trudnoci,jer je to bol Ovo prvi put čujem. Ja sam zadnji put brazilku uradila u devetom mjesecu i nije mi ništa bilo.
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 14:45:08
|
|
|
|
Linonina
|
Sanchy, ne verujem da je gljivica nego je na nezgodnom mestu, meni bi se slicno desilo znam. Svrab da ne pominjem kad uzmem brijac, opet posle depilacije zna po nekad da mi uraste na preponama... Zato sam ja radi takvih maltretiranja pre 5-6 godina radila trajnu depilaciju prepona, ali sada bi trebala opet, a ne smem trudna pa se vec pripremem za neku od ove dve standardne varijante. Mada, za porodiliste i taj deo za epiz. mi ne bi ginula depilacija ili brijanje u svakom slucaju... E da bubamara2011, kad si vec pomenula brazilku u devetom, jesu te i posle brazilke tamo u porodilistu "doradjivali"? Ja sam bogami davno radila brazilku zadnji put, i ne secam se nesto taj deo sto se brije radi epiziotomije da li je bas skroz izdepiliran... I ja sam mislila da radim depilaciju u devetom, jer zilet podnosim mozda malo bolje od Sanchy.
< Poruku je uredio Linonina -- 4.6.2012 14:47:24 >
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 14:59:44
|
|
|
|
Alexis79
|
Ja i dalje koristim brijac mada vec ne vidim nista tamo dole pa onako na slepo . Kad su mi radili serklaz poslali su me kod "brice" tj med.sestre zaduzene da pregleda sve zene da li su se lepo obrijale i koga treba da obrije. Crtice ,truglici ili bili koji oblici nisu dozvoljeni tj. traze da se skine sve za bilo koju intervenciju koju rade.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 15:01:57
|
|
|
|
Anoniman
|
linonina mene nisu u dva razlicita porodilista , ali se desavalo da zene `doradjuju` iako dodju sredjene , tako da cini mi se nema pravila , i zavisi od porodilista a verovatno i raspolozenja sestre u prijemnoj sobi ..
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 15:04:46
|
|
|
|
Linonina
|
Da Aleksis79 u pravu si, mrze sve geometrijske oblike poprilicno! Samo ne znam kako da odem na depilaciju i da kazem da mi izdepiliraju bas SVE. Sramota me pa trebala bi da budem gola a to mi malo..., a to sto kazes, ja sama ne vidim vise nista tamo dole!
< Poruku je uredio Linonina -- 4.6.2012 15:06:03 >
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 15:06:12
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Eh sto i ja nisam tamo negde nego ovde ..nem am ja nista protiv brijanja ali ako je neko osetljiv onda je to mucenje,evo ja od kada su mi rekli da mora sve probala brijacem i tamo gde nisam skidala i takva mi je alergija buknula da je to horor i sto je najgore sad ovaj prevoj od stomaka sto se napravio tu nece da mi prodje nikako mazala sam i sebamed deciju protiv onog pelenskog osipa pa onda sudokrem,stavljkala talk,pa probala nistatin rekoh mozda je gljivica i nece da prodje jos kad me zasvrbi da poludim ,mozda bih trebala neku antibiotsku ali ne znam koja sme...eto sta sama sebi napravih pri tom nov neotpakovan brijac...a kad me dohvate u porodilistu sa onim njihovim pa jos ce mi pecurke nici...uzasavam se infekcija eto... Kad jednos se obrijes, moras svaki dan jer ce te dlake da iritiraju kozu pa da ti iskoce te crvene tackice...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 15:10:20
|
|
|
|
Linonina
|
Kazes "crvene tackice" pa samo to bi bilo suuuper, veruj mi sve ona to vec zna, a sta bi bilo da to radi jos svaki bas dan...eee to ne znam.
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 4.6.2012 15:12:18
|
|
|
|
vukosava
|
Te crvene tackice nisu alergija vec koza iziritirana rastom dlaka koje su ostre na vrhu a koza u tom predelu je ekstra osetljiva i savitljiva pa se iziritira. Veruj mi na rec godinama sam brijala taj predeo. Ako sve zna, ne bi ovde pisala pretpostavljam, ne?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?