dijana1* -> RE: kada staviti bebu u dubak? (28.3.2013 23:44:46)
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* IZVORNA PORUKA: gae_gr Nikad. Mi dubak nismo kupovali, u selu je iz zwzanja probala stari od mog sestrića i kad sam videla kako krivi noge u tome, bilo mi je jasno da sam donela ispravnu odluku. Nevena je od starta puštena na pod. Sama je naučila da se podiže, sama je propuzala, sama prohodala. Nismo je forsirali, nismo je vodili, a nismo je ni čuvali. Lupala je glavom o sto, padala i udarala istom o pod i brzo naučila da se čuva. Kad prilazi stolu, pazi, kad pada dočekuje se na ruke, kad naiđe na prepreku, stane, uhvati se za nešto pa polako preskoči, ako nema za šta, traži da joj se da ruka pa se uhvati za nas da je povedemo preko prepreke. Kad se provlači ispod stvari zna da sagne glavu. Baš zna da se čuva, zna da pada, zna da savladava prepreke a ja sam sigurna da da je bila u dubku ni pola toga ne bi umela. [sm=bravo.gif] ovo kao da sam ja napisala [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] Ovo je i moje misljenje. Vuk je rodjen ranije i sa mesec dana smo isli kod fizijatra. Doktori su mi samo trubili i upozoravali nikako dubak. To toliko skodi da mi nismo ni svesni. Dete treba pustiti da puze, da samo ustaje da samo prohoda. I da ga ne vodimo za rukice. Sto duze puze to je bolje za njega, jer na taj nacin jaca ledja. Deca se mnogo krive, krive im se noge i totalno je neprirodan polozaj. Pretpostavljam da je sa njim mnogo lakse ali verujem da isto toliko i skodi. Fizijatar je dobra stvar, po meni bi svako dete trebalo ici kod fizijatra i da pokazu rodetiljama kako se deca kupaju, nose, presvlace i mnoooogo toga sto ja uopste nisam ni znala da postoji. Da Vuk nije rodjen ranije nikada ne bih znala osnovne stvari a to u savetovalistu niko ne pokazuje. Meni samo nije jasno sto prave dubak kada znaju da steti deci [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|