Anoniman -> RE: kada staviti bebu u dubak? (1.6.2012 0:12:52)
|
Imam dva različita iskustva sa dubkom. Oba deteta sam stavljala u dubak. Luka ga je extra savladao, nikada nije puzao, iz dubka je izašao i prohodao uz naše pridržavanje. Marko je isto extra savladao dubak, ali je nekako uvek bio srećniji na zemlji, kada je propuzao, sklonila sam dubak. Dakle, mislim da nije dubak kriv što deca ne pue. Mislim da je problem i nečemu drugom. Prvo dete nisam spušala na zemlju jer je prljavo, jer vuče promaja, jer je hladno, jer on nije ker da bude na zemlji... ma milion gluposti, i on nije propuzao. Nisam htela da cvili na podu da se muči da dohvati igračku (dodala bih mu)... jednostavno, nije imao motivaciju da propuzi. jesam pokušala da ga naučim, ali on nije znao ni da klekne. E sve to sam radila sa Markom: cvileo je na zemlji, sam nalazio način da dohvati igračku, nisam smatrala da je prljavo, hladno i da je promaja. [sm=jezicek.gif] Činjenica je da oni imaju i sasvim različitu motoriku: Luka je brzo propričao, pre prvog rođendana je govorio proste rečenice, Marko je to malo kasnije uradio. Ali Marko je okretniji, hrabriji... Jednostavno su različiti. Dakle, samo sve treba koristiti umereno, a dete će se razvijati u skladu sa genetskim kodom. [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|