lesica -> RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza (22.12.2012 23:15:39)
|
E pa devojčice,daklem ovako! Za početak vam treba jedno pile bez kostiju. U nedostatku pileta bez kostiju uzmete dva veća bela mesa,uglavnom treba raseći belo meso po horizontali ali tako da se kada se rastavi dobije kao velika šnicla,onda se to lepo jos malo izlupa da se rastanji. Kada se spije takva dva komada dobija se velika šnicla o kojoj dalje može da se priča.Ja uglavnom napravim smešu začina kojom ovo meso prvo premažem (malo soli,malo bibera,malo ljute aleve paprike,malo belog luka u prahu,u ovo dodam ulje oko kašičica,i malo vode-čisto da ne bude suvo već kao pasta) pa zatim stavljam kiselu pavlaku,pa šunku (najlepsa mi je neka fina dimljena pečenica ,ili lepo dimljen svinjski vrat) pa po sredini štapiće kačkavalja-ova varijanta mi je najbolja kada je celo pile u pitanju. Za belo meso stavljam izdinsatne šampinjone pomešane sa prženom slaninom i kačkavalj. Uglavnom,kada se premaže,lagano se urola i veže,ili još bolje ubaci u mrežicu. Ja sve ovo pečem pod folijom,bolje rečeno umotano u alufoliju. Pečem nekih sat vremena na 200 °C,onda izvadim polako skinem foliju i ostavim još nekih 5 minuta da se zapeče.
|
|
|
|