Dora -> RE: Saveti za bolji brak (30.12.2009 11:47:36)
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Mislim da je osnov za svaki brak ljubav, podrška, razumijevanje i dogovor.. To je naravno lako reći, malo je teže to pretvoriti u dijelo.. Vremenom sam shavtila da ne može uvijek biti kako ja želim, u početku sam nekad i plakala, nervirala se, ali sam shvatila da drugačije ne može, a isto tako i mm. Brak je potrebno hraniti i njegovati to sam naučila od svojih roditelja. Oni su recimo znali da se posvađaju jako, jer su oboje temperamentni, ali i brzo se smire, poslije dogovorom sve riješe. U tim situacijama dok sam bila manja, nisam to shvatala i govorila sam mami, ja ako mi se desi da se posvađam sa mužem , ja ću se odmah razvesti, neću nikoga da trpim i td.. A sad.... [sm=smiley36.gif] Mislim nemojte me pogrešno shvatiti, ja imam divan brak, samo sam prizemna i govorim kako jeste, svađe su normalne, ali su bitni zajednički ciljevi, bitno je da se ne razilazimo u mišljenjima i stavovima i da je prisutna ljubav. Ja recimo volim svom mužu da govorim VOLIM TE, jer ga stvarno voilm i želim da mu to govorim često i bez nekog povoda, volim da ga iznenadim sa nekom sitnicom, gestom, danima kada nema nikakav povod za to.. Nemam neki poseban savjet za brak, jer svi mi krojimo svoj brak po sebi, samo ću vam reći volite se i pazite međusobno... Jeste, skroz si u pravu. Ja sam tvrdoglava po prirodi ali vremenom sam naučila da malo stanem na loptu... u glavnom kod bitnih stvari sam razumna ali kod sitnica pravim frku, a njemu sitnice nisu bitne pa me pusti... Tako smo naučili šta je kompromis. Ali nikad ništa ne radimo ni on ni ja a da se prethodno oboje ne složimo oko toga! To nam je pravilo br. 1
|
|
|
|