Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Konzervans i njegov uticaj na neplodnost 26.12.2009 18:58:24
|
|
|
|
cipiripi
|
imam jednu pricu za vas, kad sam isla da mi dr da objasnjenje zasto nije uspela vto.. izmedju ostalog je rekao: "pre 30 godina 80% razlog zasto ne dolazi do trudnoce su bile zene...nisu koristile kondome, ni spirale niti bilo kakvu vrstu kontracepcije, bilo je mnogo abortusa, kako profesionalnih od strucnjaka tako i nepsrofesionalnih od silnih nadri lekara. neke zene kasnije nisu imale problema da zatrudne dok vecina jeste.. i tu se javljao problem.. nakon par kiretaza materica nije kao sto je bila..dakle zene su bile problem, a muskarcima je spermogram bio fantastican. Sve se svaljivalo na zenski rod..znate onu izreku "JALOVA ZENA"-to potice od davnina. Sad je situacija drugacija, zene koriste zasitu, nisu vise izlozene nepotrebnim abortusima, infekcijama, mnogo vise vode racuna o svom zdravlju. U ishranu je uveden veliki postotak konzervansa koji umija spermice, tj nemoze do dadje do pravilne geneze.. Iz ovoga zakljucujemo da je sve manje zena sa problem, to su sada muskarci. Vode sa 70%. Niko nije ni svestan kojiko je konzervans los i stetan ali sta da radimo, kako da se izborimo sa svetskom industrijom proizvodnjom...nemozemo sami protiv celog sveta. To je zadnje istrazivanje koje je zapecaceno i stavljeno sa strane u koveat i ceka priliku da se diskutuje i na tu temu, al ozbiljno..." Ima logike..citala sam posle o tome..stvarno nije dobar, a meni ni jedan dr nije rekao za konzervans osim Radulovica..svi se hvataju za pusenje, gojaznaost, alkohol..itd.. naravno da sve to ima uticaja.. ali zamisli koji sad ludak moras da budes da idem po marketu i da gledas sta ima konzervans a sta ne... Bez veze..
|
|
RE: Konzervans i njegov uticaj na neplodnost 26.12.2009 19:03:34
|
|
|
|
Verus
|
Slazem se. Puno stvari kojima smo okruzeni u danasnjem svetu lose uticu i na nase zdravlje i na nas same....mnogi ljudi se smeju tome: konzervansi, hemikalije, pesticidi, ali covek ne mora da bude preterano pametan ili obrazovan, da logicki zakljuci da sve te strane supstance moraju imati dugorocan, los uticaj na nase telo. Mnogi kazu: pa jeo sam neoprano prskano voce i nije mi nista! Nije ti nista danas, sutra, preksutra....za koju godinu? Ko zna da li taj rak sto naci tom nekom ima vezu sa tim sto nisi prao voce ili ne? Ja se takvim stvarima ne bih smejala... Super tema cipiripi!!
|
|
|
|
RE: Konzervans i njegov uticaj na neplodnost 26.12.2009 19:05:36
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam bas ostala bez teksta kad nam je covek to ispricao, stvarno ima logike !
|
|
RE: Konzervans i njegov uticaj na neplodnost 26.12.2009 19:15:14
|
|
|
|
cipiripi
|
SPISAK OZNAKA MATERIJA (EMULGATORA) OPASNIH PO ZDRAVLJE: E102 - opasan E103 - zabranjen E104 - sumnjiv E105 - zabranjen E110 - opasan E111 - zabranjen E120 - opasan E121 - zabranjen E122 - sumnjiv E123 - veoma opasan E124 - opasan E125 - zabranjen E126 - zabranjen E127 - opasan E130 - zabranjen E131 - izazivac raka E141 - sumnjiv E142 - izazivac raka E171 - sumnjiv E173 - sumnjiv E180 - sumnjiv E210 - izazivac raka E211 - izazivac raka E212 - izazivac raka E213 - izazivac raka E215 - izazivac raka E216 - izazivac raka E217 - izazivac raka E221 - poremecaj creva E222 - poremecaj creva E223 - poremecaj creva E224 - poremecaj creva E226 - poremecaj creva E230 - stetan za kozu E231 - stetan za kozu E232 - stetan za kozu E241 - sumnjiv E250 - poremecaj pritiska E251 - poremecaj pritiska E311 - izaziva osip E312 - izaziva osip E320 - holesterol E321 - holesterol E322 - poremecaj zeluca E330 - izazivac raka E338 - poremecaj zeluca E339 - poremecaj zeluca E340 - poremecaj zeluca E341 - poremecaj zeluca E407 - poremecaj creva E450 - poremecaj zeluca E461 - poremecaj zeluca E462 - poremecaj zeluca E463 - poremecaj zeluca E465 - poremecaj zeluca E466 - poremecaj zeluca Opsirniji spisak mozete naci OVDE
|
|
RE: Konzervans i njegov uticaj na neplodnost 26.12.2009 20:32:39
|
|
|
|
Anoniman
|
eh... te "Ejove" (tako ih ja zovem) možemo naći svuda, ali baš svuda......... na običnoj dečijoj čokoladici, npr. ............
|
|
|
|
RE: Konzervans i njegov uticaj na neplodnost 26.12.2009 20:44:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Znam za ovo, tj ne tacno koje "e" sta radi, ali znam o stetnosti, i zato detetu ne dajem NISTA sto sadrzikonzervans, osim ako to nije neki mlecni proizvod za koji ne postoji zamena koja ne sadrzi konzervans.I necu mu dati dokle god budem mogla da ga sacuvam.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?