cipiripi -> Konzervans i njegov uticaj na neplodnost (26.12.2009 18:58:24)
|
imam jednu pricu za vas, kad sam isla da mi dr da objasnjenje zasto nije uspela vto.. izmedju ostalog je rekao: "pre 30 godina 80% razlog zasto ne dolazi do trudnoce su bile zene...nisu koristile kondome, ni spirale niti bilo kakvu vrstu kontracepcije, bilo je mnogo abortusa, kako profesionalnih od strucnjaka tako i nepsrofesionalnih od silnih nadri lekara. neke zene kasnije nisu imale problema da zatrudne dok vecina jeste.. i tu se javljao problem.. nakon par kiretaza materica nije kao sto je bila..dakle zene su bile problem, a muskarcima je spermogram bio fantastican. Sve se svaljivalo na zenski rod..znate onu izreku "JALOVA ZENA"-to potice od davnina. Sad je situacija drugacija, zene koriste zasitu, nisu vise izlozene nepotrebnim abortusima, infekcijama, mnogo vise vode racuna o svom zdravlju. U ishranu je uveden veliki postotak konzervansa koji umija spermice, tj nemoze do dadje do pravilne geneze.. Iz ovoga zakljucujemo da je sve manje zena sa problem, to su sada muskarci. Vode sa 70%. Niko nije ni svestan kojiko je konzervans los i stetan ali sta da radimo, kako da se izborimo sa svetskom industrijom proizvodnjom...nemozemo sami protiv celog sveta. To je zadnje istrazivanje koje je zapecaceno i stavljeno sa strane u koveat i ceka priliku da se diskutuje i na tu temu, al ozbiljno..." Ima logike..citala sam posle o tome..stvarno nije dobar, a meni ni jedan dr nije rekao za konzervans osim Radulovica..svi se hvataju za pusenje, gojaznaost, alkohol..itd.. naravno da sve to ima uticaja.. ali zamisli koji sad ludak moras da budes da idem po marketu i da gledas sta ima konzervans a sta ne... Bez veze..
|
|
|
|