Anoniman -> RE: Folikuli (11.2.2010 19:53:39)
|
Ja sam obecala Sunci da cu napisati kako je izgledala moja folikulometrija. Nisam citala sta jos pise u temi, pa mozda vecinu stvari i znate, ali eto. 1.put: Na redovnom pregledu sam bila 9.dan ciklusa i Dr resi da eliminisemo folikule kao eventualnu smetnju,tj da utvrdimo da je sve ok. Nalaz je glasio: Uterus normalne velicine, promera 69*43*39, debljina 6.5mm Desni ovarium vise sitnih folikula do 10mm Levi ovarium vise sitnih. U prevodu Dr rekao da ce desni jajnik dati folikul verovatno, da ce se to desiti tek oko 20-21 dana sudeci po velicini, da svakog meseca jedan jajnik daje folikul, ali da zena bez obzira ne moze da ostane trudna bas svakog meseca, tako da ne treba da se sekiram. E, da, rekao mi je jos i da je mnogo vaznije da utvrdim da li folikul puca jer je to teze dovesti u red, nego kada nema ovulacije i da je jako bitno da se i materica istovremeno zadebljava i da tu postoje neke potrebne mere koje treba da dostigne. Rekao mi je da dodjem tek za 4 dana. 2.put: 13.dan ciklusa Nalaz: endometrium 8mm Desni ovarium, dominantni folikul 15 mm Levi vise sitnih 3.put: 17.dan ciklusa Nalaz: Endometrium 10.3mm Desni ovarium jedan folikul od 19mm Levi nema folikula Kaze doca puci ce folikul za otprilike dan i po, pa ti dodji da vidimo da li je pukao za 3 dana.A u medjuvremenu mi rekao da pre petka nemamo odnose, nego tada. I da za vikend ne planiramo nikakve izlaske i goste. [sm=smiley36.gif] To je bila sreda oko 16h i necete verovati u petak oko 9-10h ujutru, mene presece stomak. Tacno O! 4.put: 21.dan ciklusa Nalaz: U Duglasu slobodna tecnost Endometrium 10mm Desni ovarijum - dominantni folikul ruptirao, vidi se zuto telo Dr rece da nastavimo aktivnosti i tog dana. Da sam ziva i zdrava da nisam slucaj za lecenje, da mi ne pada na pamet da nista merim i gadjam nego cist sex i da nece da me vidi u narednom periodu sa glupim idejama Ja ne ostadoh trudna tog meseca, ali sam bila najsrecnija na svetu da sam resila sve dileme u glavi i posle dve godine cekanja, sledeceg meseca smo bili uspeli da ugledamo [sm=rozacrtici.gif] Mozda je bilo previse detaljno, ali ja sama masu ovih podataka nisam znala ranije, pa kapiram da ce mozda nekima znaciti.
|
|
|
|