Maza82 -> RE: Folikuli (12.3.2012 16:27:12)
|
Prije klomifena sam bila kod drugog doktora i bez klomifena sam imala ovulaciju i folikuli su mi bili po nekih 17mm i poslije toga sam bila da vidim jesu pukli i pukli su, bilo je sve ok, ali nije dolazilo do trudnoće. On mi uključuje klomifen na 6 mjeseci i kaže ako ne dođe do trudnoće 6 mjeseci inseminacija, ali bez ikakvog praćenja, ništa i ja nisam htjela da idem kod njega više. E sad ova dr mi prepiše klomifen i prvi mjesec sam imala više folikula koji su bili po nekih 2,3 2,4 cm otprilike i dala mi pregnil od 5000j i nije došlo do trudnoće, s tim da su taj mjesec pukli. E idući mjesec tj. ovaj mi uklkučuje takođe klomifen, bez pregnila i onda se desi ovo, meni su znači 15 dc bili po skoro 4 cm i kaže ništa nije puklo, nastavićemo još jedan mjesec klomifen. E znači odem 2 dan menstruacije na ultrazvuk i ona mi vidi jedan od 11,92 cm drugi od 6,96 cm, kaže ne smijemo klomifen, uključi mi yasmin. Neću da pijem yasmin, ne želim da se kljukam hormonima, otići ći kod nekog drugog, pogotovo, što sam prije pila yasmin i bilo mi je loše od njega. A kad sam je pitala zašto nećemo pregnil ovaj mjesec, a kaže ne treba [sm=zmeden.gif]. Ma užas, baš sam se nasikirala.
|
|
|
|