Nadja -> RE: Folikuli (6.3.2012 9:00:22)
|
Pozdrav[sm=bravo.gif] Čitala sam temu negde do 18str pa kada sam videla da ima preko 70 odustala sam[sm=smiley1.gif] Ukratko imala sam laparaskopiju 2008 uklonjena čokoldna cista, 2011 kada sam se udala počeli smo da radimo na bebi nije išlo par meseci pa sam otišla kod mog doktora na kontrolu on mi je rekao da baš to veče radim jer je pukao folikul, i uspelo je ali sam imala pobačaj blighted ovum. Pre 5 meseci sam se opet počela da radim na bebici ali ništa i ako se trudim da imam odnose kad me najviše bole jajnici jer pretostavljam da je tada ovulacija i sredinom ciklusa i kad trakice pkažu O pošto se od septembra ništa nije desilo otišla sam na kontrolu kod doce. Rezultat je da desni jajnik 29x24 sa folikulom od 18mm levi 32x24 sa cistom od 17(može da bude funkcionalna) endometrijum 11mm daglas prazan... Pregled (juče) mi jeotprilike 19 dan ciklusa(imam braonkasti sekret pre nego što krene ciklus pa nikad nisam sigurna da li se on računa u dobijanje ako se računa dobijam na 28 dan ako ne na 30)... Doktor je rekao da treba ovih dana da imam odnose ako pukne folikul za svaki slučaj. Nešto je rekao da kao može da bude da mi je uspelo da sam trudna jer je zadeljan enodmetriujm ali koliko ovde čitam na forumu žuto telo je svega par mm i moglo bi da se prepozna na ultrazvuku[sm=smiley13.gif]... Ja sam ovaj mesec gađala plodne dane sredinom ali mislim da nije uspelo i da sam možda pogrešila čim je folikul sada 18mm mada sam imala strašno probadanje na 14dan ciklusa u desnom jajniku, (svaki mesec osećam sredinom ciklusa) samo sada znam da to ne znači da je pukao folikul[sm=zmeden.gif] čim ga sad ima[sm=zmeden.gif], pomalo sam zbunjena[sm=smiley13.gif]. Doktor kaže da probamo ovako sa folikulometrijom pa ako neuspe posle na ivi i vto do jeseni jer se endometrioza vraća pa netreba čekati(imam 30god)...
|
|
|
|