|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
19.2.2011 22:30:20   
sandrina 85
To je fiziološka cista koja nastaje usled izostanka prskanja folikula u vreme ovulacije. Može narasti i do 6 - 7 cm i katkada izazivati bolove ili pritisak u donjem delu stomaka. Na ultrazvučnom pregleda je ova cista unilokularna (sastoji se samo iz jedne šupljinice), omotač je tanka, a unutrašnjost ciste je anehogena (na ultrazvučnoj slici crne boje, usled apsorpcije ultrazvučnih talasa). Obično se povlače same od sebe, i retko zahtijevaju operativni zahvat (cistektomija, adneksektomija). Lutealna cista je funkcionalna cista žutog tela koja nastaje tek nakon oslobađanja jajašca iz folikula tokom ovulacije. Ukoliko prilikom ovulacije i prskanja folikula dolazi do snažnijeg krvarenja u šupljinicu folikula nastaje funkcionalna cista koja se naziva hemoragična cista - corpus luteum haemorrhagicum (žuto tijelo koje krvari). Dobroćudne nefunkcionalne ciste na jajnicima nastaju razmnožavanjem ćelija jajnika, u procesima koji nisu povezani s ovulacijom. U diskusijama o ovoj vrsti cista, često se upotrebljava izraz neoplazija što jednostavno označava novi rast, novu izraslinu bez bližeg objašnjenja da li je takva cista dobroćudna ili zloćudna.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1476
19.2.2011 23:52:27   
plačljiva
Hvala ti puno!!!Baš sam uplašena!!!

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 1477
20.2.2011 9:58:43   
*Maki*
Hvala Sandrina za detaljno objasnjenje user posted image
Placljiva, ne brini bwe, lekar ce to pratiti.user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1478
20.2.2011 13:40:41   
sandrina 85
user posted image user posted image user posted image Uvek.... I mene je zainteresovalo pa sam i ja malo googlala..
Samo polako i bez nerviranja, ko zna kakvi su i moji folikuli, za sad ne rastu, ko zna, mozda nece imati jajnu stanicu user posted image Ali opet se tesim da ce jednom jedan morati lepo da se formira user posted image
Inace, kako ste mi vi???

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1479
20.2.2011 17:02:07   
plačljiva
Sandrina 85,da mi nije posla da na kratko ne razmišljam o folikulima,ciklusima,sterilitetu,ja bih poludela.Dok radim skrenu mi se misli,čim dođem kući, krenem da razmišljam...user posted image

Direktna veza do poruke: 1480
20.2.2011 19:05:17   
sandrina 85
Jao verujem ti... I ja isto tako, a sada vec dva meseca ne radim (gazda mi nestao)
Mada i ja dok sam radila ipak sam podsvesno mislila o tome i na poslu, ja konstantno imam feeling da sam drugacija od ostalih, pogotovo kad udju mame sa decom, ili trudnice, nisam ljubomorna i zavidna, ali imam osecaj nize vrednosti user posted image
Moramo se opustiti, i znam kad to neko kaze da ti dodje da ga zadavis ( i meni isto) ali stvarno je tako... Ja sam prosli put pitala dr-a kako bi bilo da pocnem da se drogiram, jbt-e narkomanke sve sa stomacima do zuba, ni same neznaju kako su zatrudnle...
Ma, bice... Jedna clanica RR-a ima potpis na koji uvek obratim paznnju : Bog ima planove za sve nas, samo sto se njegovi planovi nekada ne poklapaju sa nasim :)) Trebamo se drzati toga, ja verjem da je stvarno tako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1481
20.2.2011 22:01:46   
plačljiva
Sve moje drugarice,kume i poznanice šetaju bebe,a ja razmišljam o folikulima...user posted image

Direktna veza do poruke: 1482
20.2.2011 22:06:44   
sandrina 85
Sve u svoje vreme mila...
I kod mene ista situacija veruj mi.
Ajde na crtice, ima puno devojaka, bas umeju da ohrabe.

Direktna veza do poruke: 1483
25.2.2011 15:42:33   
marija andrijana
Evo i mene...

Bila sam danas na merenju... user posted image
10dc e - 8mm, samo na desnom imam 2kom 14mm i 11mm, a na levom nemam folikule user posted image   Ajd kao, nije lose...

Ovaj mesec sam pila klomifen, a izbacila sam iste folikule kao i bez njega, a E mi je tanji (bio 12, bez). Svasta!

Sad ganjammo onaj od 14mm i da opet radimo IUI! Idem ponovo u ponedeljak, pa da vidim kako raste!

Direktna veza do poruke: 1484
25.2.2011 15:54:29   
Alexis79
Meni je 9dc endometrijum bio 6mm i bilo je 2 folikula ,ali je 11 dc endometrijum bio 9mm i 3 folikula.(18x18,18x18,14x15).

Dr mi je rekao da je 2-4 folikula dobro i da je to idealno za inseminaciju ,da nije dobro kad ih je vise jer se ovako odvoji 1 vodeci.
meni je rekao da je to ovaj 18x18 jer bi trebalo da bude tako loptstog oblika.

11dc sam primila pregnyl od 10000 i radjena mi je inseminacija 13 dc.

Kad ti ocekujes?

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 1485
25.2.2011 16:11:07   
Merimica
marija adrijana, prepoznala sam se u tvojoj priči.
klomifen mi je definitivno istanjio endometrijum, poslednji put mi je bio 6.5 mm i to za vreme ovulacije, a nekada min.9 mm.
to ti je ono čuveno, jedno lečiš, a drugo zauser posted image eš.

M+M=??????

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1486
25.2.2011 16:14:37   
Merimica
IZVORNA PORUKA: Alexis79

Meni je 9dc endometrijum bio 6mm i bilo je 2 folikula ,ali je 11 dc endometrijum bio 9mm i 3 folikula.(18x18,18x18,14x15).

Dr mi je rekao da je 2-4 folikula dobro i da je to idealno za inseminaciju ,da nije dobro kad ih je vise jer se ovako odvoji 1 vodeci.

Kad ti ocekujes?

ti si super odreagovala na klomifen, ma kažem ti ja ovog puta ćeš ti bogami da častišuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

M+M=??????

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1487
25.2.2011 16:19:22   
Alexis79
Super sam odreagovala ali zato sto sam bila na gonalu ,sa prvom inseminacijom sam koristila klomifen i endometrijum je bio porastao previse ,nisam mogla posteno ni u wc da idem.
A folikula je bilo previse ali sitnih.

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1488
25.2.2011 18:10:45   
*Maki*
Alexis, odlicne brojke user posted image Navijam za tebe user posted image user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1489
26.2.2011 0:05:55   
marija andrijana
IZVORNA PORUKA: Alexis79

Kad ti ocekujes?

user posted image user posted image user posted image   extra!

idem u ponedeljak da vidim sta ce biti sa ovim od 14mm, a inace mi je O (do sada) 16 dan.
Ukoliko ovaj maleni poraste dovoljno, recimo da ce mi IUI raditi u sredu/cetvrtak.
Porasce on, sigurna sam... nego...
...kad bi rezultati mm bili bolji (saznacemo u ponedeljak) i jedan folikul bi mi bio dovoljan! 

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1490
26.2.2011 0:11:11   
Alexis79
Navijam za tebe marija andrijana

Javljaj kako napredujes...
Gde radis inseminaciju?

Direktna veza do poruke: 1491
26.2.2011 0:11:27   
marija andrijana
IZVORNA PORUKA: Merimica

marija adrijana, prepoznala sam se u tvojoj priči.
klomifen mi je definitivno istanjio endometrijum, poslednji put mi je bio 6.5 mm i to za vreme ovulacije, a nekada min.9 mm.
to ti je ono čuveno, jedno lečiš, a drugo zauser posted image eš.

nemam pojma sta se desilo. necu ni da se opterecujem (ionako uvek nesto ostane ne doreceno).
imam ova 2, pa cemo da vidimo. e je solidan, zadebljace se jos 1mm ili 2, sasvim dovoljno... pa da vidimo sta se stim moze uraditi.
idemo dalje!

sta sad pijes? sta su ti rekli? (ne zameri ako si pisala.. nisam dugo bila ovde, a nisam imala ni kad da procitam)

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1492
26.2.2011 0:14:57   
marija andrijana
Alexis..
Hvala draga!

Navijam ja i za tebe i za sve nas svim srcem (cak iako to ne napisem)!
Jedva cekam da vidim da je nekoj od nas uspelo!

Radim u Frontu, a ti?

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1493
26.2.2011 0:19:09   
Alexis79
U bolnici u Kragujevcu sam radila  i imam samo reci hvale i za doktora i za celo osoblje.

Nadam se da ces proci kao ja i da cemo zajedno u prvo tromesecje.

Direktna veza do poruke: 1494
26.2.2011 0:23:46   
marija andrijana
.. user posted image .. sad sam procitala na drugoj temi ...

Navijamo!
Dace Bog da nam uspe i da budemo srecne, lepe i user posted image !
KiSs

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1495
26.2.2011 10:58:57   
sandrina 85
user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1496
26.2.2011 13:08:57   
Merimica
sada pije samo vitamine, ali sigurno ne'u vi[e da pijem klomifen, nikako mi ne prija

M+M=??????

Direktna veza do poruke: 1497
28.2.2011 17:18:11   
marija andrijana
danas bila ponovo na merenju, 14dc E - 11,5mm; na desnom - vodeci folikul 22mm ima jedan malo manji od 18mm i jos jedan koji ne znam koje je dimenzije (nije ni upisano); levi i dalje bez folikula.
dr mi je ostao u cudu - u petak mi je taj vodeci folikul bio 14, a danas 22mm, E se zadebljao za 3,5mm user posted image
primila sam pregnyl i sutra idemo na IUI user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1498
28.2.2011 17:38:40   
jekiki
Super su ti i folikuli i endometrijum, sada muckajte non-stop, kazu tako treba user posted image

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

Direktna veza do poruke: 1499
28.2.2011 17:46:59   
marija andrijana
Rekao doca... sutra start!

do sutra da sacuvamo spermice (jer su nam slabiji) user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here