|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
3.6.2010 16:37:29   
slackaa
Iva,ne razumem----koji drugar?  user posted image  user posted image  user posted image

voleti znaci ziveti..

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1101
3.6.2010 16:50:27   
Iva979
IZVORNA PORUKA: slackaa

Iva,ne razumem----koji drugar?  user posted image  user posted image  user posted image

Ma folikul, ja se tako malo zekim user posted image

(odgovor članu slackaa)
Direktna veza do poruke: 1102
4.6.2010 1:02:21   
EMILIJ
e drage moje evo da vam se i ja pridružim.nova sam a vidim da vas muči isti problem kao i mene.u braku sam 10.god,imam sina 5.god, i trenutno pokušava drugu bebu al neide.ovaj mesec sam prvi put na klomifenu,išla sam na folikulimetriju i bili su više u svakom jajniku od 5 folikula 20mm,i naravno bili smo vredni tih dana.juče sam urdila test i ništa od trudnoće a uz to mi dala da pijem tablete duphaston.sutra idem do doktorice pa da vidim šta dalje,puno vas sve pozdravljam i lakše mi je sad kad vidm da nisam sama...user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1103
4.6.2010 8:55:40   
modesti blejz
ni ja nisam dobila pregnil rekla je da mutimo preko vikenda pa u ponedeljak da dodjem da vidimo jel drugar pukao

(odgovor članu EMILIJ)
Direktna veza do poruke: 1104
6.6.2010 14:16:20   
Iva979
Ja sam u subotu ujutru isla kod dr, to mi je bio 14dc, folikula vise nije bilo user posted image
Izbombardovali smo ga, a sad cekamouser posted image

(odgovor članu modesti blejz)
Direktna veza do poruke: 1105
6.6.2010 15:45:14   
dejana007
Meni je endom 9mm a folikul 12mm , 12 - og dana ciklusa. Dr kaze da je dobro i da pratimo dalje, pa videcemo. Do sada nisam ni imala folikule user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1106
8.6.2010 15:09:04   
dejana007
Mozete li mi pomoci nekim savetom, ako naravno imate iskustva... Dosla s ultrazvuka razocarana, nema nigde folikula na desnom jajniku, i ako je on bio vodeci, e sad ili je puko nezreo ili se povukao... Sad imam folikul od 15X14mm na levom jajnuku, end. 7,7mm (a bio je 9mm) a 14 dan ciklusa mi je... Moze li biti neke koristi od ovog folikula??? Ponovo idem na ultrazvuk u petak.... Veliki pozzz

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1107
8.6.2010 15:12:20   
Iva979
Mislim da moze, sad ti je ovaj na levom vodeći folikul, jedino mi nije jasno zasto se end.smanjuje user posted image

Direktna veza do poruke: 1108
8.6.2010 15:12:36   
cipiripi
draga a jel si radila hormone?

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

Direktna veza do poruke: 1109
8.6.2010 15:13:22   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: Iva979
jedino mi nije jasno zasto se end.smanjuje user posted image

nizak nivo progesterona ili visok prolaktin..

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1110
8.6.2010 15:35:45   
dejana007
radila sam hormone proslog meseca i na osnovu toga sam trenutno na lekovima user posted image pijem bromokriptin i klomifen. S tim sto mi je end. proslog meseca na dan O bio 12mm, i sad mi stvarno nije jasno sto se smanjio... doktorka nije nista rekla, samo rekla da vidimo petak i da cemo morati da nastavimo sa istom terapijom jer su mi hormoni u katastrofalnom stanju... Pih a ja se ponadala, nego ajde sta je tu je...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1111
9.6.2010 9:50:13   
daca77
Draga, ne znam sta da ti kazem...a da nije promasila jajnik na kome je folikul? Desavalo mi se kod nje da mi kaze da je vodeci folikul na jednoj strani, a posle 2 dana pomene drugu. Naravno, tu sam ja da uskocim...posto uvek osetim  gde se folikul nalazi...budi vredna bez obzira na sve...
Kada sam krvarila u vreme ovulacije, sto dodje na 13-14 dana, objasnjenje je bilo-hormonski poremecaj...proverila sam tada hormone i bili su ok.
Moj savet ti je da budes vredna i ne opterecujes se sada zbog 2mm

Direktna veza do poruke: 1112
9.6.2010 10:06:08   
ivak
Cao,citam vase postove i pitam se gresim li ja negde. Ciklus mi se poremetio zadnji mi je bio na 38 dana a predzadnji na 40, vec 6 meseci pokusavamo da dobijemo bebu i nista. Gledala mi je folikule prosli mesec 22dc imala sam na desnom jajniku folikul 24mm i nista nismo izmuckali.user posted image Nije htela da prati folikul dr. Ja se plasim da mi hormoni nisu u haosu. kada ste vi radile hormone i sta treba da uradim mogu to i privatno, samo kad bi znala sta.
Sada sam zakazale pregled kod nekog drugog dr.Srbisa Milicevic pa bi da ga zamolim da mi radi folikulometriju.
Koji je vas savet.

"Život ne znači čekati da oluje prođu...Život znači naučiti kako plesati na kiši."

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1113
9.6.2010 10:36:57   
dejana007
ivak, najbolje da ti ides kod tvog doktora koji ce ti reci najbolje koje hormone treba da uradis, mada neko ima O i 20 dana ciklusa, nije tu nista cudno...
Daco, nadam se da je pogresila i da je to taj folikul koji polako ali sigurno raste. Ocekujem da do petka popraste i pukne, ali to su mozda samo moje pozitivne vibracije, videcemo user posted image

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 1114
9.6.2010 10:43:17   
Sanjica26 RR
Ivak isla sam svaki drugi dan na folikometriju. Ovulacija mi je bila 20 dc i to uz pomoc pregnila. To mi je bilo prvo pracenje i evo sad sam trudna. Mislim da treba da nadjes dobrog lekara i da ides na folikometriju.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1115
9.6.2010 11:17:35   
ivak
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ivak isla sam svaki drugi dan na folikometriju. Ovulacija mi je bila 20 dc i to uz pomoc pregnila. To mi je bilo prvo pracenje i evo sad sam trudna. Mislim da treba da nadjes dobrog lekara i da ides na folikometriju.

Hvala ti Sanjice26, moja doktorica to sve zanemaruje pa cu pokusati sa ovim lekarom. Ako ne icicu privatno ( mada mi se bas i ne ide privatno iz finansiskih razloga)
A koje hormone si ti vadila pre nego sto si dobila da pijes pregnil?

"Život ne znači čekati da oluje prođu...Život znači naučiti kako plesati na kiši."

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1116
9.6.2010 11:22:12   
ivak
vak, najbolje da ti ides kod tvog doktora koji ce ti reci najbolje koje hormone treba da uradis, mada neko ima O i 20 dana ciklusa, nije tu nista cudno...

IZVORNA PORUKA: dejana00

Isla sam kod dvoje doktorice ali je ona nezainteresovana za pracenje folikula do kraja da vidim da li stvarno pukne. kaze samo se opustite vec 6 meseci. Zato sam zakazala kod dr kog sam navela pa da vidim sta on kaze. Ima li neko iskustva sa dr Srbisa MIlicevic?

Direktna veza do poruke: 1117
9.6.2010 11:22:18   
Mari86
ivak mila pregnil je inekcija koja se dobija u guzu obicno...
sluzi da obezbedi sazrevanje i pucanje folikula user posted image i da zaustavi njihov rast user posted image
ja sam primala dva puta i isla na folikumetriju user posted image
ja sam radila 3dc hormone user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 1118
9.6.2010 11:27:23   
dejana007
hihihi dobro Ivak, menjaj doktora user posted image
A za dokora kog spominjes nisam cula. mada lekari preporucuju folikulometriju onda kad misle da treba, mozda tvoj ginekolog smatra to nepotrebnim, i dobro je sto ces potraziti drugo misljenje.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1119
9.6.2010 11:30:42   
Sanjica26 RR
Ivak moja dr me nije slala da radim hormone. Pregnil je inekcija koja sluzi za pucanje folikula. Meni je kasno bila O, pa sam je verovatno zbog toga primila. I ja sam mislila da idem kod privatnika, ali nisam u nekoj finansijskoj situaciji, pogotovo sto treba da se na folikometriju ide svaki drugi dan. Bilo bi dobro kad bi nasla nekog dobrog dr u domu zdravlja.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 1120
9.6.2010 11:57:51   
ivak
Hvala Vam.

Znam kako ide strpljen spasen ali ja sam izgleda nestrpljiva i malo uzpanicena. Trudicu se da se opustim.user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1121
9.6.2010 14:30:46   
MMia
Devojke, treba mi pomoc! 15 meseci pokusavamo da zatrudnimo, radila sam sve testove i sve je pokazivalo da je ok. Ovog meseca sam otisla na folikulometriju, imala 1 folikul koji je porastao do 14 mm i dalje nije ni mrdnuo. Dr sumnja da nemam ovulaciju... Ali poprilicno je neozbiljan, pa me zanimaju vasa iskustva i sta se radi, kad imas samo 1 folikul i kad ne raste i ne puca. Ginekologa menjam pod hitno. Poslednja 2 meseca sam radila testove za ovulaciju i nijednom nije pokazao da imam ovulaciju?! Hvala vam unapred

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 1122
9.6.2010 14:45:53   
cipiripi
Draga, po pravilu se prvo rade hormoni..pa se onda odlucuje sta dalje.. user posted image

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1123
9.6.2010 14:52:47   
MMia
radila hormone, antisp. antitela, test na hlamidiju urea i mikoplazmu, progesteron...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1124
9.6.2010 14:54:40   
MMia
user posted image hvala cipi
boze ludace, zaboravih napisati da su rezultati bili ok user posted image

(odgovor članu MMia)
Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here