Vockica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (4.8.2011 11:47:48)
|
Cao svima Nova sam na forumu i imam problema sa zatrudnjivanjem, pa sam uradila hormonske analize, pa ako neko moze da mi protumaci, jer moram da cekam jos rezultate androgena, pa sa svim tim da odem kod endokrinologa, ali posto sam tek od skoro u ovom problemu, tako da sam skroz neinformisana i neupucena u ovu temu...inace rezultate nisam mogla da radim na treci dan ciklus i dvadeseti, jer vec 4 meseca nemam ciklus, a analize hormona sam radila pre nedelju dana, inace bila sam diane 35 oko godinuipo, ginekolog mi je rekao da ih pijem do trenutka do kada budem zelela trudnocu, prestala sam da ih pijem pre pet meseci, posle toga samo jos jednom je doslo do ciklusa i evo sad cetiri meseca nema ciklusa a nema ni trudnoce..Imam 28 godina, sve briseve i bakterioloske sam radila i ok su. Rezultati hormona su mi sledeci: FSH 6.7 LH 0 MINUTA JE 12.6 20 MINUTA JE 12,7 40 MINUTA JE 12,2 PROGESTERON 1,4 A NORMALNE VREDNOSTI OD 1,0 - 9,5 PROLAKTIN U 8h je 473 NORMALNE VREDNOSTI ZA PROLAKTIN SU OD 59- 619 u 11h je 161 u 13h je 170 u 23h je 193 ESTRADOL 81,3 TESTOSTERON 2,8 A NORMALNE VREDNOSTI OD 0,69 - 3,47 fT4 13,6 a normalne vrednosti od 10,3 - 24,5 S- TSH je 3, 78 a normalne vrenosti od 0,40 do 4, 00 cekam jos rezultate androgena, nesto sam citala na nije dobro kada je LH veci od FSH Da li izgleda ozbiljno ova moja situacija, verovatno cu dobiti neku terapiju hormonima, posto silno zelim bebu, zanima me da li dok se pije terapija, moze da se radi na bebi ili mora pauza posle terapije i koliko traje terapija(pretpostavljam da zavisi od slucaja do slucaja i od tezine slucaja, ali okvirno).. Hvala unapred
|
|
|
|