RE: Pretrage i hormonska terapija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

malenac76 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (25.7.2011 18:39:00)

verka vidim ja da ces i ti kao Nina i ja u potragu za lubrikantom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa da klizi dok se boje ne rastope

Nina... -> RE: Pretrage i hormonska terapija (25.7.2011 18:41:03)

Nego sta nego da klizi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] tako se sprava stiti od lomljenja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Verka-lomiteljka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

^iva^ -> RE: Pretrage i hormonska terapija (25.7.2011 18:42:01)

Verka zalepi alatku pa svaki drugi dan ...

nina26 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (25.7.2011 19:37:56)

Verka, zbog prethodnog ciklusa, sigurno ti se poremetila O, tj pomerila.Nemoj da se opterecujes sa tim. Jel si bila na UZ cisto da se vidi da nisi imala neku cistu pa ti je zato kasnila?

Inace meni si bila u pravu, kad si mi rekla da je moguce od revizije da mi se stvorila vodena cista, videli mi na UZ. Konacno sam danas dobila [sm=bravo.gif]

Sto se tice lubrikanata, i ako se verovatno salite, ali ajde da budem savesna, i da vam kazem da se oni izbegavaju kad se prave [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija (25.7.2011 19:51:20)

IZVORNA PORUKA: nina26

Verka, zbog prethodnog ciklusa, sigurno ti se poremetila O, tj pomerila.Nemoj da se opterecujes sa tim. Jel si bila na UZ cisto da se vidi da nisi imala neku cistu pa ti je zato kasnila?

Inace meni si bila u pravu, kad si mi rekla da je moguce od revizije da mi se stvorila vodena cista, videli mi na UZ. Konacno sam danas dobila [sm=bravo.gif]

Sto se tice lubrikanata, i ako se verovatno salite, ali ajde da budem savesna, i da vam kazem da se oni izbegavaju kad se prave [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Drago mi je sto si konacno dobila...Mnoge zene posle kiretaze imaju isti problem...
Nemam cistu...Ne znam sta se desava sa mojim ciklusima...Poludeli su...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bakili -> RE: Pretrage i hormonska terapija (26.7.2011 16:08:06)

pa evo od 14 og pijem cajeve i vitamine koje mi je prepisala dr koja je pomogla i mom muzu da popravi spermogram pa kad dobijem ne znam da li da radim tad hormone,da li ce to biti realna slika

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (26.7.2011 17:00:40)

E pa super, nadam se da će ti čajevi i vitamini pomoći da što pre dobiješ. Biće realna slika, uradi hormone 3 dc. A nadam se da će vam ta Dr pomoći i da što pre dobijete [sm=duda.gif]

ksenija81 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (27.7.2011 10:33:14)

Imam jedno pitanje...
Posto planiram od septembra da sredjujem papire za VTO, a sad primam Merional zbog IUI, a pre dva meseca sam pila klomifen pa me zanima koliko treba vremena da prodje posto treba da radim hormonski status?

plačljiva -> RE: Pretrage i hormonska terapija (27.7.2011 11:10:59)

Moj savet je da se bar jedan ciklus preskoči da bi se organizam malo odmorio od lekova,hormona...Ja bih tako uradila...P.S Možda ti ova IUI uspe,pa ne odeš na VTO [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ksenija81 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (28.7.2011 13:17:10)

Jel to znaci da, ako sad ne daj Boze, dobijem u avgustu, radim hormone sledeci ciklus, tj. u septembru ili od oktobra da krenem?

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 12:43:46)

IZVORNA PORUKA: degu

dobila sam rezultate hormona i malo sam se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image], jer mi ovo ne izgleda dobro. Imam PCOSy to znam,ali mi je još davno rečeno da je blaži oblik i da je samo levi jajnik u pitanju, a po ovim rezultatima to baš i ne izgleda kao blaži oblik.

TSH                 6.68     ref. 0.4-4.0
T3                   1.99           1.1-2.6
T4                   114             58.0-161.0
FSH                 8.61           2.8-11.3
LH                   17.2            1.1-11.6
Prolaktin          975             95-700
ESTRADIOL      30.8             do 160
testosteron     1.72             do  2.8

Šta mislite?

Drage moje, nisam znala gde da pišem, pa evo ovde ću.

Bila sam danas na Betaniji i Dr-ka je rekla da mi je prolaktin blago povišen [sm=zmeden.gif]
da treba da odradim profil prolaktina i da se zbog njega i TSH javim nekom endokrinologu, za odgovarajuću terapiju. Što se tiče mog PCO, rekla je da se oko toga ne potresam i da ona to sad ne bi ništa dirala i da sve što se tiče mog lečenja sada pada u drugi plan, dok mm bar ne pokuša da popravi spermogram za IUI, ako ne uspe idemo na VTO. Tako da kaže da nema svrhe da radimo HSG, jer ako budemo išli na VTO, jajovodi nam nisu ni važni.

Kad me je pregledala UZ, potvrdila je PCO i takođe se iznenadila jer je na desnom jajniku videla da imam žuto telo i rekla je da pored svega ovoga ja ovuliram. Uopšte to nije očekivala i rekla je da je to odlično i da to može da bude samo zato što nemam problema sa kilažom.
Moram da napomenem da se radi o istom ciklusu kad su ovi hormoni rađeni, po kojima je ovulacija nemoguća.

Ne znam šta znači žuto telo, ako nije bilo ovulacije, ali bar znam da ne umišljam sve moje simptome ovulacije. Nešto se svakako dešava što je meni potpuno nejasno.

U svakom slučaju, sad trebam da nađem dobrog endokrinologa, pa ako neko zna nekog dobrog endokrinologa iz NS-a neka mi pošalje na pp.

To je u suštini sve, sve nam se odlaže za novembar, decembar posle 3-4 meseca terapije za mm.

^iva^ -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 12:50:55)

OOO moj degu neznam ja se ne razumem u te hormone ali ako je doktorka rekla da nije strasno onda valjda nijE[sm=smiley13.gif] ipak ti imas O TO je dobro mozda se zakazi neki spermIc ....

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 12:55:05)

Ne znam Ivo, ona kaže da imam, ali ja iskreno u te O ne verujem, samo su hormoni merodavni. Sledeći mesec ću da proverim progesteron, čisto iz radoznalosti.

Nadam se da znaju da rade svoj posao, nazivaju se stručnjacima. Da imam parica, kao što nemam, sama bih birala stručnjake, ovako baš i nemam izbora.

^iva^ -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 12:58:45)

Slusaj nemoj da padas u bedak rekla ti je da imas zuto telo muckaj sad ne predaj se mozda se i iznenadis ....veruj i misli pozitivno

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:00:32)

[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

^iva^ -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:02:25)

Veruj i misli pozivitno kako sam ovo lepo srocila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ajde je smej mi se malo[sm=smiley36.gif]

^iva^ -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:03:50)

Udari 2*x= [sm=nosecka.gif]

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:05:45)

Može XX i XY lepo sam ti rekla da tipujem na blizance.[sm=smiley36.gif]
Nisam u bedaku, šaljem ti posle pp.

Alexis79 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:08:48)

IZVORNA PORUKA: degu

Što se tiče mog PCO, rekla je da se oko toga ne potresam i da ona to sad ne bi ništa dirala i da sve što se tiče mog lečenja sada pada u drugi plan, dok mm bar ne pokuša da popravi spermogram za IUI, ako ne uspe idemo na VTO. Tako da kaže da nema svrhe da radimo HSG, jer ako budemo išli na VTO, jajovodi nam nisu ni važni.

Jesi li ti uopste nekad radila HSG?
Ako se spremate za IUI pod obavezno bi trebalo uraditi HSG inace nema svrhe.

A sto se tice VTo ,ako ides preko fonda  HSG je obavezan.

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:16:21)

Nisam Alexis...

Rekla je da se to odlaže dok se spermogram mm ne popravi, a ako se ne popravi rekla je da neće ni trebati, nemam pojma.

Možda zavisi i od zbog čega se ide na VTO, ja sam nova u svemu ovome, danas sam bila na prve konsultacije.

Svakako ćemo uraditi sve što treba.

soni -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:22:38)

degu ti si tuuuu???? a ja u crticama pisem???????[sm=smiley31.gif]

Alexis79 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:37:05)

Degu meni je prve IUI radjena bez prethodnog Hsg-a ,jer mi "cuveni kragujevacki doktor" rekao da za tim nema potrebe.
Prolaktin mi je bio bas povisen i bila sam 6 meseci na terapiji i on nas je ubedio da nam HSG ne treba.
I  da ja ustvari zbog povisenog prolaktina ne ostajem trudna.

I mi smo tad bili na pocetku svega i nista nismo znali.Slusali smo ga jer smo mislili da je on strucan u tome sto radi.
Onda sam ja natrcala na ovaj forum i bukvalno su mi se otvorile oci.
Problem je jos uvek tu ,ali na neke stvari mogu da uticem .

Nisam 100 % sigurna ali mislim da je  HSG ili laparoskopija  ili histeroskopija obavezna.
Pise da je obavezno  za pacijentkinje kod cijeg je partnera uredan nalaz (normospermia).

Kod nas je nalaz bio astenozoospermia ,teratozoospermia .
Posle terapije pronisonom ostalo je teratozoospermia.
I trazili su mi HSG snimak.

Ne znam kako je stanje kod vas i super bi bilo da ti sve ovo ne treba

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:37:57)

Jurimo se soni [sm=smiley36.gif] ali nikako da se navatamo
Odgovorila sam ti tamo.

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 13:44:52)

Aleksis kod nas je dijagnoza Oligoastenoteratozoospermija III gr, zato je rekla da moramo da se skoncentrišemo na njega, da pokuša da ga popravi za IUI, ako bude moguće.

Ja pretpostavljam da će mi raditi laparo zbog cistica, jer i ja imam PCO.

U svakom slučaju ovde sam dobro informisana i žene su ovde divne, mnogo nam znači ovaj forum, tako da mi ništa neće promaći.
[sm=smiley31.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 14:01:08)

ah degu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  ... pa mogla ti je dati neke kontraceptive bar dok se suprug lijeci jer je meni moj dr rekao da
se pco mora drzati pod kontrolom eto i Conti je tako rekla da se ne smije zapustiti...meni jer planiram bebu nije zelio davat kontraceptive umjesto njih je siofor ..
da ne duzim ..meni se jedino ne svidja zasto ti odlaze terapiju  pa jel bolje zajedno da rjesavate problemcice bez obzira sto ti imas O..
kao i ja je imam ..progesteron mi je isto to pokazao samo sto ja nemam simptoma .. vise nisam ni ja pametna
a jesi radila ti test za Insul.rezistenciju?? to odradi prije nego podjes endokrinologu da bi imao kompletnu sliku e i progesteron... pih.. ovi doktori su vise za poludit

Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>