degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (29.7.2011 12:43:46)
|
IZVORNA PORUKA: degu dobila sam rezultate hormona i malo sam se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image], jer mi ovo ne izgleda dobro. Imam PCOSy to znam,ali mi je još davno rečeno da je blaži oblik i da je samo levi jajnik u pitanju, a po ovim rezultatima to baš i ne izgleda kao blaži oblik. TSH 6.68 ref. 0.4-4.0 T3 1.99 1.1-2.6 T4 114 58.0-161.0 FSH 8.61 2.8-11.3 LH 17.2 1.1-11.6 Prolaktin 975 95-700 ESTRADIOL 30.8 do 160 testosteron 1.72 do 2.8 Šta mislite? Drage moje, nisam znala gde da pišem, pa evo ovde ću. Bila sam danas na Betaniji i Dr-ka je rekla da mi je prolaktin blago povišen [sm=zmeden.gif] da treba da odradim profil prolaktina i da se zbog njega i TSH javim nekom endokrinologu, za odgovarajuću terapiju. Što se tiče mog PCO, rekla je da se oko toga ne potresam i da ona to sad ne bi ništa dirala i da sve što se tiče mog lečenja sada pada u drugi plan, dok mm bar ne pokuša da popravi spermogram za IUI, ako ne uspe idemo na VTO. Tako da kaže da nema svrhe da radimo HSG, jer ako budemo išli na VTO, jajovodi nam nisu ni važni. Kad me je pregledala UZ, potvrdila je PCO i takođe se iznenadila jer je na desnom jajniku videla da imam žuto telo i rekla je da pored svega ovoga ja ovuliram. Uopšte to nije očekivala i rekla je da je to odlično i da to može da bude samo zato što nemam problema sa kilažom. Moram da napomenem da se radi o istom ciklusu kad su ovi hormoni rađeni, po kojima je ovulacija nemoguća. Ne znam šta znači žuto telo, ako nije bilo ovulacije, ali bar znam da ne umišljam sve moje simptome ovulacije. Nešto se svakako dešava što je meni potpuno nejasno. U svakom slučaju, sad trebam da nađem dobrog endokrinologa, pa ako neko zna nekog dobrog endokrinologa iz NS-a neka mi pošalje na pp. To je u suštini sve, sve nam se odlaže za novembar, decembar posle 3-4 meseca terapije za mm.
|
|
|
|