Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 11:15:10
|
|
|
|
daca77
|
A ovi dr ne znaju sta rade...pisala sam mnogima da mi kazu vezano za ove moje vrednosti FSH od 3,47 i LH od 3,7 i misljenja su podeljena...po nekima je ok, a po drugima je u pitanju PCOS...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 11:23:03
|
|
|
|
bluka
|
joj daco, teško da ti mi možemo savjetovati nešto kad i doktori imaju različita mišljenja. moj savjet, izaberi jednog i drž' se njega/nje, inače ćeš se rastrgnuti tražeći odgovore na raznim stranama.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 11:27:00
|
|
|
|
daca77
|
Mislila sam da se drzim ovoga, ali mi je potpuno neozbiljno da mi preporucuje uzimanje leka a da nije izvrsena bilo kakva druga analiza
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 11:35:10
|
|
|
|
bluka
|
svaki će imati nešto što ti neće odgovarati, to je jednostavno tako. ako si ga izabrala, onda mu i reci da hoćeš da detaljnije uradiš analize prije nego što počneš piti terapiju.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 11:38:17
|
|
|
|
daca77
|
Ovaj, kao i mnogi drugi to ne dozvoljavaju...problem je sto ne mogu da se s' njima raspravljam i ubedjujem jer je sef tima za VTO kod nas ostaje da cutim i trpim
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 11:39:18
|
|
|
|
bluka
|
ne znam...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 22:09:27
|
|
|
|
lidija 011
|
Mozda bi bilo najbolje(da bi bila sigurna da je PCOS) da u privatnoj laboratoriji odradis insulinijemiju, tj. kontrolu glukose par dana...pitaj ih da li postoji mogucnost za to...ako ne moze, onda aparatom za mjerenje secera, kod kuce, ujutro prije dorucka(i prije slatke kafe), posle dorucka 2 sata, poslije rucka 30 min i poslije vecere 1 sat...tako 2-3 dana i vidjeces prosjek vrijednosti...kasne li ti ciklusi, imas li ovulacije, jesi li malo punija u predjelu stomaka, imas li nezeljene dlacice po licu i oko bradavica na grudima...to su sve znaci za PCOS, ali ne mora da znaci...imas temu PSOC, tamo ces naci sve vezano za PSOC...zelim ti srecu i nemoj da se nerviras, nije to nista strasno
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 22:19:07
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
daca77 nadam se da cu bar malo pomoci... Ovo sam nasla na nekom sajtu Folikulopoticajni hormon (FSH) Dan 33-20 mIU/mlFSH se često koristi kao mjera jajnih rezervi. Oćenito, ispod 6 je odlično, 6-9 je dobro, 9-10 osrednje, 10-13 rezerve koje se smanjuju, 13+ veoma teško poticajne. U testiranju PCOS LH:FSH omjer može se koristiti za postavljanje dijagnoze. Omjer je obično blizu 1:1, ali ako je LH viši, to jedan od mogućih znakova PCOS. Lutenizirajući hormon (LH)Dan 3< 7 mIU/mlNormalna razina LH slična je onome FSH. LH viši od FSH je jedan od znakova PCOS. a ewo i linka pa mozda nadjes i jos nesto http://kutak.forumotion.com/hormoni-f35/fsh-folikulostimulirajuai-hormon-lh-luteinizirajuai-hormon-t215.htm
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 23:15:53
|
|
|
|
Sanchy
|
Cao svima,vidim da se dosta razumete u hormonski status pa me nesto interesuje ako neko moze da odgovori...sesnaestog dana ciklusa koji inace traje oko 35 do 37 dana,dr je videla endometrijum 9mm troslojan i puno ovulatorne sluzi ..medjutim nigde nije videla folikul..dala mi je da radim progesteron koji je sedamnestog dana ciklusa bio 8.14,pa sad opet radim za pet dana pa za pet ,znam da u sledecim merenjima on treba da bude visi ako je ovulacija bila..interesuje me vase misljenje o svemu ovome a najvise kako je moguce da imam sve pratece znake ovulacije ali ne i folikul,jasno mi je da postoje ciklusi bez ovulacije ali u takvom ciklusu valjda nemas ni simptome ovulacije?!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 23:18:27
|
|
|
|
cipiripi
|
Cao i dobrodosla.. Moje pitanje je..zasto ti nije dala da radis sve hormone a ne samo progesteron?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 23:44:16
|
|
|
|
Sanchy
|
E vidis ja sam ti radila na svoju ruku analize svih hormona treceg ,cetrnaestog i dvadesetprvog dana ciklusa i kada mi se nije svideo prolaktin i progesteron onda sam zakazala kod endokrinologa i pokazala joj te rezultate.Medjutim posto su moji ciklusi produzeni ,po njoj nisam ih radila kako treba,samo je priznala to sto sam uradila treceg dana i napisala da su gonadotorpini u okviru reproduktivnih vrednosti i da sam normoprolaktinemicna...prolaktin mi je bio 863treceg dana,576 cetrnaestog dana i 613 dvadesetprvog dana...Za taj prolaktin se ne nerviram trenutno,posto sam mnogo nervozna osoba a on je povezan sa stresom pa cu to nekako regulisati.Predpostavljam da mi je dala da radim samo progesteron zato sto se po njemu u tom periodu vidi da li je bilo ovulacije ili ne...ili zato sto sam radila te neke analize ranije...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 23:51:01
|
|
|
|
cipiripi
|
prolaktin itetkako ima veze sa samim folikulima kao i ovulacijom.. a ako nemas folikule..nemas ni zuto telo koje nastaje na mestu prsnutog folikula i to je znak O, a ne samo endometrijum. sto se tice prolaktina vazno je da ga radis 2h posle budjenja, a ako se sumnja na njegovu povisenu vrednost onda se radi vremensko merenje prolaktina koje podrazumeva da vadis krv isti dan 4x, na primer..u 10h, 16h, 20h, i 23h.. to sve zavisi kako ti dr odresi.. progesteron i nije neki pokazatelj da li imas O ili ne..to ne mora da znaci nista...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 23:52:09
|
|
|
|
Sanchy
|
Inace hvala na dobrodoslici... ...a nisam ni taj prolaktin bas uradila kako treba tu se radi dnevni profil koliko sam upucena,ali nema veze verovatno ce i to doci na red...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2010 23:57:05
|
|
|
|
Sanchy
|
Da..isto mislimo sto se tice prolaktina..a za progesteron sam procitala da ako u narednim merenjima bude visa vrednost od ove 8.14 koliko sam imala sedamnaestog dana onda je kao ovulacija bila...ne znam..moja dr u domu zdravlja kaze da zuto telo ne moze da se formira odmah nakon pucanja folikula,ne znam ni to da li je tacno...uglavnom vece pre uz mene je boleo stomak dva tri sata i bio je nadut,sto je opet znak ovulacije ...nije mi bas sve to jasno...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:01:39
|
|
|
|
cipiripi
|
Tacno je da se ne formira odmah..formira se nakon 48h otprilike.. Ali jasno se vidi prsnut folikul koji nakon pucanja izgleda kao neka mrlja u nekom nepravilnom obliku.. (kao sestokraka zvezda na primer). Ili ga ima ili ga nema..ili ga je bilo ili nije.. nemoze da se nista bas ne vidi.. mora neki trag da ostane.. Mislim da sam postavljala slike kako to izgleda u temi "Infucijencija zutog tela"-baci pogled tamo a kakvi su ti Fsh i Lh?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:08:01
|
|
|
|
Sanchy
|
U pravu si,pre dva meseca sam bila privatno na uz i ta dr je videla kolabirani folikul ali nesecam se koji je dan ciklusa bio...a ova sad u Klinickom centru nije videla nista...slazem se ja da je moguce da u ovom ciklusu nema folikula ali zasto onda imam sve simptome ovulacije?Onda ne bi trebalo ni njih da bude logikom stvari...FSh mi je bio 4.7,a LH 3.9 treceg dana ciklusa sto je i po jednoj i po drugoj dr dobro...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:11:52
|
|
|
|
cipiripi
|
Jeste ok..a jel se secas koliki je bio estradiol 14dc? Sto se tice kolabiranog folikula to nije ok... Folikul puca od 20mm-22mm.. to je neki prosek..sve sto je ispod(kolabirajuci folikul) ili bas iznad(perzistentni folikul) nije ok...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:18:05
|
|
|
|
Sanchy
|
To vidis nisam znala za kolabirani folikul,ona je rekla da je to ok ,to znaci da je pukao po njoj...za perzistentni znam to znaci da ne moze da pukne..estradiol je bio 161 cetrnaestog dana sto je u okviru referentnih vrednosti...kako je sve to komplikovano...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:26:00
|
|
|
|
cipiripi
|
jeste pukao ali ne kad treba tako da nema nista od O ako je on takav... a perzistentni folikul takodje nema veze sa O odnosno zutim telom..sve se tad poremeti.. otekne ti jajnik, ume da bude jako bolno..meni je u januaru perzistentni folikul bio jakoooo veliki..jajnik mi je bio duplo veci.. imala sam jake bolove.. evo nasla sam slike.. OVO TI JE PRAVILNO ZUTO TELO.. e ovo crno sto se vidi..tako izgleda degradacija/deformacija folikula kad pukne...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:31:58
|
|
|
|
Sanchy
|
Onda folikula nije ni bilo...pre pet meseci na primer na uz moje dr iz doma zdravlja imala sam folikul 23 mm,i sve pratece simptome O koje sam imala i sad zato sam zbunjena..da li mozes da imas simptome ovulacije iste kao u vreme kada je bilo folikula,a da folikula sada nema?Ako je to moguce onda je to to..nije ga bilo jednostavno..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:37:02
|
|
|
|
cipiripi
|
meni je jedini znak O bila vaginalna sluz..mada i to me je nekad zbunjivalo..tako da sto se tice simptoma..ja se nisam sa tim opterecivala..iskreno
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:47:22
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala ti puno ja ti se opterecujem sa svim stvarima koje mi nisu logicne,sta cu takva sam ceo zivot i dok nesto ne resim lupam glavu ,a sto se svega napisanog tice,nisam ti se ja opteretila time da li cu moci da zatrudnim ili ne,sve je to resivo i da imam manjak progesterona i visok prolaktin,nego sto mi jednostavno nije logicno eto ,kad sam budala ,sta reci...hvala ti na vremenu koje si potrosila na mene,videcemo sledece rezultate progesterona a zakazala sam i novi uz kod moje stare dr sl.meseca posto u klinickom to sve ide sporo,endokrinolog mi je zakazala da sa rezultatima dodjem tek u septembru..uzas...pozzzz
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:52:18
|
|
|
|
cipiripi
|
ma nisi me razumela..dosta sam ja bila operecena ali nisam sa tim znacima O (nikad nisam radila Lh testove, nikad nisam kupila maybe baby..i te stvari) jednostavno sve sam sama istrazivala..jer nekad moras i na taj nacin da se boris za sebe.. progesteron je najmanji problem..on se lako nadoknadjuje tako sto se pije od 10dc tako nesto..nisam to sigurna.. meni je tad bio dobra ali mi je padao nakon O..pa ti vidi jel to ima logike ili ne jednostavno svaka od nas je individua koja je za sebe, neke stvari ipak ne mogu da se generalizuju.. na prvom mestu ti je da uradis dnevni profil prolaktina..pa zatim sve ostalo... ja sam tu ako imas pitanja.. i ne zahvaljuj se , nema na cemu...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:53:30
|
|
|
|
Sanchy
|
Inace i moja dr u Visegradskoj je Dr.Spremovic ,sad sam citala neke starije postove i vidim da ste diskutovale o njoj...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.6.2010 0:54:59
|
|
|
|
cipiripi
|
Da, pisale su devojke o njoj.. Moja drugarica je imala pregradu u matericu, uspesno joj je uradila operaciju, snizila prolaktin.. i ako Bog da.. da cujem od nje da je
< Poruku je uredio cipiripi -- 18.6.2010 0:55:26 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?