Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:03:20
|
|
|
|
jance
|
ups, da izvinjavam se TSH................................ 2.35 ref 0.35-4.94 T4.................................. 76 ref 60-160 T3.................................. 1.8 ref 1.0-2.7 FSH ............................... 6,0 ref 2.5-10.2 LH .................................. 1,9 ref 2.0-12.5 PROLAKTIN...................... 11,2 ref 3.0-30.0 ESTRADIOL..................... 29,8 ref 18.9-246.7 PROGESTERON ............... 4,8 ref <0.48-4.4 TESTOSTERON ................. 1,2 ref 0.5-2.6 i naravno HCG+beta.......... <0,10 do 3.0
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:06:31
|
|
|
|
cipiripi
|
ti imas blagi PCOS?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:08:51
|
|
|
|
cipiripi
|
i da li si bila ne nekoj stimulaciji prosli mesec?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:09:51
|
|
|
|
jance
|
nije mi dijagnostikovana, ali sam pre godinu dana operisala endometriozu (ako to ima veze sa time) a dr je na poslednjem UZ rekao da je levi jajnik blago policistican ..jel moji hormoni ukazuju na PCOS?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:11:22
|
|
|
|
cipiripi
|
moja greska... kada je LH veci dva i vise puta, sumnja se na PCOS, a ako je FSH veci duplo i vise od LH, onda se sumnja na smanjenu rezervu jajnika...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:12:32
|
|
|
|
cipiripi
|
mozda bi trebala da uradis joj inbin b i AMH hormon.. oni to pokazuju... tebi su u principu u granicama normale...ali veci FSH od LH ukazuje uglavnom na ovo..
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:16:51
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi moja greska... kada je LH veci dva i vise puta, sumnja se na PCOS, a ako je FSH veci duplo i vise od LH, onda se sumnja na smanjenu rezervu jajnika... da to vec vise ima smisla po tome sto mi dr naprica kod poslednjeg UZ..spomenuo je i da je levi (operisani)jajnik blago policistican ali glavni problem su i bili ovulacija i moji folikuli dragi... hvala cipi doktorice nasa
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 14.4.2010 23:21:14
|
|
|
|
cipiripi
|
nema na cemu...i opet imam gresku ... ne "inbin b" nego inhibin b neznam koji mi je djavo
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 9:20:42
|
|
|
|
nolinica
|
Cipi, treba mi savet! Ukoliko opet dobijem, i pored toga što su mi folikuli bili super i sve ostalo ok, hoću da idem na detaljnije preglede. Ti si mi rekla da su tebe svi koštali oko 1000e. Toliko nisam u mogućnosti da dam, ali volela bi da mi kažeš kojiim prioritetom da pretrage radim? Do sad sam radila onih 5 osnovnih hormona, mm spermogram i to je sve. Ne mogu više da čekam da se desi, ako nisam mirna da li je sve ok, mada je sve više mislim da je meni problem u glavi. Ovo mi je drugi mesec da sam na klomifenima i za sad ok reagujem. Hvala,
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:23:01
|
|
|
|
cipiripi
|
ono sto se od "onih mojih silnih analiza" prvo radi su antikardiolipinska antitela (ACA),lupus, beta2GPI, AMH i inhibin b. sad sam izraculana...to je oko 150e... to je ono osnovno i za pocetak...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:34:52
|
|
|
|
nolinica
|
Hvala mnogo, to mi je ok, samo ću proveriti gde mogu raditi i kada se radi!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:37:23
|
|
|
|
nolinica
|
Izvini opet ja. Da li si ih nosila na tumačenje ili sama iz rezultata vidiš da li je ok?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:50:29
|
|
|
|
breskvicaa
|
Caos drage moje kao sto vidite nova sam na forumu i imam hormonalni poremecaj i tako da nemam i ovulaciju koristila sam Cyclo-Progynovu a sad koristim PMS Free vec mjesec dana sa ovim se borim vec 10-godina a za bebu se borimo 5-godina sve moguce sto postoji ja sam probala ali mi nije uspijelo i ne predajem se tako lako Hormoni su mi puno poviseni
< Poruku je uredio breskvicaa -- 15.4.2010 13:53:06 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:53:47
|
|
|
|
nolinica
|
Dobro došla Breskvice! Ne posustaj, i držim ti palčeve da rešiš probleme!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 13:55:13
|
|
|
|
breskvicaa
|
Pa neplacam pretrage jedino lijekove u drzavnoj bolnici ne ocekujem mnogo a i kod privatnika tj. kod dr kod kojeg sam se lijecila je pokusao sve tako da mi je predlozio transplataciju jane celije
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 14:00:02
|
|
|
|
breskvicaa
|
A izvini
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 17:15:52
|
|
|
|
cipiripi
|
Nolinice..odakle si ? Ja sam svoje rez sama tumacila jer postoje ref vrednosti, odmah mozes da vidis da li je nesto ok ili ne...pa sam zakazala kod dr jer nije bilo ok...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 18:41:07
|
|
|
|
nolinica
|
Cipi, zvala sam da pitam za cene, ali kod prva tri su me pitali koji tačno jel imaju dve vrste analize kod istih. Ja nemam pojma, dal obe, koju...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 19:03:55
|
|
|
|
cipiripi
|
koji glupaci nisam ti to napisala jer se podrazumeva da laborant to zna.. to su ti u svakoj od te tri oznake IGG-koja oznacava sa si imala ranije susret sa tim antitelima, i IGM-koja oznacava da sad imas kontakt sa tim antitelima... ja sam ti racunala svaku nalalizu po tom principu..acax2, betax2.. ti to je ovde u bg oko 150e
< Poruku je uredio cipiripi -- 15.4.2010 19:04:24 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 19:21:51
|
|
|
|
nolinica
|
Hvala.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 19:23:52
|
|
|
|
cipiripi
|
nema na cemu zovi ih sad opet
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.4.2010 22:29:44
|
|
|
|
diamond
|
kakva je to sekretorna faza?
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?