Anoniman -> RE: Bolan rast zubica (24.11.2009 11:01:05)
|
Ovaj tvoj post sam vec negdje davno procitala, i vjeruj mi da sam svima kuci probusila usi sa pricom da mu se igracke stalno peru, ruke peremo svaki put kad dodjemo iz vanka, a kod kuce mu ih cistim mokrom pelenom. I to sto je tvoja dr rekla ima logike, i zato ih perem, jer se desni zaista mogu upaliti zbog bakterija. A proliv nastaje zbog previse progutane pljuvacke koja meksa stolicu, to sam negdje procitala. Srecom nem proliv, samo temparaturu. Danas smo vadili nalaze, vidjecemo sta ce biti. Hvala svima jos jednom. IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA Citam vase postove i stvarno mi je zao sto vasa deca to prolaze.Kod mene monika bez temperatura proliva i sl. je do sada izasla 6 zubica.Malo je samo nervoznija kada treba da probije i malo place i to je to. Mozda zvuci glupo ali Monikina doktorka mi je rekla da temperatu se javlja jeste zbog upala desni jer je inficiran a inficira se radi prljavih prstica i rekla mi je da puno pazim da je nediraju za rukice jer kao i svaka beba malo dete stavljaju prstice u usta ili zbog prljavih igracaka i upali se desni zbog i eto ti temperatura.A takodze i proliv javlja se zbog infekcije ali creva ona necistoca inficira ne samo desni nego i crevnu floru i zbog toga dolazi do proliva.Nezelim da pametnujem nemojte me svatiti pogresno ali gledajte da nediraju drugi ljudi bebine rukice ma koliko se ljudi ljutili jer stvarno to stvara kasnije probleme.
|
|
|
|