RE: Bolan rast zubica (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

jance -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 11:15:40)

nama probija gornji levi ocnja. nema temperature za sada, ali smo imali proliv 5 dana, onako totalna voda, koji se polako regulise... i svake noci sve manje i manje spavamo...

Bebilina -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 11:34:28)

Evo i nas da prijavimo zube u najavi [sm=smiley1.gif]
Od treceg meseca balavi s vremena na vreme, trpa ruke i tvrde igracke u usta. To bude dan-dva, pa se umiri, pa opet posle nekoliko dana. Nije plakao, nije se cinilo da mu smeta.
Juce je poceo u snu da place- odjednom vrisne, zajeca, pa nastavi da spava i tako nekoliko puta. Zao mi kad ga cujem, srce mi se cepa [sm=smiley19.gif]
Glodalice sa gelom imamo i mi, u zamrzivacu ih drzim jer frizider nije dovoljan da ostanu hladne duze od par minuta. Imamo i jednu koja se kaci na odecu pa nju uz cuclu nosi. Al kad su mu ti dani za glodanje cucla se koristi drugacije: izvadi, okrene i glodje plasticni deo. [sm=smiley1.gif]
Kljuceve je imala cera, al sam ih poklonila. Mozda ih opet kupimo, ima i deugacijih, sa dugmicima i zvucima, da mu odvuku paznju od boli...
Amber (ili cilibar) ogrlicu sam narucila, isto i Weleda homeopatske granule na bazi camomilie. Nasla sam i cuclu sa teksturom maline pa cemo videti dal ona pomaze.

Tiziana -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 11:47:56)

A jel imao neko iskustvo da su ocnjaci probili pre cetvorki!? Meni se cini da joj nicu gornje trojke,nocu u snu bas puno place,vec nekoliko noci..a znam da po nekom 'pravilu' izbiju prvo cetvorke,a meni se cini da vidim trojke!

Bebilina -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:06:41)

Nama, tj ceri, su prvo cetvorke, ali i meni se cinilo da su trojke jer su cetvorke duboke a uske, sa po jednim vrhom spolja i unutra, pa je prvo ovaj blizi izasao i cinilo se preblizu za cervorku. Onda je izasao ceo i videlo se da je dublji ka usnoj supljini, ali ne presirok. Trojka se lagano ugurala izmedju, bilo je puno mesta.[sm=smiley1.gif]
Trojke su navodno najgore kad izbijaju...

Tiziana -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:10:44)

Mi do sad ni jedan zubi nismo osetili,nije bilo nervoze,plakanja,nespavanja i sl..ima ih ukupno 8. Ali sad je neki muci vec nocima jer bas strano place u snu i tacno na momente kako je verovatno zaboli..cak i kad je uzmem ona nastavi da place i ne moze da se smiri..

Bebilina -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:26:26)

Joj ni mi sa cerom nismo imali problema- tek pojavi se novi. [sm=smiley1.gif] Nije balavila, nije plakala, temperatura, nista to. Nisam stavljala gelove, nista od pomagala nismo ni imali... Jedini simptom crvena guza par dana i dok se ja rasvestim od cega zub vec izasao.
Ali bata izgleda teze podnosi... Mozda ima veze sa tim da zene generalno bolje podnose bol [sm=smiley1.gif]

Bebilina -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:28:52)

Ups, dupli post [sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:41:11)

Tiziana, meni je dr rekla da se ocnjaci dugo onako bele i oticu, ali u velioj vecini slucajeva izbiju tek posle cetvorki, ili u najgorem mogucem slucaju zajedno...
a i vidim da su nam deca sa mesec dana razlike u uzrastu, Ogiju su gornje i donje cetvorke vec probile. ja nisam verovala da ocnjaci nicu dok nisam videla da je jedan siljati deo probio kroz desni....

Tiziana -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:58:36)

Jancice sad vidim da su nam deca istog uzrasta..Ja nocas kad sam joj mazala zubice ucinilo mi se d ajoj je jedna gornja cetvorka otekla..ali vise nisma sigurna da li se tripujem ili je realno tako. NJoj su realno kasno krenuli da nicu,tj kasnije,tamo sa 8,5m,ni sinu nisu nesto mnogo pre,ali mi se cini da je on u njenom uzrastu vec imao cetvroke.ne znam,sve sam pozaboravljala,majke mi,kao da je on stariji od nje 10 godina,a ne 2! ali imam negde zapisano...

Tiziana -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 12:59:38)

Ali jos ovo,to sam krenula d apisem pa zaboravila sta sam htela, jer sam na poslu pa mi nesto odvuce paznju.MEnis e cini da joj vidim oba gornja ocnjaka,a ne mogu da prosudim pod prstom da li su izbili..opet kazem mozda se tripujem!

Tiziana -> RE: Bolan rast zubica (13.12.2012 13:01:55)

Jance, ne Jancice! [sm=smiley1.gif]

Sandricak -> RE: Bolan rast zubica (21.12.2012 21:48:09)

I ja se javljam ovde i trazim pomoc jer sam na ivici suza i nerava... Marku rastu obe gornje trojke, ne spava nocima, budi se na 20 min, ne jede danima, cvrstu hranu odbija skroz, samo malo sisa, nece ni vode ni soka... Temperaturu je imao dva dana, sad se osuo po stomaku, bili smo kod lekara kaze od zuba...
Dajte mi neki predlog sta da radim, ne mogu vise padam s nogu, ne spavamo nocima...samo vristi... Inace imamo 7 ipo meseci, izbile su nam donje jedinice i donja desna dvojka i to nismo osetili...

Snelle -> RE: Bolan rast zubica (21.12.2012 21:51:02)

Ako ste probali gelove za hlađenje desni a nisu pomogli ostaje vam samo da čekate da zubi izbiju. Mi smo identičan problem imali i sa izbijanjem trojki i četvorki, samo bez T i osipa.

Sanchy -> RE: Bolan rast zubica (21.12.2012 21:52:51)

Idite kod jos nekog dr...osip po stomaku od zuba[sm=zmeden.gif],prvi put cujem,bar ja,,,a pogotovu sto niste oset_ili prve zube a sad odjednom haos,,nije nemoguce ali ne bi trebalo da nema nikakvu reakciju na prethodno izbijanje a sad tako burnu...bas mi je zao...moj je imao grceve prva tri meseca tako jake da smo bili u istoj situaciji sto se tice budjenja ,vristanja,ne spavanja,,tako da te u potpunosti razumem..inace moj zubar ne preporucuje nikakve gelove nego samo glodalice gumene i ohladjene u frizu,,s obzirom da se druzimo i privatno znam da ni svojoj deci nista nije mazao vec samo glode..

Sandricak -> RE: Bolan rast zubica (21.12.2012 21:58:31)

Mi grceve nismo osetili, ali zato sad ovo...nije normalno... I m i ja smo kao zombii, stojeci spavamo...
Kaze da hoce osip od zuba jer temepratura nije visoka, nije prelazila 37,5, pa je izbio osip zbog unutrasnje temperature... Onda ostaje da cekamo i nadamo se da ce skoro izbiti te trojke...

madre -> RE: Bolan rast zubica (21.12.2012 21:58:33)

sandricak, jesi li sigurna da su trojke, nekako mi je rano[sm=zmeden.gif]
a kako raguje na calgel i slicne mazalice? nama je to bas pomagalo... ali jos nas cekaju petice!

Sandricak -> RE: Bolan rast zubica (21.12.2012 22:00:47)

Madre, kad uporedim sa donjom dvojkom sto je izbila cini mi se da su trojke u pitanju... Mazalice pomognu desetak min do dvadeset i tada odspava i opet ispocetka...

tixy1 -> RE: Bolan rast zubica (27.2.2013 9:32:56)

Drage moje pomagajte!
Da li je ovo zbog zuba?
Rela ima 6 meseci, od 4. meseca balavi i glodje sve sta stigne. To se desavalo kao u nekim ciklusima po par dana.
Ali, evo vec vise od nedelju dana nam odbija cvrdtu hranu, to je irlanje do frasa! Ona je inace lepo jela, sad smo stigli do tri cvrsta obroka. Ali, sad je jedva nateram da pojede par kasikica!
Kako da se postavim? Da li ipak da je ponudim svaki put, pa ako nece, da dobije mleko? Bojim se da mi se skroz ne odvikne od cvrste hrane, a sa druge strane ne bih ni da je omrzne. [sm=smiley19.gif]

Snelle -> RE: Bolan rast zubica (27.2.2013 10:11:33)

Da, verovatno je razlog nicanje zubića. Ja bih joj ponudila čvrstu hranu, pa ako neće, dala bih joj mleko, zašto dete da ostane gladno. Pretpostavljam da joj svu hranu miksaš? Kako god, ako se i odvikne od čvrste hrane, navići će se opet.

tixy1 -> RE: Bolan rast zubica (27.2.2013 10:48:04)

Da,da, umiksam u kashicu. Jela je sve lepo, bas ni sa cim nije imala problema. A sad ovo!
Hvala, Snelle!

leamalamut -> RE: Bolan rast zubica (27.2.2013 23:34:20)

Evo i kod moje Nine je probio prvi zubic . U danasnjoj poseti mojoj sestri ona je i ugledala :) . U toku dana je to izbilo jer ta ,,testerica'' juce nije bila . Tek veceras pred spavanje je uhvatila nervoza i plakanje nekoh pola sata , sat . Mene zanima , da li sad boli dok zub ne izadje skroz , jer se kod nje tek mali deo oseca pod prstom ?

Anoniman -> RE: Bolan rast zubica (4.4.2013 8:14:07)

do koliko moze da naraste temp od zubica? ne secam se sta nam je dr rekao [sm=zmeden.gif] M je danima nervoznija i losije spava, prekjuce je pocela da se nakasljava, kao da joj smeta pljuvacka (uglavnom kaslje kad legde, sto je i logicno, a ovako u toku dana se zacuje mozda jednom na svakih sat vremena), a sinoc je imala i 37,7 pa ne znam da li je od zuba jer vec 2,5 meseca nije dobila nijedan zub a natecene su joj gornje cetvorke ili je nesto drugo.

bea83 -> RE: Bolan rast zubica (4.4.2013 9:19:34)

nama dr reče do 37.5 može od zubića, sve preko nisu samo zubi

Anoniman -> RE: Bolan rast zubica (4.4.2013 11:12:10)

hvala. tesi me sto je sinoc popila sirup i odmah joj je spala temperatura i nakon 12 sati od uzimanja sirupa imala je 36,9

bea83 -> RE: Bolan rast zubica (4.4.2013 13:05:46)

super, verovatno je onda ipak zubić

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>