RE: Bolan rast zubica (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Mariya -> RE: Bolan rast zubica (13.2.2012 1:06:39)

Kako izgleda to izbijanje zuba? Moja beba već 20 dana ima T između 37,1 i 37,5 balavi, nervozna je, samo bi da se nosa a često je ni to ne smiri. Ne da mi da joj diram usta, ali kad joj pritisnem desni ili počnem da masiram, smiri se, očigledno joj to prija, a tad osetim nešto ispod, oštro, je li to možda zub? i to na mestu donjih dvojki. a nije joj ni crveno, ni natečeno..

Bunnyca -> RE: Bolan rast zubica (13.2.2012 15:12:51)

kod nas je tako bilo sa prva dva,donjim dvojkama....uzasna nervoza,budjenje nocu uz kukanje prilikom uspavljivanja......slab apetit,non stop je cupkala,skakala,valjda joj tako bilo lakse
temp je bila tri dana 37,4...rumeni obrazi...i onda se pojavila bela linijica,pa rupica ,pa zubic...ukupno je trajalo nekih 10 do 15 dana

mamamikka -> RE: Bolan rast zubica (13.2.2012 16:05:21)

sa prvim sam nicanje zubića primetila kad su se zabeleli. sa Davidom evo 18.01 prva dva, sad ima već 5, donje 1, gornje 2. i levu 1. a i desna samo što nije. natekle mu donje 2. obe i gornja leva 3. evo lepo ću da poludim neznam kako da mu pomognem strašno je nervozan, skočila mu je temperatura na 37.5 a sad je premoren zaspao. jel još nekom tako puno krenulo odjednom? dođe mi da plačem s njim zajedno. [sm=smiley19.gif]

MERYEN -> RE: Bolan rast zubica (14.2.2012 15:31:29)

Nama je vec probila donja jedinica [sm=smiley1.gif] inace samo cvrci i bali da se najmanje 7 puta presvucemo dnevno[sm=smiley13.gif]

PoisonEve -> RE: Bolan rast zubica (17.2.2012 16:25:36)

Tako mi je zao Mini[sm=smiley19.gif] Toliko pati zbog zubica. Mazem joj onaj calgel, mada mislim da joj to nista ne pomaze. Razdrazljiva je skoro stalno, nocu i uspe da se odmori ali preko dana joj je jako tesko.
Samo joj "Camac na Tisi" pomaze[sm=smiley36.gif]. To joj je pomagalo i oko grcica. Ljuljuskam je u kolicima, nosam a ona je tako tuzna[sm=smiley13.gif]
Primetila sam i da slabije siki. Zvala sam halo-bebu i oni su mi rekli da mogu da joj dam ponekad i pola kasicice paracetamola. Ja bi ga najradije izbegavala, ali kad vidim da je toliko boli pre cu joj i to dati.

Sanjica26 RR -> RE: Bolan rast zubica (17.2.2012 16:31:51)

U tom uzrastu su i nas poceli da muce zubici. Evo i dalje. A, sad nam se bas skupilo temperatura, kasljanje. I izbila je dvojka. Sinoc smo imali losu noc. Lepo je zaspala i samo odjednom plakanje. Izgleda ce i jos neki da izbije. Mucila se do 4 ujutru. Mazali calgel, prskali tantum zbog grla. Joj, to su bas muke. [sm=smiley13.gif]
Mi cemo najverovatnije da narucimo ogrlicu. Ona se bas napati sa svakim zubicem. Cim treba da izadje zubic odmah se razboli.

PoisonEve -> RE: Bolan rast zubica (17.2.2012 16:35:07)

Sanjice, ja bi je jos pre mesec dana narucila da znam da ce da pomogne ali mnogima ona nista nije pomogla. Nisu to male pare tek tako da se bace ali sve mislim da ako do kraja sledece nedelje ne bude bolje da je narucimo i mi.

Sanjica26 RR -> RE: Bolan rast zubica (17.2.2012 17:15:44)

Ako imate nekog u inostranstvo, pa da narucite. Rece mi poznanica da npr. u Becu kosta 10 evra. Videcemo da nam neko donese. Ne daju se ni meni tolike pare bas zbog toga sto nekima nista ta ogrlica ne pomaze.

mamamikka -> RE: Bolan rast zubica (17.2.2012 17:31:09)

mi imamo ogrlicu, ali ništa ne pomaže. [sm=smiley13.gif]

ALEX11 -> RE: Bolan rast zubica (18.2.2012 8:22:21)

Da li je moguce da pri nicanju zubica se pojavi i tackasti osip po grudima? Nema temperaturu, samo taj osip po grudima i desnom obrazu.

PoisonEve -> RE: Bolan rast zubica (18.2.2012 11:11:26)

Ja iskreno nisam cula za to. Kad sam ja u nekoj slicnoj nedoumici uvek okrenem HALO bebu.

ivbo -> RE: Bolan rast zubica (19.2.2012 13:41:44)

drage mame,ja sam nova na ovom forumu,nadam se da cete mi pomoći vasim iskustvima.Moj petomjesecni sin već 7 dana nikako ne spava u toku noći.inače je zdrava beba,dojim ga,lijepo napreduje,od prije dva mjeseca je poceo da bali,trpa rukice u usta,pretpostavila sam da su zubići u pitanju,ali već 7 dana kad zaspi ponoći  ubrzo pocne da se komeska,intezivno trlja okice,obraze i korijen nosa i pocne da place,i to sve bez otvaranja ociju.Kad uspijem ponovo da ga uspavam,ponovi se isto.ponekad sastavi sat - dva spavanja,ali sve je to slabo.Inace u toku dana je uglavnom raspoložen,dobro jede,nikada nije puno spavao preko dana,a ranije je dobro spavao noću,probudio bi se jednom - dvaput zbog dojenja.pregledala sam mu desni,otecene su na mjestu i gornjih i donjih jedinica,mazala gelom,ali nista.ima li ko slicna iskustva?

PoisonEve -> RE: Bolan rast zubica (19.2.2012 13:51:45)

Welcome to the club[sm=smiley36.gif]
Ivbo, dobrodosla na RR, nadam se da cemo se druziti. Iskreno ja ti ne mogu dati pametan savet jer i sama slicnu muku morim. Gelovi nam ne pomazu a belo vino nisam probala, mada neki kazu da im je to pomoglo.

ivbo -> RE: Bolan rast zubica (19.2.2012 14:14:30)

hvala na dobrodošlici poisonEve[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!Cula sam za to sa bijelim vinom,ali nisam probala.....valjda ce konacno izbiti zubići,najgore sto ne znam kako da pmognem svom malom anđelu,slomi se ponoći[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

novcic -> RE: Bolan rast zubica (28.3.2012 23:49:24)

takodje sam narucila ogrlicu i nista nam ne pomaze on vec mesec dana ako ne i vise balavi,ruke u usta i grize ruke,,nervozan je i to obicno oko 19h..nocu nekad spava lepo a nekada ne..i gel za hladjenje smo kupili pomogne 10 min i nastavlja..belo vino sam cula da pomaze i to sam pokusala i nista..trpimo,ja cutim a on vristi [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Bolan rast zubica (3.5.2012 0:10:06)

Mi zube guramo na suvo, ne mažemo nikakve anestetike, ni alkoholna pića. Jedino što koristimo da ublažimo muku, bol i nelagodu su glodalice. U nekoj apoteci u Loznici sam kupila donju glodalicu sa slike, konjića. Marka je Apple, silikonska je ali meeekaaanaaaa, za ne poverovati. Saavršena je za trenutke krize, kad ništa drugo ne pomaže, ona izvadi stvar!

[img]http://www4.slikomat.com/11/0503/rz8-116-01.png[/img]

Kad nije akutna kriza koristimo ove ključeve. Ne držim ih u frižideru iako imaju gel jer nema svrhe, ona uglavnom koristi alku koja je gumirana da o nju trlja desni.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0503/e7g-icy-bi.jpg[/img]

madre -> RE: Bolan rast zubica (3.5.2012 9:31:07)

i mi smo imali ove kljucice, ali jako su tvrdi i nekeko veliki pa nije mogao da ih koristi u te svrhe, vise se igrao sa njima...

Anoniman -> RE: Bolan rast zubica (3.5.2012 10:56:07)

Razgrne ključeve, uhvati alku sa obe ruke i trlja desni kao da testeriše, mnooogooo je smešna!

Ana RR -> RE: Bolan rast zubica (3.5.2012 10:59:39)

Mene je Maki jutros tako ugrizao sa jednim i po zubićem, zvezde sam videla. Kad izađu i gornji, kuku meni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ishler -> RE: Bolan rast zubica (3.5.2012 11:13:33)

Nama trenutno izbijaju dvojke,pa bi ugrizla sve sto stigne,ali prema mami je jos uvek nezna[sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Bolan rast zubica (22.5.2012 0:00:11)

konacno su trojke resile da izbiju, urnisu ga[sm=smiley13.gif] sve cetiri su krenule zajedno...

IRJ82 -> RE: Bolan rast zubica (23.5.2012 0:09:21)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

[img]http://www4.slikomat.com/11/0503/rz8-116-01.png[/img]

I mi smo kupili ovu gumenu i vrhunska je, kad je gricka ona se smeje, inace su bas poceli da je muce zubici, za sada samo preko dana, narucili smo gengigel za bebe, pa cemo videti da li ce nesto ublaziti, svi su ga nahvalili, a i moja sestra ga je koristila i moje sestricine nisu ni osetile nicanje zubica, pa se nadam da ce i nama.

smeskicTB -> RE: Bolan rast zubica (1.6.2012 16:03:56)

gde bi mogle ove glodalice da se nadju? deluju mi bas odlicno! i za malene bebice pozeljno!

Anoniman -> RE: Bolan rast zubica (1.6.2012 16:20:33)

Proizvođač je Apple, ja kupila u nekoj apoteci u Loznici, al koliko znam i Tempo drži njihove proizvode a mislim da ima i varijanta da se poruče sa njihovog sajta. 100 i nešto dinara je bila u ultra su mekane.

IRJ82 -> RE: Bolan rast zubica (1.6.2012 18:56:19)

ja sam kupila u aksi.
pored toga uzeli smo i gengigel i za sada je ok, dosta balavi, ali vidim da je mnogo manje boli, manje stavlja rukice u usta

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>