Anoniman -> RE: Intervju za posao - pitanja, razmena iskustva (21.12.2009 12:24:06)
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: OTI Jedna devojka je meni rekla na pitanje: Imas deset sektndi da mi kazes KOje tri stvari bi promenila kod sebe? rekla je : "posao, frizuru i muza" Tu se gleda snalazljivost, domisljatost a ne bas to sto te pitaju Ja nisam domišljata. Ja MORAM da razmislim dobro. Ja sam analitična. Da li to znači da neću dobiti posao? Da li je od npr. programera potrebno da bude brz? Da li bi posao umesto mene dobila žena koja kaže "posao, frizuru i muža"? Hoću da kažem da mora da zavisi od posla do posla. OTI, ne mešam se ja tebi u struku, daleko bilo, ali za programera me baš boli uvo da li ima nokte drečavih boja, ili kosu u tri nijanse. Ako mi dođe programer u odelu, tek onda ću da se zapitam šta sa njim nije u redu [sm=smiley36.gif] Plata? Pa neću da radim za male pare. Meni je uvek to pitanje bilo glupo. Valjda ja treba da pitam poslodavca za koje bi pare on mene primio? Na jednom intervjuu me je neka kvazi HR pitala (OTI, opet, ja imam veliko divljenje i poštovanje prema ljudima u HR, jer znam šta rade, kažem kvazi jer to jeste bila): kada se vaša odluka ne bi slagala sa odlukom vašeg nadređenog, kako biste reagovali? Kažem ja: pa pokušala bih da objasnim zašto mislim da je moja odluka bolja, ali bih se naravno složila sa odlukom nadređenog. Mislim, da li joj je iko rekao da ne bi poslušao nadređenog? I još me pitala o bojama, životinjama... blablabla... Da dodam, zvali su me na posao, ja nisam prihvatila jer mi se uopšte nisu dopali, ni HR ni nadređeni, koji me pitao takve gluposti u stručnim pitanjima.... Uh, baš me ovo pogodilo [sm=smiley36.gif] primer sa ovom devojkom sam navela samo kao primer kad se neko seti da da originalan odgovor i da se izvuce bez toga da svoje mane izvlaci napolje.. naravno da kriterijumi zavise od radnog mesta do radnog mesta Za sekretaricu je bitno da je brza, uredna, da moze da radi sto stvari istovremeno a za finans.analiticara to nije bitno...kao preciznost na primer i sl. Slazem se da razni debili rade HR posao i postavljaju debilna pitanja o bojama i zivotinjama,,,ja sam inace protiv psiho testova i tih psiho pitanja koje postavljaju psiholozi ali sta ce ljudi, ne znaju za bolje...
|
|
|
|