bojanica7 -> RE: Pekač za hleb i recepti (4.2.2013 22:33:28)
|
olga, kud nisam pre videla temu, pa da ti nafalim pekaru [sm=smiley1.gif] si kupila? dody, znam na sta mislis[sm=smiley1.gif] ja sam luda za hlebom iz mini pekare! dakle, ne voli da kupim u radnji... cak i kad idemo kod mojih na neki dan, nosim pekaricu [sm=smiley36.gif] i da, olga, ja koristim fidelinka brasno, super mi je. ne znam otkud ti da ne proizvode[sm=smiley1.gif] inace, posto sam vec iskusna, pravim sad i zmureci, en merim, stavljam koje brasno stignem...[sm=smiley1.gif] na pocetku sam imala kikseve, sad sam vesta[sm=smiley1.gif] inace, iako u svakom receptu stoji suv kvasac, meni je sto puta lepsi svez. dakle, stavim pola svezeg kvasca, i hleb bude divan. i jos nesto! navukla sam se na brzi program. dakle, nikad ne pravim onaj osnovni, sto traje tri sata, vec uvek na sat i deset i strava je! Osnovna bela vekna (najlepsa na svetu) – brz program! 1+1/3 šolje vode, 3 supene kašike putera, 3 čajne kašikice soli, 2 supene kašike šećera, 4 ravne šolje brašna, 1 svez kvasac Hleb na mediteranski nacin Težina:: 1000 g Vrijeme: 3:39 SastojciVoda: 500 ml Sol: 2 m.žlice Prosijano brašno: 550 g Raževo brašno: 150 g Suhi kvasac: 3 do 4 m.žlice Kapari: 60 g Zelene masline: 100 g Maslinovo ulje: 1 v. žlica Paradajz: 1 Krupna sol: 1 v.žlice Stavite sastojke u posudu za pečenje slijedećim redom: voda, kapari, masline i sol. Zatim dodajtedva tipa brašna i kvasac.Postavite posudu u aparat. Odaberite program 2, težinu kruha i željenu boju. Pritisnite „stop-start” tipku. Izrežite paradajz. 30 do45 minuta prije završetka programa otvoriteaparat i provjerite tijesto: ako je dovoljno čvrsto, površinu premažite maslinovim uljem, stavite kriške paradajza na površinu i pospite krupnom solju. Na kraju programa, isključite aparat, izvadite posudu izaparata i izvadite kruh. GRAHAM LEBAC § 310 ml vode § 300 gr graham brašna § 260 gr belog brašna § 2 kašike šećera § 1 kašika soli § 20 gr margarina § 1 kesica suvog kvasca priprema: Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati vodu, pa brašno. Sa svake strane sipati po kašiku šećera i po pola kašikice soli i po 10 gr margarina. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom. Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za graham hleb, srednju boju korice, težinu na 750 gr.
|
|
|
|