Lu -> RE: Pekač za hleb i recepti (22.10.2011 7:32:53)
|
Kukuruzni kruh 1kg domaćeg kukuruznog brašna 1 mala žličica soli 1 mala žličica šećera 2-3 žlice ulja 2-3 kapi octa 1/2 l kipće vode U veću posudu staviti kukuruzno brašno, dodati sol, šečer, ulje i par kapi octa. Malo promiješati vilicom i onda preliti sa otprilike pola litre kipuće vode. Miješati kuhačom i po potrebe dodavati još vode tako da se može umijesiti ne pretvrdo tijesto (pazi jer je vruće) Kad se malo prohladi još jednom mijesiti rukama, oblikovati kuglu ili odmah staviti u lim namazan masnoćom. Peći tek kad se tijesto sasvim ohladi oko 45 min na 180 stupnjeva. Gotovo je kad su rubovi rumeni ali dobro je ostaviti pečeni kruh još pola sata u isljučenoj pečnici da se prosuši. Ako se čuje da šušti kad izvadite iz pečnice treba još malo vratiti nazad. Gotov kruh premazati margarinom ili običnom svinjskom masti da ostane meka korica, umotati u krpu i ne rezati dok se sasvim ne ohladi. Prijatno! Tash, ovo je recept sa coolinarike a tako pravi i moja mama pa sam ti njega izabrala. Pošto ti nećeš margarin ne moraš premazivati ničim. Ovo kukuruzno brašno, to ti je brašno kao za proju a čini mi se da si pravila proju.
|
|
|
|