RE: Omiljena serija (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga i film

Poruka

dunja RR -> RE: Omiljena serija (6.9.2024 11:46:16)

Super što ima i u video klubu [sm=smiley27.gif]

dunja RR -> RE: Omiljena serija (19.9.2024 18:16:50)

Da li neko gleda Bay of Fire (Hrvati preveli Mystery Bay)? Odlična, potpuno luda serija! [sm=smiley36.gif]

Ja sam je prvo našla na HRT-u, posle videh da je krenula i na nekom kanalu sa serijama, da li pickbox ili slično, ali nastavila da je gledam na HRT, ide svako veče.

I Serengeti naravno, krenula je nova sezona.

Ana RR -> RE: Omiljena serija (20.9.2024 9:36:27)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Iv da skrbništvo..puno reči su oni "izmislili" novih u želji da se distanciraju od srpsko(-hrvatskog), ja ćesto prevodim tekstove sa hrvatskog, pa mi to sad već normalno :)

Koliko se sećam, skrbnik/skrbništvo nije nova reč. Od kada znam za sebe znam i za taj izraz a rođena sam i živela u Hr.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (20.9.2024 10:35:25)

Skrb je stara reč (čak mislim da je slovenačka, ima i kod njih kada im prevodim tekstove), ali moguće da su i u hr koristili ranije starateljstvo, nekako mi skrbništvo deluje rogobatno i na silu izvedeno (i što više razmišljam, više liči na slovenački, njihove reči su često takve), na prvu mi se učinilo da je na to Iv mislila. 

Ana RR -> RE: Omiljena serija (20.9.2024 11:37:16)

Mislim da nije slovenačka reč ali ko zna, nisam istraživala poreklo. Baš sam pitala tatu i on kaže da se koristila reč skrb i kada je on bio dete.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (20.9.2024 11:40:10)

Ja mislim da su oni krenuli sa izmenom jezika mnoogo pre ovog poslednjeg rata, a da su posle rata samo imali najviše inspiracije ;) jer imaju stvarno "zanimljive" nove reči.

Ali meni ne smeta, gledam njihove serije često, a posebno dokumentarne emisije koje su savršeno urađene uvek, sa predivnom naracijom, mi to nemamo na našoj TV.

Ali nevezano za to, piše da je skrb slovenska reč, i da je svi koriste, i Slovenci, Hrvati, moguće da smo i mi nekad.

Skrbništvo Slovenci kažu KLIK
Znam da često naletim u slovenačkim tekstovima na tu reč.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (20.9.2024 11:50:24)

I samo da dodam, odlična je muzika, posebno u najavnoj špici [sm=smiley20.gif]

Da li neko gleda Bay of Fire (Hrvati preveli Mystery Bay)? Odlična, potpuno luda serija! [sm=smiley36.gif]

Ja sam je prvo našla na HRT-u, posle videh da je krenula i na nekom kanalu sa serijama, da li pickbox ili slično, ali nastavila da je gledam na HRT, ide svako veče.

I Serengeti naravno, krenula je nova sezona.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (13.11.2024 17:18:06)

Opet ja sa dokumentarnim emisijama, zapravo bih možda trebala da otvorim temu [sm=zmeden2.gif]

Portillova Andaluzija na HRT - znala sam da je Andaluzija prelepa, ali nisam znala da je baš toliko lepa. Sad mi Barselona u kojoj sam bila deluje smešno, najiskrenije. Za sada sam odgledala 1. epizodu - Granada, i 2. epizodu - Cordoba, i ne znam koji je lepši grad, možda ipak Cordoba. Kakav spoj različitih kultura i religija, predivna emisija! Jedva čekam i ostale gradove da odgledam.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (13.11.2024 17:22:55)

Počela sam da gledam i Evu Longoriju na putovanju Meksikom (na HRT naravno), za sada sam odgledala pola jedne epizode, i isto je jako lepa emisija.

Tiziana -> RE: Omiljena serija (13.11.2024 20:27:35)

Opet ja sa dokumentarnim emisijama, zapravo bih možda trebala da otvorim temu [sm=zmeden2.gif]

Portillova Andaluzija na HRT - 

I mi to gledamo 😂Divna emisija. Spanija je prelepa gde god da odes. Mi smo avasta nesto obisli, ali u Andaluziji nismo bili, ali planiramo. Ja sam zaljubljena u Madrid. Kraljevski grad. Zasluzeno. 

Sanjica26 RR -> RE: Omiljena serija (13.11.2024 22:26:32)

Počela sam da gledam i Evu Longoriju na putovanju Meksikom (na HRT naravno), za sada sam odgledala pola jedne epizode, i isto je jako lepa emisija.

Ja sam nju gledala ma 24Kitchen, ali samo dve epizode.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (14.11.2024 0:22:54)

Sad videh da sam greškom napisala da je 2. epizoda Cordoba, zapravo je 3. a drugu sam preskočila neki dan, ali sam je sad vratila. Malaga i Onda su u toj epizodi, ja ne znam šta mi je lepše od ovih gradova, a i okoline, potpuna fantazija. 
I kako Majkl lepo vodi, priča, odličan je. 

Portillova Andaluzija na HRT - znala sam da je Andaluzija prelepa, ali nisam znala da je baš toliko lepa. Sad mi Barselona u kojoj sam bila deluje smešno, najiskrenije. Za sada sam odgledala 1. epizodu - Granada, i 2. epizodu - Cordoba, i ne znam koji je lepši grad, možda ipak Cordoba. Kakav spoj različitih kultura i religija, predivna emisija! Jedva čekam i ostale gradove da odgledam.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (14.11.2024 0:23:59)

Tizi kako ste išli, kolima ili avionom? 
IZVORNA PORUKA: Tiziana

Portillova Andaluzija na HRT - 

I mi to gledamo 😂Divna emisija. Spanija je prelepa gde god da odes. Mi smo avasta nesto obisli, ali u Andaluziji nismo bili, ali planiramo. Ja sam zaljubljena u Madrid. Kraljevski grad. Zasluzeno. 

dunja RR -> RE: Omiljena serija (14.11.2024 0:32:22)

Kako ovo dobro zvuči, jedino što je baš mnogo kada bi išlo nas četvoro

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2176441-934.jpg[/img]

nata11 -> RE: Omiljena serija (14.11.2024 9:08:29)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Ja sam nju gledala ma 24Kitchen, ali samo dve epizode.

Gledala na 24 K.

Trenutno navucena na Netflix.

Sanjica26 RR -> RE: Omiljena serija (14.11.2024 14:38:15)

Nato, sta gledas zanimljivo na netflixu?[sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Omiljena serija (15.11.2024 16:30:02)

U 4. epizodi ala Majkl nahvali Rio Tinto, Tizi jesi videla? Mada koliko kapiram ono je neki deo Andalizuje malo dalje od naseljenih mesta, i još važnije, kopaju bakar (jel beše bakar?) i to od 1870. godine čini mi se reče. Nisam ni znala da toliko postoji Rio Tinto. Tako da bi trebalo da rudnik bakra nije baš opasan kao litijum. Taj rudnik u Španiji izgleda jezivo, a on ga nahvali, kako je taj deo doživeo procvat zbog Rio Tinta. Mada opet sigurna da sam to neka nedođija u Andaluziji, nije puno detaljisao tu, vraćala sam dva puta da čujem.

Tiziana -> RE: Omiljena serija (15.11.2024 17:46:35)

E, nisam gledala. Ove nedelje bukvalno nista nisam stigla da gledam. Vraticemo veceras.
Mi idemo u Spaniju avionom. Sestra mog muza zivi u Madridu. A onda smo po Spaniji isli kolima ili vozom kad smo isli do Valensije i Barselone. Stvarno je divna zemlja. Sledeci put cemo malo i u Pirineje jer imaju tamo neku kucicu. Uzivaju oni tamo. Nije ni cudo da spanci imaju skoro najduzi zivotni vek. 

Sanjica26 RR -> RE: Omiljena serija (16.11.2024 0:02:03)

Ja sam do trece stigla. Bas cu sutra da cujem sta prica za Rio Tinto.

Duškić -> RE: Omiljena serija (16.11.2024 8:43:31)

Lepo zvuci..

dunja RR -> RE: Omiljena serija (16.11.2024 22:08:47)

Tizi sjajno, pitala sam te jer razmišljam da li je ok i isplativo otići avionom, pa onda iznajmiti kola, ili još bolje busom/vozom pa istražiti što više u pokrajini u kojoj smo. Juče odgledah poslednju epizodu, i stvarno imam utisak da je Andaluzija najlepši deo Španije, a moguće da mi se to čini baš zato što, to je i Portillo istakao par puta, Andaluzija je najšpanjolskiji deo Španije. Iako ima taj miks muslimanske i katoličke arhitekture (a to mi se u stvari jako dopada, isto kao i u Istanbulu, samo je tamo druga strana meseca), upravo zbog toga što su proterali Muslimane u Andaluziji trudili su se vekovima da istaknu sve špansko više nego drugi delovi Španije, i muziku, i koridu, i flamenko, i klopu sa što više svinjetine.

A ovo što si rekla da uživaju, verujem ti skroz, to sam videla i u Barsi, a posebno u poslednjoj epizodi Andaluzije. Svi ti mediteranski narodi žive zdravije, opušteno i dugo.

IZVORNA PORUKA: Tiziana

E, nisam gledala. Ove nedelje bukvalno nista nisam stigla da gledam. Vraticemo veceras.
Mi idemo u Spaniju avionom. Sestra mog muza zivi u Madridu. A onda smo po Spaniji isli kolima ili vozom kad smo isli do Valensije i Barselone. Stvarno je divna zemlja. Sledeci put cemo malo i u Pirineje jer imaju tamo neku kucicu. Uzivaju oni tamo. Nije ni cudo da spanci imaju skoro najduzi zivotni vek. 

nata11 -> RE: Omiljena serija (17.11.2024 7:50:41)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Nato, sta gledas zanimljivo na netflixu?[sm=smiley1.gif]

Svasta.Zurim odgledati sve episode Virgin River POSTO CE Nova epizoda, Emily, Beauty in black. Naravno u vom period obavezno Gilmore girls :)
Ko I''ma HBO preporucujem Darellove.

Sanjica26 RR -> RE: Omiljena serija (17.11.2024 11:05:42)

Ja sam odgledala Virgin. Nisam skoro ulazila da nema jos neka. Emily sam odgledala isto.
Darellovi su odlicni. Gledala sam ih pre nekoliko godina.

dunja RR -> RE: Omiljena serija (17.11.2024 19:42:08)

Ben Fogl poslednja epizoda, od juče, kako je leeepa. Koliko divnih, pametnih ljudi ima koji žive slobodno, nesputano, van svih glupih pravila koja nam nameće savremeni život.

Tiziana -> RE: Omiljena serija (18.11.2024 13:30:32)

Ne znam gde si gledala Bena. Ima ga na nekoliko kanala. Mi smo juce opet gledali epizodu sa onim likom sto zivi kao u kamenom dobu🙂Inace, ne znam da li gledas Rika Steina na 24 kitchen, on isto ima putopuse po raznim zemljams. Naravno on vrti pricu oko hrane, ali svakako dosta prica i o kulturi nacinu zivota, obilazi predivne predele.. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sledeća stranica >   >>