dunja RR -> RE: Omiljena serija (16.11.2024 22:08:47)
|
Tizi sjajno, pitala sam te jer razmišljam da li je ok i isplativo otići avionom, pa onda iznajmiti kola, ili još bolje busom/vozom pa istražiti što više u pokrajini u kojoj smo. Juče odgledah poslednju epizodu, i stvarno imam utisak da je Andaluzija najlepši deo Španije, a moguće da mi se to čini baš zato što, to je i Portillo istakao par puta, Andaluzija je najšpanjolskiji deo Španije. Iako ima taj miks muslimanske i katoličke arhitekture (a to mi se u stvari jako dopada, isto kao i u Istanbulu, samo je tamo druga strana meseca), upravo zbog toga što su proterali Muslimane u Andaluziji trudili su se vekovima da istaknu sve špansko više nego drugi delovi Španije, i muziku, i koridu, i flamenko, i klopu sa što više svinjetine. A ovo što si rekla da uživaju, verujem ti skroz, to sam videla i u Barsi, a posebno u poslednjoj epizodi Andaluzije. Svi ti mediteranski narodi žive zdravije, opušteno i dugo. IZVORNA PORUKA: Tiziana E, nisam gledala. Ove nedelje bukvalno nista nisam stigla da gledam. Vraticemo veceras. Mi idemo u Spaniju avionom. Sestra mog muza zivi u Madridu. A onda smo po Spaniji isli kolima ili vozom kad smo isli do Valensije i Barselone. Stvarno je divna zemlja. Sledeci put cemo malo i u Pirineje jer imaju tamo neku kucicu. Uzivaju oni tamo. Nije ni cudo da spanci imaju skoro najduzi zivotni vek.
|
|
|
|