RE: Razgovori mama 12/21 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 9:12:44)

Daco,solutno se slažem.Bolje prolaze snalažljivi.Opet,sa druge strane,ponosna sam na svoje dete što sam je tako vaspktala i što je izrasla u pametnu i dobru devojčicu.Tako i ti.Tvoje dete je tvoj ponos,a problema je bilo i biće ih.Još kako odrastaju...Stara izreka kaže"Malo dete-mala briga,veliko dete-velika briga".Ali dobro,i naši roditelji su sa nama prošli kroz sve to.Ipak,u moje vreme je to bilo drugačije.Sad je...Neću dalje.

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 10:11:37)

Naravno da sam ponosna na nju. Moja je, na koga cu biti ponosna ako ne na nju? Ali mi je zao po nekad sto ispada prilicno naivna. Ucila sam je da ne da na sebe, da ne dozvoli da je udare, da ne pocinje prva, ali ako je udare da uzvrati. Ali je nisam ucila kako da bude bezobrazna, da zna da odgovori. E sad vidim da cu morati i to da doziram malo po malo. Ne vredi drugacije, Deca su surova koliko god to ruzno zvucalo

Tiziana -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 10:47:27)

Svako se trudi da vaspita dete na najbolji moguci nacin.
Medjutim stoji da se deca ponasaju na jedan nacin kod kuce, a na skroz drugi nacin u skoli. Cak i ona najfinija,najmirnija deca.
Mi treba da pricamo sa njima, da ih usmeravamo, da ih slusamo pre svega, ali isto tako mislim da je uzasno vazno i da ih pustimo da se izbore i sami za neke stvari. Jedino ce tako nauciti.
Daleko od toga da treba da ih bacamo u vatru i ne obaracamo paznju na probleme, sta vise, ali ne treba bas ni u sve da se mesamo..

Decaci su nestasni, zadaju glavobolje svakodnevno, ali mislim da su devojcice opasnije na duge staze. Ja imam i decaka i devojcicu i slusam i sta se desava i sta deca rade u skoli. Decaci se posvadjaju, potuku i posle 10min nastave da igraju fudbal. Kod devojcica to nije tako, mnogo je perfidnije i moze biti i pomalo opasno..
Zato kazem slusati decu.

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 11:34:17)

IZVORNA PORUKA: dddaca

Naravno da sam ponosna na nju. Moja je, na koga cu biti ponosna ako ne na nju? Ali mi je zao po nekad sto ispada prilicno naivna. Ucila sam je da ne da na sebe, da ne dozvoli da je udare, da ne pocinje prva, ali ako je udare da uzvrati. Ali je nisam ucila kako da bude bezobrazna, da zna da odgovori. E sad vidim da cu morati i to da doziram malo po malo. Ne vredi drugacije, Deca su surova koliko god to ruzno zvucalo
Upravo tako.Samo da su živi i zdravi.Sad,svi se razlikujemo,pa i deca.Zato i kažem da sve polazi iz kuće.Mora da se priča sa decom.Isto-nikad je nidam učila da se tuče,ali deca su opasna.Kad vide da ćutiš,nasrću.Sad su već veliki.Bogu hvala lepo se druže i u petom razredu nije bilo incidenata.Nadam se da tako i ostane.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 14:41:12)

Е па проблем је што ми нисмо такве, па онда ни деца не могу да буду таква. Ја и не желим да буде безобразна, само желим да цени себе и да не буде наивна. 

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 17:38:11)

Dobro, mozda se nisam bas najbolje izrazila. Ne zelim ni ja da bude bezobrazna, ali da zna da odgovori kad joj neko nesto kaze, kad pokusa da je uvredi, to da. I da ne dozvoli nikome da digne ruku na nju. Sto kaze Flam, cim vide da cutis, oni nasrcu. A to ne zelim nikako.

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 17:51:26)

To je bio i ostao nas problem. Ne ume na bezobrazluk da odgovori istom merom, nije tako vaspitana niti je nas porodicni odnos takav pa da vidi. A kod onih drugih je drugacije izgleda... Znam ja kako oni izmedju sebe razgovaraju.. Na zalost.

Videcu veceras sta ce da mi kaze. Imali su neki projekat opet. Mora biti nesto 😂 Dogodovstinama nikad kraja 😂
Odo na posao, deo drugi 🥴

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 18:41:26)

Dobro, mozda se nisam bas najbolje izrazila. Ne zelim ni ja da bude bezobrazna, ali da zna da odgovori kad joj neko nesto kaze, kad pokusa da je uvredi, to da. I da ne dozvoli nikome da digne ruku na nju. Sto kaze Flam, cim vide da cutis, oni nasrcu. A to ne zelim nikako.
Tako je.Neka odgovara i brani sebe.Naravno da niko ne želi da mu dete bude bezobrazno,ali ni da ne dozvoli da je iko gazi.Razumela sam sve što si napisala i potpuno si u pravu.❤

Bambino1 -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 20:25:18)

Zdravo mame, kako ste? Citam sta piset_e, ali ne stizem da se javim. Kako ste? Kakvo je vreme kod vas?Sto se tice tog ponasanja o kom piset_e mene to tek ceka kao majku, ali kao nekog ko radi sa decon primecujem da deca vec predskolskog uzrasta znaju da uvrede sa tim '''' necu da sedim sa tobom'''' i slicno. I da odbijaju da urade sta im kaze vaspitac u  mom slucaju. I misljenja sam da dete treba da nauci koliko je to moguce da zna da odgovori da bi sebe odbranilo, ali da se nauci da to ne koristi za napad. 

Marinkela -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 20:51:31)

E mame, svud je razlicito. Mi bili u setnju. Smrzli se , lepo.

Marinkela -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 20:52:48)

Ne zvuci ruzno, zaista je tako!

Mirko Svirko -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 22:46:05)

Sta raditw zene?

Ja pre sat dva malo izasla na terasu da zakacim ves. A i moram da izadjem malo.Ali mnogo je hladno -4.Sad mozda vise.A mm bio po pelet.. vraca se kaze " izaso sam malo u provod" 🤣🤣🤣

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 12/21 (14.12.2021 23:25:27)

Proveo se covek 😊

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 8:18:49)

Dobro jutro! Jeste hladno jutros. Jedva smo se probudile za skolu. Sinos ubedjivanje za polazak u krevet, a jutros ne mozemo da se rasanimo

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:02:04)

Dobro jutro.Mi od ponedeljka pre podne u školu.Ali,nemamo problema sa ustajanjem.Tih dana ranije u krevet.Spava moje dete.Sinoć pisala domaći,kamara.Mirko,ostale mame,kako ste?Pozdrav svima.❤

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:03:47)

Moja je jos mala, treba joj vise sna. A nikako to da ukapira. I rano ustajemo. U pola sedam, bude jos uvek mrak napolju

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:11:16)

Da Daco,još je ona mala.Naviknuće vremenilom.Kod nas je jedini problem što,kad ide pre podne,navikne na tano ustajanje,pa se i vikendom rano budi.Druge nedelje ide popodne i tako u krug.

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:13:32)

Verujem. pa i ja kad naviknem tokom nedelje rano da ustajem, vikendom vilenim po kuci [sm=smiley36.gif]

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:34:07)

Da Daco,navikne se na rano ustajanje i sve se poremeti.Ja vilenim i noću.Nešto loše baš spavam.Koliko beše tvoje dete ima godina?

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:36:54)

Jos nema sedam. Sto ne mozes da spavas nocu? Kicma opet?

flamingos -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 9:45:37)

Mala je ona još.Ljubi je puno.Da,kičma zafrkava,plus imam taj problem aki se probudim-jedna misao stiže drugu i nema mi spavanja.Pišem ti kasnije nešto u pp.Samo da završim šta imam planirano za danas.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 10:57:54)

Dobar dan. Ja sam bila do škole. Dosla kuci posto su moje same. Spremam i rucak, pa idem nazad. Sreca idem kolima, jer se ne osecam najbolje. Stomak me muci. Nas tri smo danas same, pa moram drugacije  da se organizujem.
Mirko, kako je tata? 

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 11:02:18)

Sanjice, bas bezveze sto i tebei nije dobro. Kako ti je dete? Da li joj je bolje?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 12:10:00)

Ona je odlicno. Cujem je sinoc da zove mm, ajde tata, uspavao si se. Treba da mi das lek. Kakvo je ono srce. Toliko je odgovorna. Pa ko jos u njenim godinama razmisljaa o tome.
Imam jos jedan, pa moram opet nazad. T treba u školu. Imam i posle podne nastavu. 

dddaca -> RE: Razgovori mama 12/21 (15.12.2021 12:16:03)

Joj, dusa [sm=smiley27.gif] Ja sam moju jedva sinoc probudila da popije lek. Prvih dana se budila super, odmah sedne, ali sinoc je valjda stigao umor i jedva je probudih.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>