BubaBubica -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/21 [ chat] (12.10.2021 14:03:53)
|
Malaraja biće to sad sve u redu, kad su očistili. I ja bih otišla privatno. Što se tiče disanja, možda je samo ankcioznost, ako kažeš da ti je neko vreme prestalo ako si se opustila. Ali meni se to dešava uvek jer kao da svi organi padnu gde je bila beba pa i pluća kao da se rastegnu, ne mogu da opišem osećaj. A razumem te potpuno, isto mi je bilo posle prvog porođaja, a oko mene sami pametnjakovići, nikoga da pitam za normalan savet. Velika je to promena na telu posle porođaja, potpuno drugačiji doživljaj tela, zato nam je i potreban oporavak od istog. Ja mogu da kažem samo svaka čast onim ženama koje nastave posle porođaja kao pre. Nisam razmažena ali meni zaista znači taj period od oko mesec dana, 40 dana da se štedim i oporavim od svega. Ja nisam imala zaostalu posteljicu ali posle prvog porođaja su mi konci popucali i umesto da ispadnu, oni se uvukli u meso i tu napravili upalu rane. Gnoj je curio i na kraju posle mesec dana dobih penicilin inekcije jer više nisam mogla da stoj na toj nozi. Posle su krenuli da ispadaju sa gnojem. Znači to samo meni može da se desi, jer za drugi slučaj nisam čula. Sve se reši samo smireno, bolje otići privatno kod dobrih doktora kojim veruješ. Koliko sam ja paničila i bila u strahu prvih godinu dana, sad mi je žao zbog toga, ali isto sam ćutala i mislila da su drugi u pravu. Čak mi je i babica rekla da je normalno da se rana gnoji da se tako čisti. Kad sam došla kod dr kaže od kad je normalno da se bilo šta gnoji. Zato ipak malo više veruj svojoj intuiciji ako bilo šta sumnjaš, proveri pa bolje da bude lažna uzbuna nego da se iskomplikuje. Za boli šta, ne samo za ovo trenutno. 🤗 Grlim te i zagrli i ti bebanu, veruj mi pomaže jako!
|
|
|
|