|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Paprikas
15.12.2009 12:43:47   
Anoniman
Ajde bas cu detaljno (crveno su moja iskustva)
Potrebno je
- pilece meso (na primer: dva bataka, dva karabataka, par krilaca) ja uzmem dva bataka i dva krilca za mene i mog muza dovoljno
- 5 vecih krompira ili 8,9 manjih
- 2 glavice crnog luka
- biber, so, aleva paprika, ulje, vegeta ili zacin C
- paradajz pire - Tomatelo ili slicno a moze i obican kecap
-malo slaninice iseckane (ali nije obavezno)

Priprema
napomena; sprema se brzo ali se dugo krcka

Piletinu umuljati malo u vegetu i ostaviti sa strane. Iseckati crni luk na sitno kao i slaninicu...
U vecoj serpi, na vrucem ulju prodinstati luk sa slaninicom dok onako ne postane staklasto...Kad se prodinsta luk  (ne mnogo...oko 10 minuta uz mesanje) staviti piletinu u luk da se dinsta zajedno sa njim..Smanjiti vatru i pustiti da i meso malo dobije boju sa svih strana (okretati ga...ovde je bitno da meso ne bude mnogo krupno.Ako jeste, ja nozem probodem malo batake da moze toplota i unutra da probije)...
Preko svega posuti malo bibera, soli, vegete (ja stavim i origano)

Kad meso dobije boju ( na primer posle 15 minuta) onda dodam oljusten i  iseckan
krompir...jedan veci krompir ja isecem na pola i opet na pola...
Prelijete sa vodom onako da pokrije krompire i meso (ne mora skroz!!!)...Gledajte da lepo poredjate krompire i meso tako da sve bude onako na dnu...

neka se tako u vodi kuva oko 10 minuta a onda sipajte paradajz pire ili kuvani paradajz, dodajte malo aleve, promesajte i ostavite na tihoj vatri da se krcka...

ne morate vise da ga mesate, neka ga tako neka se krcka...

treba mu otprilike oko 40 minuta - sat vremena...Proveravate viljuskom krompir i meso da li je kuvano...(ja capnem malo mesa pa probam).

kad je kuvano a sos mozda previse redak, onda mozete dodati i zaprsku (brasno i alevu) ili samo malo brasna pa ostavite jos da se krcka...

Paprikas ne treba da bude gust kao sos nego onako...srednje gust...

Poenta je da kad sipate u tanjir mozete viljuskom da izgnjecite krompir u tom softu i da bude onako OK (ne previse vodenasto).

Ide i kupus salata uz njega...ili krastavac kao salata...

Pitajte ako sam nesto smuljala u objasnjavanju.



  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Paprikas
15.12.2009 12:45:25   
Anoniman
mm i ja volimo da je malo ljut tako da ja dodam ili ljut kecap ili ljutu alevu...



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Paprikas
15.12.2009 12:47:09   
minavb
Sjajno! ovo cu sebi sutra da pravim a mm ce da copa boranije user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Paprikas
15.12.2009 12:47:41   
gagana83
Mmmmmmmm,jami jamuser posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Paprikas
15.12.2009 12:48:59   
sephora
e u pravu si OTI ovo za krompir, jer mm uvek kaže da mi krompir nije dovoljno skuvan, da za paprikaš krompir mora da se duže kuva...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Paprikas
15.12.2009 12:50:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sephora

e u pravu si OTI ovo za krompir, jer mm uvek kaže da mi krompir nije dovoljno skuvan, da za paprikaš krompir mora da se duže kuva...


nece mu u paprikasu nista skoditi...neka ga neka se kuva (krompir mislim...ne tvoj muz user posted image user posted image user posted image user posted image )...

Nije tesko...idite i po osecaju ...
Samo je bitno da se ne krcka na jakoj vatri.,..nemojte da vri ..nego onako...pa bas kao sto narod kaze : da se krcka

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Paprikas
16.12.2009 10:19:49   
Anoniman
Moj paprikaš:

Volim da pravim od pilećeg belog, koje iseckam u kockice.
Izdinstam luk (sa soda bikarbonom da bude brže), ubacim kocikce mesa, ostavim par minuta da mesto pobeli. Stavim kašikicu aleve paprike, malo soli, mrvicu bibera, prelijem vodom da prekrije meso i ostavim da se kuva. Ubacim krompir seckan na kocke.
Originalni paprikaš ne treba da ima gust saft, nego treba da bude baš baš tečan (kao supa).

Možete se igrati, pa u sve to recimo dodati i grašak, bude fenomenalno. user posted image


< Poruku je uredio Tasha RR -- 16.12.2009 10:20:30 >

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Paprikas
16.12.2009 10:31:24   
minavb
Ja upravo krckam moj. Malo sam ga zaljutila onom ljutom alevom, bise super duper!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Paprikas
16.12.2009 12:16:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Ja upravo krckam moj. Malo sam ga zaljutila onom ljutom alevom, bise super duper!user posted image


javi kako izgleda...
Ja to kuvam za dva dana...I danas ce mm to da jede...mirna sam
Nego, mesar me spasio...kad sam kupovala piletinu rekla sam mu da mi treba za paprikas pa mi je on isitnio meso na najbolje komade...
Eto preporuke

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here