Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 23.6.2021 9:08:18
|
|
|
|
lesli
|
Da se upisem u klub vakcinisanih.Prva doza, pfizer, pre par dana. Od simptoma, samo bolela ruka. Prvi dan na dodir, pocelo predvece. Narednih dan-dva i na pokret. Posle koliko krecu da se stvaraju antitela? I koliko dugo stite bebu antitela koja dobije kroz mleko? Samo dok sisa je zasticena? Ili to traje nesto duze?
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 25.6.2021 15:21:20
|
|
|
|
Maslacak15
|
i moj muz konacno juce primio prvu! Sta ce kad nije prioritetan ko ja . Vakcinisana od nevakcinisane grupe pocinju da se razlikuju od 12. dana do tada je frekfvenca zarazavanja identicna. Od 12 dana u kontinuitetu raste razlika i mislim da je vec 3 nedelje posle prva efikasnost oko 80 posto da bi punu zastitu ( 94 posto ) dobili nedelju dana posle druge. E za antitela preko mleka neznam, tj nisam nigde videla da je neko analizirao do sada. mislim da tih podataka nema puno jer do skoro niko nije vakcinisao trudnice a sigurna sam i da u srbiji malo koja dojilja ide da se vakcinise posto su svi eksperti i imaju nekakve amandmane. Bravo Lesli p.s. anagdota pricam ja juce sa tatom i kazem mm se vakcinisao sad cemo videti kakva je reakcija a tata lakonski : MA sta ce mu biti nista mu nece biti!! nasta sam ja samo rekla: Aha zanimljiv napredak a trebalo mi je 5 meseci dnevnog brainwashovanja da te ubedim da ti tvoju primis :):):) Ali bolje ikad nego nikad. I kasna spoznaja je spoznaja
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 25.6.2021 15:52:37
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moja drugarica primila prvu fajzera i pred drugu otkrije da je trudna. Reko eto tvojoj dr iskustvo sa tobom 😊 Nije primila drugu dozu.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 25.6.2021 22:21:52
|
|
|
|
lesli
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 p.s. anagdota pricam ja juce sa tatom i kazem mm se vakcinisao sad cemo videti kakva je reakcija a tata lakonski : MA sta ce mu biti nista mu nece biti!! nasta sam ja samo rekla: Aha zanimljiv napredak a trebalo mi je 5 meseci dnevnog brainwashovanja da te ubedim da ti tvoju primis :):):) Ali bolje ikad nego nikad. I kasna spoznaja je spoznaja 😂 Hvala na odgovoru, maslacak.Ovde (dz na NBG) nisu pravili frku oko toga sto dojim. Morala sam im ipak reci da primam fraksiparin. I da nisam rekla - vidi se, sva sam plava i u cvorovima 🙄I onda smo dosli do pitanja “a zasto primate fraksiparin” 🤣I taman sam pomislila da ce da me ubedjuje da ne treba da primim, kad zena rece “dojilje mogu da prime sve osim sputnika” i ja bih prijatno iznenadjena 😁Vec sam u sebi spremala govor u stilu zaboravite da sam vam rekla da sam se porodila i da dojim i dajte mo vakcinu na moju odgovornost
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 25.6.2021 22:24:20
|
|
|
|
lesli
|
Inace, kada sam usla da primim ove sto daju vakcinu i izdaju onu potvrdu su mislile da sam trudnica (doktorka je izgleda nesto oznacila na onom formularu) i pitale za saglasnost lekara. Tako da izgleda da vakcinisu i trudnice, ali samo uz saglasnost ginekologa.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 27.6.2021 10:12:30
|
|
|
|
flamingos
|
Bravo za sve vakcinisane.Les,kako ste vi?Pročitah ovo u vezi vakcinacije za trudnice,moguće,šta znam.Samo da sve ovo ptođe i nikada se ne ponovi.❤
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 28.6.2021 11:48:53
|
|
|
|
Sanidej
|
Primila obe doze Pfizera.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 28.6.2021 12:44:55
|
|
|
|
Duškić
|
Super , Sani, mozda cu i ja u narednom periodu.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 28.6.2021 12:47:17
|
|
|
|
flamingos
|
Hajde Duškić da se i ti upišeš u klub vakcinisanih.❤
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 28.6.2021 12:56:33
|
|
|
|
mama Jo
|
Bravo Sanidej
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 3.7.2021 9:38:21
|
|
|
|
mati
|
I ja primila vakcinu. Kako Moderna još nije stigla, a moralo je da se vakciniše, odlučila sam za kinesku. Ne znam, iako mi je bila poslednji izbor, ne znam kako je prevagnula. Bolelo me mesto uboda par dana od vakcine. Posle revakcine ništa. I bila sam malo pospana oba puta.
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 3.7.2021 10:11:49
|
|
|
|
Sanidej
|
Mene i dalje boli rame i ne mogu da pomerim lepo ruku. Proslo je vise od mesec dana od druge doze.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.7.2021 12:15:16
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: mati I ja primila vakcinu. Kako Moderna još nije stigla, a moralo je da se vakciniše, odlučila sam za kinesku. Ne znam, iako mi je bila poslednji izbor, ne znam kako je prevagnula. Bolelo me mesto uboda par dana od vakcine. Posle revakcine ništa. I bila sam malo pospana oba puta. Super mati. Dobro da nisi imala nus pojave.
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.7.2021 17:51:13
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: Sanidej Mene i dalje boli rame i ne mogu da pomerim lepo ruku. Proslo je vise od mesec dana od druge doze. Baš je dugo prošlo od druge doze i još te boli ruka.Šta znam...Mene je bolela ruka od obe doze,ali malo.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 13.7.2021 18:31:13
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: Mišurka Drage ženice, da li ste obaveštene kako ide vakcinacija u trudnoći? Da li je obavezna?
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 13.7.2021 18:35:45
|
|
|
|
flamingos
|
Sanidej,kako ruka?
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 14.7.2021 9:45:10
|
|
|
|
lesli
|
Posle druge doze - bolela ruka, ali manje nego posle prve i temperatura do 39 u trajanju od neka 24h i manje, koja je slabo reagovala na paracetamol. Pored toga osecala sam se pregazeno, ali to zaista ne bi bilo ok pripisati vakcini, obzirom na okolnosti 😂
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 14.7.2021 10:25:34
|
|
|
|
lesli
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR IZVORNA PORUKA: Mišurka Drage ženice, da li ste obaveštene kako ide vakcinacija u trudnoći? Da li je obavezna? Vakcinacija nije obavezna ni za opstu populaciju, a kamoli za trudnice.Ja sam se vakcinisala nakon porodjaja. Posto su ove sestre se nesto zbunile mislile su da sam trudnica, a ne porodilja i pomenule su neku saglasnost od ginekologa.Znaci, ako zelis da se vakcinises trudna, najverovatnije ti treba papir od ginekologa.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 14.7.2021 11:20:27
|
|
|
|
Mišurka
|
IZVORNA PORUKA: lesli IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR IZVORNA PORUKA: Mišurka Drage ženice, da li ste obaveštene kako ide vakcinacija u trudnoći? Da li je obavezna? Vakcinacija nije obavezna ni za opstu populaciju, a kamoli za trudnice.Ja sam se vakcinisala nakon porodjaja. Posto su ove sestre se nesto zbunile mislile su da sam trudnica, a ne porodilja i pomenule su neku saglasnost od ginekologa.Znaci, ako zelis da se vakcinises trudna, najverovatnije ti treba papir od ginekologa. [/quote Nznm ni da li zelim. Bojim se da ce mi praviti problem sto nisam...
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 2.8.2021 19:55:44
|
|
|
|
Miki29
|
Pozdrav, da li je neka devojka primila vakcinu neposredno pre trudnoće? Pošto uskoro planiram trudnoću, kroz mesec i po dana, zanima me da li neka devojka ima iskustva sa vakcinom pre trudnoće?
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 2.8.2021 21:04:58
|
|
|
|
Maslacak15
|
moja sestra od tetke u Beogradu koju sam ja ubedila. Vakcinisala se u martu, sad gura 12- nedelju. Sve je u najboljem redu naravno. Ne postoji nikakva veze izmejdu vakcina i fertiliteta to je potpuna izmisljotina. Siroko rasprostranjena ali izmisljotina
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 2.8.2021 21:22:41
|
|
|
|
Miki29
|
Ja bih primila iz razloga što sam čula da covid izaziva zgrušavanje krvi, a ja sam pre mesec i po dana izgubila bebu u 21. nedelji zbog tromboze pupčanika, a mesec dana pre nego sam ostala trudna sam imala covid, pa bih iz tog razloga primila vakcinu, ali iskreno strah me, mada moj ginikolog tvrdi da mogu da primim bez problema.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 2.8.2021 22:01:06
|
|
|
|
Maslacak15
|
znam sve i mislim da treba da je primis. i da ti to bude najmanja briga (vakcina). sve ce biti ok.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 2.8.2021 22:23:59
|
|
|
|
Miki29
|
Jao Maslačak tačno, ti si pisala i na onoj tamo temi...ja sam nešto čitala da ne bi trebalo da se zatrudni 3 meseca nakon druge doze🙄
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.8.2021 9:22:45
|
|
|
|
daca77
|
Vršnjakinjo, šta se dešava sa Fajzerovom vakcinom? Od zaštite od 97%, dođosmo na 39%. Jesu li tačne ove informacije koje navodno dolaze iz Izraela?
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?