Didy -> RE: Vakcinacija Covid -19 (31.3.2021 22:48:33)
|
Mati, ne razumem se previše, nisam antivakser, ali nisam nikad ni išla da primim vakcinu protiv gripe npr. Vakcinisala bih se zbog kolektivnog imuniteta. Da je u pitanju samo moje lično zdravlje, ne bih se nikad vakcinisala protiv kovida jer ne smatram da sam u rizičnoj grupaciji, generalno imam dobar imunitet i da se zarazim, ne verujem da bi bilo komplikacija, ali eto taj kolektivni imunitet i društvena odgovornost mi nalažu da se vakcinišem. Sve u vezi sa kovidom mi je i dalje u nekoj magli i vidim da i oni kojima je to polje veoma blisko nisu sigurni u dosta stvari. Ne verujem u teorije zavere, verujem u nauku, ali sam neko ko u životu ne pije medikamente, osim kad baš, baš mora. Npr. kod zubara ne uzimam anesteziju, ne pijem lekove za bolove, imam baš visok prag bola. Kad me boli grlo, pijem čajeve, uzmem med, propolis... Nekako sam više okrenuta prirodnim proizvodima (dokle može, naravno, ne po svaku cenu), pa mi eto ta moja strana nekako govori da mi kovid vakcina nije potrebna, ali kao što rekoh - Odlučila sam da se vakcinišem zbog drugih i zbog kolektivnog imuniteta. Nadam se da jednom neću zažaliti zbog te odluke.
|
|
|
|