milicicak -> RE: Vakcinacija Covid -19 (12.1.2021 8:43:07)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Verovatno sada lupam i pitam koješta, ali ovo je presedan, ceo svet je u haosu i ovo je po meni bila prilika da se svi naučnici sveta ujedine i naprave jednu vakcinu koja će biti 100% efikasna, bezbedna, sa minimalnim nuspojavama (ako je to moguće, ne razumem se u materiju). Ovako imamo nekoliko vakcina napravljenih za jako kratko vreme i meni kao laiku to prosto ne uliva poverenje. Apsolutno nisam protiv vakcina, naprotiv, ali što reče Gaga, ne znam šta da mislim o ovome. Nemam želju da se vakcinišem. Anči, ovo što ti pišeš je nemoguće, ništa na ovom svetu ne dolazi sa 100% sigurnosti, svaki proizvod ima neku verovatnoću da će se nekom desiti nešto što nije u opisu proizvoda. A prijavljene nus pojave valcina su zaista minimalne, malte ne se ne razlikuju od nus pojava onih koje dajemo deci. Drugo, ponekad za jedan problem postoji više rešenja. I meni je drago što je nauka toliko napredovala da ta rešenja može da pretvori u gotov proizvod u relativno kratkom roku. A što se tiče raka i drugih bolesti i vakcina za njih. Pa vakcina po definiciji nije lek, nego prevencija. Uostslom, postoji HPV vqkcina koja sprečava rak grlića materice izazvan ovim virusima. Zaista mi nije namera da bilo koga ubeđujem da se vakciniše, ali vas molim da ne potpadate pod uticaj netačnih informacija i teorija zavere 🙂
|
|
|
|