|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dečija obuća
26.9.2011 11:15:40   
bokicans
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: bokicans

Jel ima u NS taj baldino? Pošto su patofnice?

Uđoh u Vozić, tetki iznad glave nalepnica "Baldino", pitam dal ih imaju, a ona nadrndano kaže NE.
Ima ih u pasažu Dunavke preko puta pasaža u kom je Vozić, piše Anatomska obuća za decu.

Garant su se posvađali user posted image

Ma na Bulevaru je bio bas veliki izbor,virni tamo.Ako i tamo nije samo nalepnica ostala. user posted image

Baldino imaš u onoj radnji odmah pored Dnevnika,Na Bulevaru, a bilo je i u Dunavskoj u vozicu,

< Poruku je uredio bokicans -- 26.9.2011 11:16:49 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 876
26.9.2011 11:18:11   
Anoniman
Miša od letos neće da obuje šuše ni za živu glavu! Za vikend sam mu uzela one "nazuvače", kao čarape, a dole ojačano stopalo rapavom podlogom i skajem... Mnogo su slatke, nisam uspela još da ih slikam, mm ih zove opancima zbog šivenja sa strane user posted image , ali evo ceo vikend je bio obuven po kući! Nije anatomski đon, ali ionako je sad trendi da deca budu što više bosa (ili u ojačanim čarapama user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 877
2.10.2011 0:06:53   
Anoniman
Kupila sam deci Baldino patofne, obojici iste user posted image , prezadovoljna sam.
Luka naravno odbija da ih nosi za sada, toplo mu je, a Marko opušteno prohodava u njima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 878
2.10.2011 7:59:18   
NadaR
  Milos je ove dobio za rodjendan.

user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 879
2.10.2011 9:45:39   
bebać
NADO svidjaju mi se, dodju kao kožne ili? Mi uvijek kupujemo adidas, i baš i ja planiram Sergeju kupovat patike ovih dana..ja imam nekakav običaj da u jesen kupujem i patike i patofneuser posted image

ako nadjemo nešto tako super će bitiuser posted image , mada još nisam ni gledala, čekam kesh prvouser posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 880
2.10.2011 13:23:04   
Dove
Mi smo super prosli sa patikicama ove jeseni.U centru Krusevca naletimo na prodavnicu gde je rasprodaja proslogodisnjih modela +15% popusta na gotovinu.I lepo kupimo kozne Nike za 1950 dinara.Kako smo se nadali super smo se udali.Samo ne umem da ubacim slikicu...user posted image

S' neznoscu gledah stopa ti trag,
trag po snegu belom.
I znadoh da ces biti mi drag
drag u zivotu celom.

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 881
2.10.2011 13:31:39   
Dove
user posted image
USPELAAAAAA!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Dove -- 2.10.2011 13:32:29 >

trag po snegu belom.
drag u zivotu celom.

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 882
2.10.2011 14:24:13   
bebać
Dove i tvoje mi se svidjajuuser posted image e sad de mi to pretvori u eure, jel dodje oko 20 eura? Ako sam dobro sračunala, možda i manje..euro naspram dinar je 1euro=1200dinara jel tako?

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 883
2.10.2011 15:37:16   
nela79
Pa ajde okvirno da kazem da ti je to 19.50eura

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 884
2.10.2011 15:55:12   
Dove
To je prodavnica Tref u centru Krusevca,ali na kesi vidim da ih ima u raznim gradovima.Bas imaju izbor i dobre popuste na gotovinu.Probaj na Google da potrazis ukucaj npr.sportska oprema Tref ili tako nesto.Ima i jeftinije od nasih patika,ali ja sam se odlucila za ovaj model samo zato sto su kozne.U pitanju su proslogodisnji modeli,ali dok mi mozemo da im biramo kakve ima veze?Bitno da su lepe.

trag po snegu belom.
drag u zivotu celom.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 885
2.10.2011 16:01:35   
Anoniman
Mi smo se konsultovali sa knjigama staristavnim, sa našim pedijatrom i zdravim razumom i definitivno odlučili da su za nas bose noge i Pediped cipice!!!

(odgovor članu Dove)
  Direktna veza do poruke: 886
2.10.2011 16:30:22   
vukosava
Kako odabrati cipele za dete

Roditelji za svoje dete žele uvek sve najbolje, tako i kupovini cipela, posebno prvih najozbiljnije pristupaju. Međutim, tu i nastaje problem, kako da znaju da su odabrali najbolje cipele. Nažalost, ne postoje "najbolje" kao ni "prodavnica u kojoj se takve cipele prodaju".

Pre svega treba odabrati pravo vreme za kupovinu, posebno kada kupujete detetu prvu pravu cipelu. Dok ne počne da stoji i samostalno pravi prve korake, bez obzira koliko ima meseci, najbolje je da u kući bude boso ili u čarapama. Za izlazak napolje može da ima nehodajuće cipele koje štite od hladnoće.
Veličina cipela

Prvi koraci će biti mnogo sigurniji i pravilniji u obući koja pre svega treba da bude odgovarajuće veličine. Ako su cipele male dete će odbijati da ih nosi ili ćete uočiti crvenilo na koži stopala nakon izuvanja. Tesna obuća može da dovede i do poremećaja cirkulacije, pojave žuljeva ili urastanja noktiju.

Takođe ne treba da bude ni prevelika, jer će to biti uzrok nestabilnosti pri hodu. U takvoj obući stopalo se nepravilno opterećuje, dete krivo gazi i to može da dovede do deformiteta.

Zato je potrebno da cipele budu odgovarajuće veličine, najbolje duboke da bi držale skočne zglobove i čvrsto vezane kako bi bile dobra potpora pri hodu još uvek nedovoljno razvijenim mišićima i ligamentima nogu.

Veličinu možete da odredite pomoću šablona koje neki proizvođači dečije obuće prave, ili da sami kod kuće napravite od kartona. Postavite stopala na karton i olovkom obeležite oblik stopala. Tako ćete pored dužine imati i širinu stopala što će vam olakšati kupovinu, a možete da kupite cipele i bez deteta.
Materijali

Obuća treba da bude od prirodnog materijala, kako spolja tako i iznutra da bi stopalo moglo da diše, odnosno da ne dođe do pojačanog znojenja. Ovo je naročito važno kod male dece koja još uvek nemaju uspostavljenu termoregulaciju.

Šivena obuća je trajnija u odnosu na lepljenu, a i manji je rizik od pojave alergije na sintetički lepak.

Ako je đon od kože preko njega na prednjem delu cipele i na peti treba da bude zalepljena guma da se dete ne bi klizalo pri hodu po parketu.
Tvrdoća

Cipela ne sme da bude previše tvrda kako ne bi ograničavala normano savijanje stopala pri hodu, ali ni mekana jer neće davati neophodnu stabilnost detetu. Obratite pažnju na deo koji drži skočni zglob. On treba da bude čvrst, dok prednji deo prema prstima mora da bude mekan i dovoljno širok da prsti ne bi bili zbijeni što može da dovede do njihovog deformisanja.
Da li dete pravlino hoda?

Kada dete prohoda u početku je to hod na širokoj osnovi i u narednim mesecima prelazi u pravi hod pa je teško zaključiti da li dete pravilno hoda. Od pomoći će biti kada pogledamo da li je i koliko cipela izlizana odozdo i koliko je njen oblik izmenjen nakon nekoliko meseci nošenja.

Ako je guma na đonu neravnomerno oguljena na petama, napred ili spoljašnjom ivicom ili ako su stare cipele iskrivljene najbolje je da pre kupovine novih odvedete dete kod lekara, ortopeda ili fizijatra na pregled. U zavisnosti od deformiteta koji je prisutan dobićete preporuku kakve cipele dete treba da nosi. Nekada je dovoljno da to bude duboka i čvrsta cipela, a ako se radi o formiranim deformitetima verovatno će vam lekar preporučiti odgovarajući tip ortopedske cipele. Nošenjem korektivnih cipela sprečava se pojava mogućih posledica na svim zglobovima iznad stopala, skočnim, kolenima, kukovima i kičmenom stubu.
Patike - da ili ne?

Deca do navršene treće godine ne bi trebala da nose patike jer su one previše mekane i uglavnom pravljene po uzoru na modele za odrasle. To znači da su kalupi predviđeni za već potpuno formirano stopalo što još uvek nije slučaj kod male dece.

Patike su takođe namenjene nekoj sportskoj aktivnosti pa su đonovi prilagođeni određenim potrebama - trčanje, skakanje, šutiranje lopte; i posebnim podlogama - trava, neravni tereni. Zato starija deca patike treba da nose kada se bave nekim sportom i da one odgovaraju zahtevima te aktivnosti. Nažalosta zbog trenutne mode, danas deca uglavnom nose patike od najranijeg uzrasta pa do pune zrelosti i to u svim prilikama. Kako patike ne daju odgovarajuću potporu, a vrlo često ih deca čak i ne vezuju, stopalo se trajno deformiše čak i kod onih koji nisu imali predispozicije za pojavu deformiteta. Iako je sportska obuća načelno dobra i bez obzira što se odlučite za skupu i kvalitetnu ako se nosi kao zamena za svu drugu imaće loše posledice po zdravlje deteta.

Takođe treba imati na umu da visoka cena i čuvena marka nisu uvek garancija dobrog kvaliteta. Ako dete najveći deo dana provodi u patikama, dobro je da ima dva para i da ih nosi naizmenično da bi mogle da se osuše od znoja i provetre.
Vremenske prilike i obuća

Pored veličine i kvaliteta, obuća mora da odgovara i vremenskim uslovima u kojima se nosi. Za zimu treba da bude topla i nepromočiva da bi detetu noge ostale suve i da ne poromrznu. Ukoliko čizme nisu postavljene krznom dobro je da dete ima vunene čarape.

Jesenja i prolećna obuća se najduže nosi pa treba voditi računa o njenoj izdržljivosti da ne bi ste morali da kupujete novi par pre završene sezone.

O izboru letnje obuće posebno treba povesti računa. Bez obzira što je toplo i što u tom periodu stopalo brzo raste, dete treba da ima pravu obuću na nogama. Roditelji se često odlučuju za plastične papuče ili klompe što može da pokvari hod deteta i da ono nastavi tako da hoda i na jesen kada ponovo obuje cipele. Papuče nisu dobre za decu jer njihovi mišići i ligamenti stopala nisu dovoljno jaki da ih podižu pri hodu, pa deca počnu da zabacuju noge u stranu i tako pokvare hod.

Letnje sandale treba da budu od prirodnih materijala, od kože, plute ili posebno obrađenih koji ne dovode do pojačanog znojenja ili pojave alergije.
Cipele sa ugrađenim ulošcima

Neki prouizvođači ugrađuju posebne uloške u obuću anatomskog oblika. Ako dete ima formirane svodove ulošci svakako neće smetati, i pri dužem hodanju imaće rasteretnu funkciju. Međutim, ako dete ima spuštene svodove ili nepravilan položaj stopala, važno je da se o vrsti uložaka obavezno konsultujete sa lekarom. U svakom slučaju ako cipele imaju uloške proverite da li jastučići (uzvišenja na ulošku) odgovaraju anatomskom obliku tabana, jer jastučić na pogrešnom mestu može da žulja ili čak da dovede do deformacije stopala.

Važno je znati da ulošci nisu prevencija spuštenim svodovima i ravnim stopalima i da njihovo nošenje ne može da spreči ovu pojavu.
Pertle, "čičak" ili rajsferšlus?

Česta dilema roditelja pri kupovini je da li da kupe obuću na pertlanje ili sa čičkom. Za malu decu koja ne umeju sama da se obuju ali znaju da skinu cipele bolje je odabrati pertle. Čvrsto vezane pertle dobro drže cipelu pa ona ne može da spadne i omogućavaju stabilnost skočnog zgloba što je naročito važno pri hodanju po neravnom terenu ili trčanju.

Čičak je praktičniji kada dete ume samo da se obuje i ako često u toku dana menja obuću, deca u vrtiću tokom dana izlaze u dvorište da se igraju, za časove fizičkog obuvaju patike ili nose drugu obuću u školi.

Obuća sa rajferšlusom je najnepogodnija kako za obuvanje i izuvanje tako i za hodanje. Ili previše steže ili ne steže uopšte pa stopalo šeta u cipeli.
Obuća za kuću i vrtić

I na kraju još jedna velika dilema: "Šta odabrati za boravak u kući i vrtiću?" Za decu koja su tek prohodala to može da bude ista obuća u kojoj hodaju i napolju. Takođe i za nešto stariju ako već nose ortopedske cipele, dovoljno je da ih obrišete odozdo i da u njima i ostanu. Za sve ostale to mogu da budu nešto deblje čarape kada je hladno ili jednostavno mogu da budu bosi.

Ako se odlučite za sobne patike i one kao i cipele treba da budu od kvalitetnog, najbolje prirodnog materijala i čvrste da drže stopalo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 887
2.10.2011 16:31:07   
vukosava
Kupovina prvih cipela

Kupovina prvih cipela za većinu roditelja je jedan od najuzbudljivijih trenutaka nakon samog rođenje deteta. Neki ne mogu da sačekaju da beba poraste i da samostalno počne da hoda, već i po nekoliko meseci ranije kreću u kupovinu što predstavlja nepotreban materijalni izdatak jer će te cipele ubrzo postati male. Ako je napolju hladno dovoljne su i nehodajuće.

Roditelji za dete uvek žele sve najbolje zato prvoj kupovini cipela najozbiljnije pristupaju. Ali tada nastaje dilema, kako odrediti veličinu, koje su dobre, sa ulošcima ili ne, od poznatog proizvođača čije su cipele i oni nosili kad su bili mali, da li su najskuplje i najbolje? Nema "najboljih cipela" niti "najboljih marki", takve ne postoje.

Prvi i najvažniji savet je NE KUPUJTE CIPELE DOK DETE NE POČNE SAMOSTALNO DA HODA. To se uglavnom dešava oko prvog rođendana, ali i u narednih šest meseci u zavisnosti od toga kako dete sazreva što je individualni proces.
Prve cipele utiču na formiranje dečijeg stopala

Na trenutak kada će dete napraviti sedam samostalnih koraka bez pridržavanja ne možemo da utičemo spolja, ali kako će kasnije hodati u mnogome zavisi između ostalog od obuće koju će nositi. Prve cipele utiču na formiranje oblika stopala i njegovu funkciju u hodu.

Dečije stopalo je izuzetno osetljivo, kosti i zglobovi su još uvek mekani, a mišići i tetive nedovoljno jaki da izdrže opterećenje težinom tela. Zato cipela mora da preuzme ulogu stabilizatora i spreči deformaciju stopala i u isto vreme obezbedi dovoljnu stabilnost da bi dete hodalo.
Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine

Obuća treba da bude od prirodnog materijala, spolja i unutra da se stopalo ne bi preterano znojilo, šivena a ne lepljena (lepak može da izazove alergiju, a i lakše se deformiše). Ako je đon od kože preko njega na prednjem delu cipele i na peti treba da bude zalepljena guma da se dete ne bi klizalo pri hodu po parketu.

Cipela ne sme da bude previše tvrda kako ne bi ograničavala normano savijanje stopala pri hodu ali ni mekana jer neće davati neophodnu stabilnost detetu. Obratite pažnju na deo koji drži skočni zglob, on treba da bude čvrst, dok prednji deo prema prstima mora da bude mekan i dovoljno širok da prsti ne bi bili zbijeni što može da dovede do njihovog deformisanja.
Veličina cipela

Veličina cipele mora da odgovara veličini stopala, ne sme da bude prevelika (zabluda je da treba da se stavi prst pored detetove noge pozadi). Ako u prodavnici nemaju merač kojim se određuje veličina, možete i sami da napravite šablon od kartona kod kuće i da tako budete sigurni da ste uzeli pravi broj. Postavite stopala na karton i olovkom ocrtajte oblik, tako ćete pored dužine imati i širinu stopala što će Vam olakšati kupovinu. U prevelikoj cipeli noga se šeta i dete se nepravilno oslanja što može da dovede do lošeg hoda i do deformiteta stopala, što je kasnije mnogo teže ispraviti. Sa napravljenim šablonom možete da kupite cipele i bez deteta, naročito ako morate da obiđete pola grada da biste našli ono što želite.

Obuća ne sme da bude mala, bez obzira što se roditeljima čini da dete nije dovoljno dugo nosilo cipele da bi kupovali nove, tesna cipela može da napravi veću štetu od prevelike. Pored toga što deca odbijaju da nose takve cipele postoji rizik od pojave deformiteta, žuljeva, nokti se deformišu i urastaju u meko tkivo, cirkulacija je poremećena pa mogu da se jave i otoci na stopalima.
Čičak traka ili pertle

Cipele na pertlanje ili sa čičak trakom još jedna je dilema pri kupovini. Iako su sa čičkom jednostavnije za obuvanje i izuvanje, cipele na pertlanje su mnogo bolje za dete koje je tek prohodalo jer stoje čvrsto na nogama. Ne mogu lako da se skinu pa je manja mogućnost da ih izgubi dok je u kolicima.
Anatomski uložak

Cipele mogu da imaju i anatomski uložak, ali to nije neophodno i ne znači da dete neće imati ravna stopala ako je nosilo ovakvu obuću, jer na pojavu ravnih stopala i spuštenih svodova utiču i mnogi drugi faktori. Ali iz prakse znamo da je pojava ovog i drugih deformiteta (X noge, deformiteti kičme) mnogo manja kod dece koja su do treće godine, a mnoga i do polaska u školu nosila obuću sa anatomskim uloškom.
Planirajte i svoje finansije

U prvim godinama života detetova stopala brzo rastu i verovatno će biti potrebno nekoliko pari cipela godišnje, ali ako se ima u vidu od kakvog je značaja pravilan rast i razvoj stopala ne samo za dečiji uzrast već za čitav život, dobro isplaniran momenat za kupovinu i kvalitetna obuća mogu da ublaže finansijske izdatke.

Ako ne možete iz određenih razloga detetu da obezbedite dobru cipelu jer je skupa, kupite onu koju možete sebi da priuštite, nemojte koristiti cipele koje je drugo dete nosilo bez obzira koliko su kvalitetne bile.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 888
2.10.2011 16:32:32   
vukosava
Ja sam juce pokusala da nadjem bebi neke cipele. Bebece joj sve premale 0-12 meseci, a prve sto imaju su broj 4 i dalje. Zena mi rekla da je za nju to od 0-12 meseci jer ima 10 i po, ali ja to njoj ne mogu da navucem na nogu nikako.

Merila sam joj stopalo - 13 cm. Kako se tu gledaju velicine?

Ja bi samo nesto da joj ne bude zima dok setamo i dok smo napolju. Mada kontam kad bi nasla samo neke dobre vunence carapice da bi to bilo sasvim ok.

E moja bako, gde si sada da mi jedne ispletes...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 889
3.10.2011 3:57:12   
vukosava
Nasla sam danas ovu kombinaciju carapica i cipelica. Imaju gumeni djon a gore carape. Zovu ih "skidders" klikni

user posted image

Kupila sam americki broj 8 (6 je za nogice do 5.25 in a moja mala ima 5 in (13 cm) pa reko za 0.25 in (0.8 cm) ne isplati se) a nasla sam neke druge carapice sa necim odozdo broj 6 da su joj taman.

< Poruku je uredio vukosava -- 3.10.2011 3:59:18 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 890
3.10.2011 22:41:26   
Dove
Ja sam Nikoli od prve cipelice pa do skoro kupovala iskljucivo Todor ili Polino.Nije bilo problema.On ima jako velik ris i uvek moram da mu uzimam za cak i dva broja vece,u zavisnosti od kalupa.Samo da je vama toplo i da navucete na nogicu,a marka ili brend,pa ipak mislim da to nije vazno.Sve dok mi mozemo da im biramo dobro je,posle je muka.

trag po snegu belom.
drag u zivotu celom.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 891
3.10.2011 22:44:44   
marija32
Ciciban, Chicco, Nike  Tmberland

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 892
3.10.2011 22:46:17   
Dove
user posted image user posted image user posted image za Ciciban,ali za nas je ipak preskup...

trag po snegu belom.
drag u zivotu celom.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 893
3.10.2011 22:48:51   
marija32
Bezobrazno su skupi!!!!

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 894
3.10.2011 22:51:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

http://www.ringeraja.rs/forum/m_39401/mpage_1/key_/tm.htm#39401

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 895
4.10.2011 3:40:55   
vukosava

IZVORNA PORUKA: vukosava

http://www.ringeraja.rs/forum/m_39401/mpage_1/key_/tm.htm#39401

Hvala. Znaci 21 knap, onda mi bi tu uzimala 22.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 896
8.10.2011 16:21:10   
Olga75
narucila sam zvercici martinke user posted image
stizu iz Londona za dva meseca , 29 broj , jedva cekam user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 897
8.10.2011 16:29:45   
NadaR
  Vec nosi 29 ili  ih mislis za kasnije?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 898
8.10.2011 16:31:03   
Olga75
nosi 26 user posted image
bas je nogata a 29 ako ovako nastavi ce biti samo za sledecu godinu , onda ih prodam , dodam i kupim sledece user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 899
8.10.2011 16:45:22   
NadaR
 Milos nosi 27. Zimske ce trebati 28.
Kako brzo rastu user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Koksaki virus hara vrtićima širom Srbije
Američki koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here