Nedy
|
Cao svima, nova sam na forumu, zivim u Nemackoj i rado se druzim s nasim ljudima, trenutno sam u velikoj zabludi o "novoj" trudnoci, jer se moja prva trudnoca 2007.god. zavrsila u 10 sedmici kao missed abortion , radjena mi je kiretaza dva puta , jer prvi put nije dobro odradjeno i zatim sam zaglavila anemiju i bila na transfuziji krvi nakon cega sam ponovo zatrudnela pocetkom 2009.god. i sa Bozijom pomoci bez velikih komplikacija rodila u 38 sedmici predivnu devojcicu na najnormalniji nacin, iako je porod trajao 24h . Kao i vecina zena , tj. majki pozeli da njeno dete ne ostane samo na ovoj Zemlji kada vise roditelji ne budu tu i onda se tako odlucimo da idemo dalje i obradujemo Helenu sa batom ili sekom sto pre! Tako Vam ja bez nekog strogog plana zatrudnim jeseni 2010.god., nakon samo 7 sedmica , u decembru iste god. izubim bebu, ovaj put abortus completus i naravno ponovo padam u sok, depresiju , nervozu , plac i sve sto ide uz to i sa velikim strahom sta ce biti samnom dalje, jer vec imam jedno dete zivo i zdravo koje me treba i koje se po prvi put sada odvaja od mene, spava bez mene itd., jer ja moram biti u bolnici i samu sebe pitam, sta mi je to trebalo, moze nesto krenuti po zlu itd... Hvala Bog koji je opet bio uz mene i pomogao mi da sve prodje bez posledica. I evo dodjoh do stanja u kom sam sada i kako se sada osecam, bas kao sto Vam malopre napisah, nikad gore, jer sam bez ikakvog plana i razmisljanja o trudnoci "ponovo" ostala trudna prosli mesec, ustanovila sam preko dva testa, zatim preko krvi kod dr.,iako je jos jako rano da se ista vidi na ultrazvuku i iako sam tek saznala za to, problemi su vec tu i u sredu sam blago prokrvarila, tamno smedje-crvenu krv sa zrncima i tako Vam ja opet zavrsim u bolnici , tj. hitnoj , iako bezuspesno, jer je jakooo rano da mi bilo sta kazu, osim da sam trudna i nisam , na sta bih ja pitala sta to treba da znaci, il' sam trudna il' nisam, ne moze obadvoje? Samo su mi rekli da je to normalno , desava se mnogim zenama u prvom mesecu, vecina i ne zna da je bila trudna, a i svaka prava trudnoca predje prvu menstruaciju, sto znaci da nisam jos , ali mogu tako lako dobiti jak odliv kao i menstruaciju i izgubiti i ovu trudnocu i nikom nista da malo odmaram, pijem magnezijum, folnu kiselinu dalje, kao i gvozdje, jer mi ga uvek manjka, merim pH svaka 2-3 dana i UTROGEST vaginalno 2x2 i to je sve, sada mi samo ostaje da cekammm I jos Vam zaboravih reci da sam od 2007.god. na istrazivanju i nema kakve sve nalaze nismo radili i muz i ja, krv vadim do 5,6x mesecno i stvarno ne postoje nikakve smetnje koje izazivaju pobacaj i sl., osim sto sam imala malo problema s hormonima, nista strasno i ovo zadnje sto mi je ustanovljeno , a to je blagi Willebrand Syndrom, opet nista tako strasno i trudnoca se od toga moze cuvati Heparin inekcijama, ali mi to jos ne preporucuju! Muz mi stalno radi , skoro nikada nije tu, sama se borim sa bebom od 18,5 meseci, koja je jako aktivna i molim se da se opet ne desi ono najgore kao i do sada!!! Volela bih da mi se javi svaka koja je imala slican problem, kao i da mi kaze uzrok pobacaja i kako se danas nosi s tim i kakva se ispitivinja rade u mestu gde zivite i kakva je terapija za narednu trudnocu nakon pobacaja??? Pozdrav svim zenama, mamama i onim koje ce tek postati mame
|