dunja RR -> RE: Korona virus 3.deo (24.10.2021 0:24:33)
|
Nato, meni je malo nejasno ovo uputstvo, jer nemam čitav tekst ispred sebe. Ovo gde piše deteta kome je određena mera karantina: postoji razlika da li je to dete (ili bilo koja druga osoba) pozitivna, pa je zato u karantinu, ili je npr u karantinu jer je drugar iz vrtića pozitivan pa je cela grupa u karantinu, ili je kolega sa posla pozitiva npr., pa je ta osoba u karantinu. U ovom drugom slučaju, braća sestre, roditelji tog deteta koje je u karantinu, ne moraju biti u karantinu jer dete nije potvrđeno pozitivno), ali je poželjno da se i braća sestre povuku iz vrtića takođe (to je bilo i kada je S nekoliko puta proše godine, dok je išao u vrtić, išao u izolaciju zbog zaraženih drugara). A u prvom slučaju, ako je dete pozitivno pa je zato u karantinu, i braća i sestre i roditelji, babe, dede, svi članovi tog domaćinstva moraju biti u karantinu, i obrnuto,ako su roditelji pozitivni, dete je u karantinu, i braća i sestre ako ih ima. Tako da pretpostavljam da se ovo što si slikala (prvi pasus) odnosi na dete kome niko blizak iz zajedničkog domaćinstva nije potvrđen kao pozitivan već je dete u karantinu jer je zaražen drug iz vrtića ili vaspitač, jer sve drugo nema logike (u smislu odgovrnog ponašanja prema sebi i drugima). I onda ne znam da li se zapravo i poslednji pasus odnosi samo na njih, tj. kontakte kontakata? Moje komšije su skoro imale koronu i bili u izolaciji 20 dana (jer su simptome dobijali u razmacima), ali mislim da decu uopšte nisu testirali, iako su ubeđeni da su svi imali koronu. Tako da msilim da ih nisu testirali ni na povratku u vrtić i školu (dvoje dece). IZVORNA PORUKA: nata11 Mili gospodja iz Higijenskog rekla citiram: Za povratak u kolektiv potreban je negativan test. Isti se radi u decijem. Misli se na brzi test. A evo citam uputstvo Batuta za predskolce i ovo su uslovo za povratak: [img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2138297-3208.jpg[/img]
|
|
|
|