RE: Korona virus 3.deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (14.10.2021 20:04:09)

Nato,uffff,vaš mi je žao.Strašno koliko se mučite.Hajd da što pre sve prođe i budete dobro.Dunja,dobro je kad se kod mame sve sredilo.Kad će ovom zlu da dođe kraj?

dunja RR -> RE: Korona virus 3.deo (14.10.2021 20:19:45)

Umro Mrako Živić [sm=smiley19.gif]

Strašno, strašno...

Prošle godine je bio sa nama u hotelu u V. Banji, igrao se sa mojom M, što kaže mm bio opušten skroz, a bila korona.

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (14.10.2021 20:33:06)

Dunja,čula sam za Marka Živića.Strašno...Baš mi je žao.

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (14.10.2021 21:35:16)

Uzas 😭

nata11 -> RE: Korona virus 3.deo (14.10.2021 21:44:19)

Ja procitah negde u komentarima da je imao i tumor koji se vratio a koji je operisao 2009. 

dunja RR -> RE: Korona virus 3.deo (14.10.2021 21:53:08)

Jeste imao tumor, a da li se vratio ne znam, pišu svašta, nagađaju.
U svakom slučaju korona ga je dovela do respiratora, a moguće da je doprinelo i stanje već načetog organizma..
Kako god, bio je mlad, tuga...

Tiziana -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 12:35:27)

Evo da se upisem i ja sam juce dobila temperaturu, nakon cerke koja je u ponedeljak, a 13 dana nakon sina.
NIje bila nesto visoka,ali sam celi dan bila slomljena. Danas mi je znacajno bolje,jedino sto sam sva zapusena pa me boli glava..
Isla sam da se testiram i da vadim krv pa cu videti negde kod dr da odem. Nemam zivaca za kovid ambulantu i besomucno cekanje.

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 12:55:37)

O neee,sad opet 2 nedelje..

Jesi li bese vakcinisana?

Ana RR -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 13:27:41)

Užas Tizi... nadam se da će proći brzo i lako.

Mnogo mi je žao Marka Živića, imala sam prilike da ga upoznam, radili smo neki skeč kod mene u foto radnji pre 20ak godina (dok je vodio svoj šou), i zaista me oduševio neposrednošću i prijatnošću. Sjajan lik.

Drugarica javlja da opet ima koronu, klinac doneo iz vrtića.

Tiziana -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 13:27:59)

Da, 30.09. nam je isteklo 6m od druge doze,sin se razbleo 01.10.
Da,sad opet 2 nedelje..ako muz zakaci za par dana bicemo skoro 5 nedelja u izolaciji.

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 13:55:53)

Bem mu misa,nije realno vise...

Ja nekako racunam mi koji smo i prelezali i vakcinisani smo ne moze valjda opet...

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 14:13:16)

O Tiziana kako vam se sve potrefilo ne verujem...

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 14:46:04)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Bem mu misa,nije realno vise...

Ja nekako racunam mi koji smo i prelezali i vakcinisani smo ne moze valjda opet...

Nažalost, itekako može

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 14:47:16)

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Evo da se upisem i ja sam juce dobila temperaturu, nakon cerke koja je u ponedeljak, a 13 dana nakon sina.
NIje bila nesto visoka,ali sam celi dan bila slomljena. Danas mi je znacajno bolje,jedino sto sam sva zapusena pa me boli glava..
Isla sam da se testiram i da vadim krv pa cu videti negde kod dr da odem. Nemam zivaca za kovid ambulantu i besomucno cekanje.

Tizi, nadam se da će vam svima uskoro biti bolje

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 15:41:47)

Tizi,baš mi je žao...Hajd da budete dobro.Može,kao što mili reče-baš znam za takve slučajeve.Preležali,vakcinisani i opet pozitivni.Ima li kraja?

Tiziana -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 16:18:33)

Mislim da nema sanse da se ovaj delta izbegne ako je neko u kuci zarazen.
A lekari i onako stalno govore kako cemo se svi zaraziti, vakcinisani, ne vakcinisani, samo je pitanje ko ce sa kakvim klinickim slikama biti.
Sada trenutno deca masovno donose iz skole..

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 16:25:09)

A lekari i onako stalno govore kako cemo se svi zaraziti, vakcinisani, ne vakcinisani, samo je pitanje ko ce sa kakvim klinickim slikama biti.

Nažalost ali je tako...
Tizi, da li postoji protokol za vraćanje u kolektiv? Tvoj sin je bio prvi pozitivan, kad se on vraća u školu? 2 nedelje od prvih svojih simptoma? 2 nedelje od prvih simptoma poslednjeg člana domaćinstva koji se razboleo? Mora da ima negativan rezultat? Meni to uopšte nije jasno... Poznanica priča kako se dete već vratilo u školi, tata je kod kuće još bolestan. Scenario je isti kao kod vas, dete donelo iz škole, pa drugo dete, pa mama i na kraju tata. Niko nije bio ozbiljno bolestan, srećom.

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 16:32:21)

Mislim da je procedura od grada do grada,kod nas odavno ne testiraju za povratak u kolektiv...

dddaca -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 17:05:09)

Mislim da je to testiranje za vracanje u kolektiv ukinito, da se ne radi vise.

Tiziana -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 18:31:29)

Nama je receno ako je dete negativno na testu i ako dr kaze da moze u kolektiv onda se vraca. Mora da dostavi i opravdanje i negativan test. Iskreno, on je toliko za 2 nedelje izgubio od skole da ne mogu da zamislim sta bi bilo da ostane kod kuce 4 nedelje. Sl. ned ce morati da uradi 4 kontrolna i 1 pismeni. 
Daj boze da i mi prodjemo kao tvoji prijatelji. 
IZVORNA PORUKA: milicicak

Nažalost ali je tako...
Tizi, da li postoji protokol za vraćanje u kolektiv? Tvoj sin je bio prvi pozitivan, kad se on vraća u školu? 2 nedelje od prvih svojih simptoma? 2 nedelje od prvih simptoma poslednjeg člana domaćinstva koji se razboleo? Mora da ima negativan rezultat? Meni to uopšte nije jasno... Poznanica priča kako se dete već vratilo u školi, tata je kod kuće još bolestan. Scenario je isti kao kod vas, dete donelo iz škole, pa drugo dete, pa mama i na kraju tata. Niko nije bio ozbiljno bolestan, srećom.

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 20:09:27)

Tizi, oni su jedan od onih slučajeva preležali, vakcinisani, ponovo se zarazili. Čak su i deca po drugi put bila bolesna. I stvarno samo temperatura dva dana, malo nos i kašalj, blaga malaksalost i to je to. Nadam se da će kod vas proći slično, ipak ste primili Pfizer, ako se ne varam.
Meni je mlađe dete, a i ja sa njim, u izolaciji dve nedelje zbog pozitivnog deteta u grupi. Dete je danima dolazilo sa simptomima u vrtić jer je dr insistirao da je alergija (mali je već imao koronu u martu) tako da sad čekamo simptome kod V. Za sada je negativan, ako se simptomi ne pojave, testiramo se opet u nedelju da vidim da li mini bubu da pustim u školu.
Hvala za objašnjenje, meni stvarno ništa nije bilo jasno.

dunja RR -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 20:10:31)

Ja imam pitanje, stvarno pojma nemam, pa zato pitam:

Kako se tako lako zaraze ljudi posle vakcine, konkretno puno ljudi znam , pre svega komšije iz zgrade koji su svi mahom zarazili nakon 3. doze (neki odmah nakon, neki posle nekog vremena od 3. doze kada bi već trebalo da su antitela na nekom ok nivou).
A nisam čula da se neko zarazio odmah nakon preležane korone. Znam da su neki ljudi dobli ponovo, mada ja lično ih ne znam puno, zapravo sve znam iz rekla kazala, lično ne. A posebno niam čula da je neko u kratkom vremenskom periodu od preležane korone opet dobio koronu.

Ne pričam o tome kako prođu oni koji dobiju koronu posle 3. doze vakcine, već me zanima, razlika u kvalitetu imuniteta, u smislu, da li možeš da se zaraziš ili ne.

Evo konkretno, znači:
Prvi slučaj -neko se vakcinidao, npr. 3. dozom, malo nakon toga (lupam, nakon 20-30 dana)dođe u kontakt sa zaraženim, postoji mogućnost da se zarazi, i tih primera dosta znam, zarazili su se, uglavno preko dece iz vrtića.
Drugi slučaj, neko je preležao koronu, malo nakon toga (opet kao gore, nakon 20-30 dana)dođe u kontakt sa zaraženim, nisam čula da se iko zarazio - da li uopšte može da se zarazi u ovom slučaju, kako sam navela?

Ili ti, svi pričaju ovako:
Kada preležiš koronu, pa odmah nakon toga - sada si miran, super, možeš da putuješ, radiš svašta, baš te briga...
Kada se vakcinišeš, pa odmah nakon toga - pazi se, i dalje možeš da se zaraziš, i da preneseš koronu.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 20:19:04)

Moj komsija se vakvinidao u martu, prvi out razboleo u maju pa u avgustu.

A upravo sam cula da je majka jedne poznanice umrla kao tezi slucaj, vakcinisana. 

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 21:06:43)

Tako i mene dunja interesuje...Iskreno,sve je rekla kazala,da su ljudi imali 2 puta...A sve vise da vakcinisani prenose,nisu ni svesni da su zarazeni...

Tiziana -> RE: Korona virus 3.deo (15.10.2021 21:29:31)

Ma niko vise nista ne zna.Da, mi smo primili Pfizer. Ali da je sve vise ljudi bolesno, to je cinjenica. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>