RE: Korona virus 3.deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 0:16:12)

Oko mene svi vakcinisani, osim on8h koji su prelezali u poslednjih 6 meseci.

Znam samo jednu vakcinisanu osobu koja je obolela. A ovi vakcinisani parrijaju uveliko vec mesecima, od jedne do druge svadbe, zurke i rodjendana. Trujemo decu nezdravom hranom sa kojecime i ne udubljujuci se u sastav, duvanski dim je postao sastavni deo skoro svake prostorije, kupuje se odeca dopremljena tankerima s drugog kraja sveta, dokazano prskana hemikalijama tokom putovanja da se ne bi ubudjala, da je ne pojedu insekti, a vakcina ispade problem. Sinoc sam bacila 200gr cokolade jer nije imala onaj pravi ukus, a onu pre nje (u isto vreme kupljenu) sam slistila pre neki dan. Nista nije onako kako izgleda pa i dalje zivimo. Unuka mamine komsinice je bolesna, nevakcinisana iako svo oko nje jesu. Pre 15ak dana mi mama pricala kako im se smejala kad je dosla da poset_i babu i dedu kako su budale i slepci. Kad je moja mama pre 10 godina operisala rak materice niko joj nije garantovao da ce preziveti a eno je, napunila 71.Nigde nema garancije, nista nije sigurno. 

Marinkela -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 1:51:04)

Sve istina, sve tako realno opisano i ispricano Ivanka!

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 6:14:19)

Slažem se Ivanka.

nata11 -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 9:18:14)

Ja ne verujem da nema razlike izmedju vakcinisanih i nevakcinisanih.

Dunja moguce, moj tata je imao strasnu klinicku sliku i ima antitela 50x veca od granice i jso uvek skacu sa svakim merenjem.

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 9:29:58)

U pravu si Ivanka...

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 9:53:48)

Moj zet ima visok broj antitela, a secate se da je imao koronu i da je bio na kiseoniku. I mama ih i dalje ima i ako je bila blaži slucaj. Proslo je bas dosta od tada.
Slažem se sa Anom. Mnogo vodimo racuna. Pošto smo nevakcinisani nigde ne idem bez maske, da ne bih nekog ugrozila. Slavlja, rođendanе ne posecujemo. Ne mislim da sam sebična. I oko nas ljudi su uglavnom nevakcinisani. I moji kompletno svi. Neki imaju antitela, neki planiraju porod.

Didy -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 13:25:11)

Oko mene su isto svi vakcinisani osim mog brata koji ima neku svoju filozofiju i mojih kumova koji su se letos zarazili na 18. rođendanu i šetali i oni i deca po gradu i širili virus okolo. Zanima me zašto se niste vakcinisali vi koji niste. Ne osuđujem, ne sudim, samo me zanimaju razlozi.Evo ja ću da napišem zašto jesam - Ne mislim da spadam u rizičnu grupu, ne verujem da bih imala neku komplikovanu sliku, ali radim sa decom, posao mi je takav i prosto sam želela da budem društveno odgovorna. Takođe bih volela da dostignemo taj neki kolektivni imunitet i da više završimo sa koronom i svim ostalim merama. S druge strane verujem u nauku, ne verujem u teorije zavere, toliko smo vakcina do sad primili i toliko sam ih dala svojoj deci, jedna manje-više, mislim da ne igra ulogu. Drugarica mi se nije vakcinisala, ni niko od njenih. Roditelji su joj lekari u penziji i oni ne veruju ovim mladim lekarima, to je sve politika... Ona je bila na svadbi, otišla posle kod tate u poset_u (tata živi u drugom gradu), dobila simptome dok je bila tamo, zarazila njega, zarazila brata. Brat joj je 1974. dijabetičar, i on i tata su bili na respiratoru. Brat je preminuo pre 10 dana, tata juče. Ne znam da li bi bilo drugačije da su se vakcinisali, ali ja bih se na njenom mestu uvek pitala i ne znam da li bih mogla da živim sa saznanjem da sam bukvalno ubila tatu i brata. Zvuči surovo, ali tako jeste.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 16:24:00)

Didy, vidis, vakcinisani se nadaju da ce se dostici taj famozni kolektivni imunitet, da je drustvena odgovornost na nivou i da zavrsimo sa svime, nevakcinisani se takodje nadaju da ce se dostici kolektivni imunitet, brojem vakcinisanih i brojem zarazenih i eto vrzino kolo da se okrece jos bar 2 godine. Svi se necemu nadamo  i nesto cekamo. Nije u redu. 
Vakcinsani ce se i dalje vakcinisati, ali i to dokle? I njima ce dosaditi vise u nekom trenutku. Plasim se da cemo se tada vratiti na pocetak 2020 sa koronom. 

ivaMark -> RE: Korona virus 3.deo (16.9.2021 16:34:37)

Didy, u potpunosti se slazem sa tobom i sa Ivankom naravno. Nemam sta da dodam, ali ajde da se oglasim. Kaze moja sestra od tetke, vakcinisacu se kad me primoraju...omg...

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (17.9.2021 6:27:05)

IvaMark,šta reći...Ali dobro,mi tu ne možemo ništa.Sinoć Anđeli javila drugarica da joj tata ima koronu.Bog neka nam je u pomoći...U kolektivu su,šta je,tu je.Mada,ne mora da znači da će od njega i ostali ukućani da dobiju koronu.Naši kumovi koji su u Beču imali svi koronu,sem kuma koji ima 26 godina,a žive u istom stanu.Nema pravila.

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (17.9.2021 6:28:34)

Ako je samo to razlog, e onda...
Da ne pricam koliko je ljudi pristalo zbog novcane stimulacije 😕

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (17.9.2021 6:47:03)

Dragice,u pravu si za novčanu stimulaciju.Mi smo vakcinisani još pre toga.Nije mi bitan novac.Bitno mi je da zaštitim sebe,svoje dete i sve ljude ooo sebe.Opet,svako ima svoje mišljenje...

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (17.9.2021 6:54:40)

Naravno, to je primat.

dddaca -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 14:37:12)

Cini mi se da sam negde cula da osobe koje izgube culo mirisa uglavnom imaju laksu klinicku sliku. Krazmisljam koliko je to zaista tacno? I koliko treba da se to opet vrati

dunja RR -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 14:56:06)

Uglavnom jeste tačno, mada je bilo izuzetaka.

Nekom se vrati čulo ili čula (ja sam samo čulo mirisa izgubila, ali mi ukus bez mirisa nije imao smisla) za 3 dana, nekom za 2 nedelje (meni recimo), a nekom treba čak i duže.

Ali ja i dan danas razne mirise osećam drugačije (i moja sestra od strica isto to kaže), jaja, parfeme, sve mi smrdi, a recimo kada dete kaki pa mu brišem guzu, izvinite na plastičnom opisu, ali ne znam kako drugačije, elem, ja smrad uopšte ne osećam ni dan danas, godinu dana od korone, a mm kaže da jako smrdi kaka [sm=smiley36.gif] (on nije gubio čulo misrisa kada je imao koronu, ali je imao početak upale pluća).

Didy -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 15:30:52)

Mi izgleda završavao s koronom. Stefana više ne boli grlo, bili smo juče na kontroli, dr misli da je gotovo. Sofiju je jedno jutro samo glava malo bolela, ne znam da l je i ona pokupila od Stefana, mm i ja ništa od simptoma nismo imali, tako da mislim da se nismo ni zarazili. 

dddaca -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 16:16:50)

Joj Dunja, nasmeja me. Mamama to nikad ne smrdi. naviknu se vremenom, Dok su tate posebna prica [sm=smiley36.gif]
Secam se da si pisala da ne mozes da jedes zato sto si izgubila culo mirisa.
Didy, super sto im je bolje. Vi ste vakcinisani, jel tako?

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 18:32:59)

Didy,super kad su dobro.Kako ko,što se tiče čula mirisa i ukusa.Moj zet je izgubio oba čula dok je imao koronu,ostavio cigarete,ali čim je prošla korona krenuo je opet da puši.On je baš i smršao,imao temperaturu,ali je prošlo sve dobro.Sestri samo nos bio zapušen i boleo je neset_an mišić.Nakon 6 meseci kako su preležali koronu vakcinisali su se.

dddaca -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 20:19:58)

Flam, nisam razumela kakav misic ju je boleo? Steta sto zet nije istrajao u nameri da ostavi cigare, mada mislim da to nema mnogo veze sa culima. To vise ide iz glave. Kao da mu korona nije dovoljno ostetila pluca

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 20:39:25)

Mišići,kosti-sve,lomilo je,kao kod gripa,samo jače.Znaš osećaj kad si bolesna-e pa ovo je nebrojano puta jače.Ne znam kako da ti pojasnim,ali razumeš me.Kaže sestra kao da nije njeno telo.Ne dao Bog ni da znamo.Da,šteta za cigare,ali...

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 20:44:21)

Mala korona debata sa svekrom danas.

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (18.9.2021 20:55:09)

Sta se desilo Ivanka?

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (19.9.2021 18:17:35)

Upravo sada mi je jedna mama pisala da joj je dete pozitivno.Inače,u razredu je sa Anđelom.Bog neka nam je u pomoći...

Dragica Draga -> RE: Korona virus 3.deo (19.9.2021 19:00:55)

Ozbiljno?
Pa verovatno mora i uciteljici da javi... Ne znam kakva je procedura onda? A sta kaze kakve simptome ima?

flamingos -> RE: Korona virus 3.deo (19.9.2021 19:14:47)

Mi smo peti razred i imamo razrednu,a ne učiteljicu.Javljeno je.Blaže simptome ima.Šta znam,valjda ako još jedno dete bude pozitivno,prelaze na onlajn nastavu.Nadam se da neće.Videćemo...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>