smeško -> RE: Razgovori mama 11/20 (4.11.2020 15:33:49)
|
Били смо на игралишту и понели три лопте (Ј има своју малу, М носи фудбалску, а Н кошаркашку), свако према својим афинитетима. И играли су се са њима и оставили на клупи, на гомилици поред јакни и ранца. Прилази неки дечак од 3,4 године и узима једну, каже мами:,,Види, неко оставио''. Мама, млако, немој, али дозволи му да узме. Видим и не кажем ништа, вратиће. После 10 минута погледам, мали се игра даље, а лопте нигде. Тражим, тражим и видим је тамо негде иза неке клупе. Пошаљем М да је узме и врати на клупу са нашим стварима. Прође неко време, клинац се опет залети и опет однесе лопту. Већ сам се сморила, јер сама пазим и ствари и троје деце (од тога Ј дижем на неки висок тобоган, а Н пазим да га не удари нека лопта у главу), па још морам и лопту кад је опет остави тамо негде. Би му мало једна, него дође и по другу. Мама каже:,,Не треба нам та, не мораш. Ево, идемо да шутирамо у го.'' Пребира мали човек по лоптама, ја се изнервирам одем и узмем му обе:,,Је л'могу да те замолим да нам вратиш лопте, не враћаш их на место''. Клинац се расплаче, мама почне да га моли да не плаче. Сви гледају у нас, а она прича:,,Купићемо ми лопту. Као да ће да је поједе, вратио би''... Ја се изнервиам још више, што ми иде нешто лако у последње време, кажем да ни њихову нико неће појести и да је слободно купе и понесу. И окренем јој леђа, а она настави да прича осталима како сам гадна. Јесам ли стварно гадна? Ја не дозвољавам својој деци да без питања узимају туђе ствари. Шта не понесемо то и не користимо. Милион пута се десило да се затрче деца за нечим њиховим, али други родитељи питају и на неки начин нас обавесте, ми кажемо играјте се заједно и сл. и то је то. Она није ни питала, ни извини после, ни ништа. Ја објашњавам као идиот да је то лош пример за дете. Никада нисам дозволила да не питају, ако сам уопште и дозволила да узимају. Нису ни покушавали да узимају туђе. Било ми је жао детета после, али сам била баш бесна што ме је оцрнила мајка која без проблема узима туђе. Не знам да ли стварно постајем гадна? Волела бих то да променим ако је тако.
|
|
|
|