simke -> RE: Nacionalna služba za zapošljavanje (10.12.2009 14:33:45)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: jacagoga IZVORNA PORUKA: Tasha RR Evo o čemu razmišljam: Dobiću otpremninu koja će biti dovoljna da tri meseca živim kao da imam posao. Radije ne bih prekidala radni staž, i nadala se da ću u naredna 3-4 meseca naći nov posao, ali mislim da mi rešenje ne leži na Birou. A zasto ti tu otpremninu ne stavis u stek, uzmes od biroa sta ti pripada (tj drzave, pa samo nam uzimaju red je nesto i da daju) malo raduckas honorarno i trazis posao koji ti odgovara, a tih 6 meseci, pa boze moj nije mnogo nadoknadice se, ionako stalno pomeraju starosnu granicu za penziju a kako su krenuli dok dodjemo do iste mozda je i ne bude Zeznuh se gore, ako sam na birou, ne mogu raditi honorarno, ako ja ovo dobro shvatam: Obustvaljanje novčane naknade Isplata nov. naknade se obustavlja za vreme: *trajanja ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova (jesu to ugovori o autorskom honoraru, delu i sl???) *vojni rok * zatvor i sl do 6 meseci * boravak u inostranstvu kada je nezaposleni ili njegov bračni drug poslat na rad u inostranstvo u okviru međunarodno-tehničke ili prosvetno-kulturne saradnje u diplomatska, konzularna i druga predstavništva. Pa,ako radis honorarno,onda ne mozes biti prijavljena na Biro(jer radis),nemas prava na naknadu i ne ide ti staz[sm=smiley13.gif]Ebem mu misa[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|