liliana -> RE: Vantelesna oplodnja (7.4.2010 19:52:19)
|
Ma, ne. Ovako: Kada sam se prijavila, rekli su mi da če me pozvati. Pozvali su me 31.maja 2008. dostavili mi spisak analiza koje treba da uradimo i da to dostavimo u roku od 10 dana. Onda smo opet čekali i pozvali su me sredinom jula. Opet sam dobila spisak potrebnih analiza (kao prvi, samo proširen. Sad čujem da je to izbačeno i pojednostavljeno). Pošto je meni prolaktin bio 3 puta povečan od dozvoljene vrednosti, počeli su me šetati levo-desno. Tu sam izgubila oko 2 meseca, jer se na kraju ispostavilo da mi te dodatne analize nisu potrebne i da prolaktin ne trebam lečiti. Onda su supruga počeli da šetaju kod urologa (i to se ispostavilo bez potrebe). I tu smo izgubili oko 1,5 mesec. U decembru je stiglo obaveštenje da smo na programu za februar i da me ne smeju nigde više slati na dodatne analize. U februaru, 1.dana ciklusa radila sam hormone, sa tim otišla u Višegradsku, počela da pijem kontraceptiv 21 dan, zatim primala Diferalin, a onda mi uključuju Menopur i Gonal. U toku terapije, na svakih par dana se rade analize krvi, radi pračenja hormona i svakodnevno se radi UZ radi praćenja folikula. Pošto sau meni folikuli bili astronomski veliki, polako su mi ukidali Gonal i Menopur. Diferalin sam primala do zadnjeg dana, kada sam primila injekciju za zaustavljanje rasta folikula. Ona se prima 36 sati pre Aspiracije. Draga, ako te zanima još nešto-slobodno mi se javi.
|
|
|
|