janci -> RE: Vantelesna oplodnja (19.3.2010 19:53:20)
|
IZVORNA PORUKA: Koukla Drage moje, evo mene u ovoj temi. Posle vise meseci na klomifenu i šest godina lečenja na endokrinologiji, juče mi je endokrinolog ustanovio rezistentnost na klomifen (inače imam PCO), i da preporuku tj. napisao izvestaj da sam "slučaj" za "indukovano lečenje pomoću gondadotropina u okviru državnog programa lečenja infertiliteta" tj. VTO. Malo me je to šokiralo (iz razloga zar ništa drugo ne može da mi pomogne) a opet s druge strane, hvala Bogu da ima rešenja. Dao mi je da uradim analize koje će mi oni tražiti FSH, LH, estradiol, inhibin B, SHBG, TSH, FT4, anti TPO At, antikardioliinska At, PRL u 8h i u 11h. Dal je to sve neophodno za početak ili ima još nešto??? Čitala sam vaša isustva u temi, ali bi mi dobro došao savet nekog ko je sad u toj priči, pre svega psihički [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] da ne lutam sa raznim informacijama. Draga koukla, Moja prica je veoma slicna tvojoj. Imam PCOS i nemam ovulacije. VTO je jedino resenje za nas. I ja sam bila dosta sokirana, kao i ti, ali sada mi je vec daleko lakse. Dr je rekla da nam daje zeleno svetlo za ulazak u drzavni program. Nisam jos pocela sa analizama jer treba jos jednom da odem na folikulometriju 12-og dana ciklusa. Posle toga, sto mislim da ce biti sredinom aprila, pocinjem sa analizama i postupkom za ulazak u drzavni program. Nadam se da ce i ovaj drugi pokusaj uci u proceduru dok ne ispucamo prvi. Jos bolje od toga bi bilo da prvi pokusaj bude uspesan. SRECNO DRAGA! Pisi sve, jer nam je svaka informacija dragocena.
|
|
|
|