Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 12:16:11
|
|
|
|
beca.r
|
Juce sam vadila estradiol, 165 vrednost posle cetiri dana stimulacije, na pocetku pre stimulacije bilo 22. Opet sutra vadjenje krvi i UZ. Juce na UZ imam nekih 7-8 folikula na desnom i 8-9 la nevom jajniku, ukupno jedna je od 10mm, 5 od 9 mm, i ootale od 8mm i 7mm. Nemam kod sebe papire pa ne znam sve tacno, ali cu napisati. Kazu da je za sada sve ok. Boli me stomak kao da cu da dobijem, ali znam da je to normalno. Marijaci, samo napred, bice sve ok, drzimo ti Kiss
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 12:20:27
|
|
|
|
lence
|
Napred beco!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 12:21:02
|
|
|
|
beca.r
|
Mejsi u pravu si, juce sam bila, evo napisala sta je bilo. Samo napred Mejsi. Pitaj sta te zanima, nema frke Kiss
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 13:41:44
|
|
|
|
cipiripi
|
super Beco bice to extra uvek ih dobijes vise nego sto se vidi na UZ
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 20:47:52
|
|
|
|
Mejsi
|
Beco, Ti i ja idemo u paru, skoro u isto vreme smo pocele sa stimulacijom. I mene boli stomak, u stvari vise neki zigovi s' vremena na vreme, ali ako je to normalno, onda cemo izdrzati Jedva cekam petak , pa da vidim moje potencijalne bebace. Koliko ti imas godina? Ja 31. pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 22:11:25
|
|
|
|
bebuska
|
Cao cure Prvo da Mejsi pozelim dobrodoslicu i uspjeh svima vama koji ste u procesu VTO kao i onima koji to planiraju... A drugo,moracu da te ispravim cipiripi, ne moraju svi primati menopur. Ja ga recimo nisam primala vec samo gonal 32 ukupno, tako da sam samo htjela da pojasnim nekom ko se informise da je sve to individualno, koliko cega ce ko primit zavisi samo od organizma kako reaguje na terapiju...Nadam se da se ne ljutis sto te ispravljam... Srecno svima, uz vas sam!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.12.2009 23:04:41
|
|
|
|
Mejsi
|
Hvala ti Bebuska. Videla sam da si uspela, pa da ti i licno cestitam! Kad procitam tako nesto, odmah dobijem snagu da guram dalje. pozdrav i uzivaj u
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 1:47:03
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: bebuska .Nadam se da se ne ljutis sto te ispravljam... ne ljutim se..taman posla.. ali mi nije jasno...ti si primala samo suprofakt i gonal? a cime su ti podstakli rast folikula?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 10:32:44
|
|
|
|
Mejsi
|
Evo malog odlomka iz uputstva za gonal: ''Uobicajeni protokol za izazivanje multiplog razvoja folikula je administracija 150-225IJ/dan Gonal-f-a otpocinjuci od 2. ili 3. dana ciklusa. tretman se nastavlja dok se ne dobije adekvatan razvoj folikula (praceno vaginalnom ultrasonografijom i / ili pracenjem nivoa estrogena), dozom leka koja je prilagodjena reaktivnosti konkretne pacijentkinje, a koja obicno ne prelazi 450IJ/dan. Obicno se adekvatan razvoj folikula dostigne oko desetog dana terapije (od 5-20 dana). Nakon 24-48 casova od poslednje doze Gona-f-a ubrizgava se 10000 IJ. hCG da bi se izazvalo zavrsno sazrevanje folikula''.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 12:17:44
|
|
|
|
beca.r
|
Mejsi, ja sam i danas vadila krv i radila UZ, rezultati su oko 13h, pa cemo da vidimo koliki mi je estradiol. I nalazi UZ su kod dr, koliko sam ja ukapirala, ima bas dosta folikula, vec nekoliko njih je oko 15mm, znacu danas kada uzmem papire tacno sve podatke. Mislim da imam oko 20-tak ako ne i vise. Danas mi je sedmi dan stimulacije. Kako je kod tebe? Ja radim jos ove nedelje, pa od ponedeljka na odmor, jer bi trebalo sledece nedelje da mi rade aspiraciju. I ja primam samo gonal, ne znam da li ce mi nesto jos davat, cini mi se da ne. Mejsi a gde ti radis VTO? Mozda sam te vec i pitala :) Tu smo i sa godinama, ja imam 30 Hvala puno devojke na podrsci, mnogo znaci Kiss
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 13:44:40
|
|
|
|
Mejsi
|
Beco, Ja sam u NS-u. Danas mi je cetvrti dan stimulacije, a na merenje idem u petak tj. na sesti dan stimulacije. Nadam se da ce to biti sve sto treba da primim Obavezno se javi kad dobijes rezultate
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 18:17:29
|
|
|
|
bebuska
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi IZVORNA PORUKA: bebuska .Nadam se da se ne ljutis sto te ispravljam... ne ljutim se..taman posla.. ali mi nije jasno...ti si primala samo suprofakt i gonal? a cime su ti podstakli rast folikula? Da samo to i naravno na kraju stop injekciju Ovitrella. Ja kako sam shvatila pricajuci sa zenama na klinici gonal i menopur su slicnog sastava i imaju isti zadatak, mozda je razlika u jacini Ne znam stvarno, ja sam bila totalno neupucena u terapiju jedino sam tamo u razgovoru sa zenama vidjela da neke primaju gonal a neke i gonal i menopur. Smatram da doktori znaju sta rade a rezultat imam tako da im vjerujem. Jos jednom srecno svima pa da caskamo na nekim drugim temama.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 22:16:06
|
|
|
|
beca.r
|
Drugari, estradiol mi je 426 odprilike, jer su mi papiri u kolima, i ja to ne nosim sa sobom da ne bih negde zaboravila :)) Koliko ste vi devojke imale folikula? Po nekoj proceni, trebalo bi da mi rade u sredu, takav je neki plan. U petak opet vadjenje krvi, kompletna lab i estradiol, kao i urin, polako priprema. Videcemo kako ce biti. Kiss
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 9.12.2009 23:05:21
|
|
|
|
Mejsi
|
Jel' i dalje nastavljas sa Gonalom? pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 10.12.2009 1:17:19
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam skroz zbunjena sad meni je ovako objasnjeno... (jer mi je data najnovija terapija iz oblasti IVF-a) 1. suprofakt sve vreme-pravni i blokira prirodne hormone da se ne mesaju sa stimulacijom (dnevna doza 0.3 u ruku) 2.gonal od 15 dana terapije do 18 dana-ukupno 4 gonala u stomak-koji stvara folikule, i povecava sekreciju estrogena. (1 doza u stomak). 3.menopur-posle gonala znaci od 19-ti dan pa do kraja-menopur utice na pravilan rast folikula...tj za normalnu pripremu i oslobadjanje jajne celije...(dnevna doza 2 ampule, zadnjih 3 dana 3 ampule u guzu) 4. Ovitrelle u ruku.. eto... izgleda da svaka drugacije prodje
< Poruku je uredio cipiripi -- 10.12.2009 1:18:08 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 10.12.2009 9:27:49
|
|
|
|
beca.r
|
Da, da, nastvaljam istu terapiju. Koliko ja vidim zavisi od dr ko sta i koliko dugo prima. A ti, isto primas samo gonal? i naravno diferelin sve vreme...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 10.12.2009 18:42:11
|
|
|
|
Mejsi
|
Drage moje, danas sam isla na merenje (promena rasporeda) i moje folikule su tako brzo narasle da u subotu idem na aspiraciju. Imam ih 4 velike i steta je da puknu , jer je endometrijum dobre debljine. Tako da cu vam se javiti u subotu da napisem kako je proslo. Ljubim vas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 10.12.2009 19:28:39
|
|
|
|
Lilly*
|
Držimo fige Mejsi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 10.12.2009 20:04:37
|
|
|
|
cipiripi
|
Super Mejsi Zelim ti da se oplode sve punktirane jc!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 19:38:18
|
|
|
|
beca.r
|
Super Mejsi, samo napred, drzimo fige, pa da podelis iskustvo sa nama..nego nisi rekla gde radis, ili ja nisam videla ?:) Ja sam i danas vadila celokupnu krvnu sliku, urin, posto se priblizava aspiracija i naravno E2, dr je vec na UZ videla da imam dosta folikula, koji su narasli i do 19mm, imam ukupno 17 folkiula znatnih (a ima i nekih manjih), u proseku od 15-19 mm, a endometrijum mi je 10mm...e sada posto mi je E2 danas skocio na cak 1588, smanjili su mi dozu gonala na II, tako da u nedelju opet vadim E2, ako je visok opet smanjuju, pa u ponedeljak opet ujutru E2, LH i UZ, i trebalo da bi da polako privodim kraju terapiju. Sve cu znati ja mislim u nedelju. Kaze dr da se malo primirim, i da ce biti dosta jajnih celija, samo da ne bude hiper stimulacije, oni se nadaju da ce uspeti da izbalansiraju. STvarno non stop prate hormone i rade UZ. Naravno boli me stomak, ali podnosljivo za sada, i nadam se da ce se folikuli ocuvati do dana D :))) valjda nece popucati...cas sam u frci da ce da punku, cas da ce da previse porastu...show :) Kiss
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:05:16
|
|
|
|
cipiripi
|
imas ih dosta ne brini
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:13:56
|
|
|
|
beca.r
|
Nesto mi je sumnjivo da cu izbeci hiperstimulciju, kazu da se ona javlja tek nakon aspiracije, tada mali folikuli ostanu u jajnicima, i pocnu da se razvijaju sto utice na rast E2. Da li neko ima iskustva sa hiperstimulacijom? Kako si ti sve podnela Marijaci? Cipiripi kakvo je tvoje iskustvo sa stimulacijom i estradiolom? Kaze dr po sadasnjem stanju, najverovatnije ce biti beba za zamrzavanje...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:16:23
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam odlicno odreagovala na stimulaciju, pogodili su mi terapiju. davali su mi kombinaciju koja je odobrena na zadnjem simpozijumu i pokazala se kao mnogo dobra. nisam imala nikakve probleme posle aspiracije/punkcije, transfer mi je radjen posle 5 dana.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:17:56
|
|
|
|
beca.r
|
Hvala, odlicno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 11.12.2009 20:18:39
|
|
|
|
beca.r
|
znaci ja samo da cekam kako ce biti posle aspiracije... tada cem oznati kako i sta, valjdaaaaa
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?